07-09-2005, 22:49
|
|
|
חבר מתאריך: 07.09.05
|
|
מה ניתן לעשות בהייד פארק
ראשית, עלי להודות שאני לא כל כך מכיר את הממשק כאן. אמנם נרשמתי לפני שנים אחדות, אבל חזרתי רק היום.
בהייד פארק, לעומת זה, אני כן מתמצא.
לחיצת עכבר על כותרת האשכול מציגה אותו מהתחלה. ואז אפשר כמובן לעבור לכל עמוד שמבקשים. אבל, לחיצת עכבר על "הכדור" בצד ימין של הכותרת מעבירה ישירות לדף האחרון. אם "הכדור" מהבהב ירוק, סימן שנכתב באשכול משהו חדש (מאז שאתה בקרת בו לאחרונה). התגובות נרשמות תמיד בסדר כרונולוגי. לא ניתן לקפוץ קדימה או אחורה.
לחיצת עכבר על שם המגיב (בצד ימין של התגובה יופיע תמיד מי כתב אותה) תציג את 100 ההודעות האחרונות שאותו כותב כתב בהייד פארק (בכל הפורומים של הייד פארק, ויש מאות כאלה). כלומר, בלחיצה אחת ניתן לראות (ולקרוא) את ההודעות והתגובות של הכותב בפורומים שונים (סקס למשל, או שירה).
בצד שמאל של כל תגובה יש אייקונים.
הראשון הוא עריכה של ההודעה. ניתן לראות את ההודעה בצורת חומר גלם (כולל סימני הדגשות - בהמשך) אבל רק לכותב ההודעה המקורית, בתוך שעה כמדומני, יש זכות לבצע עריכה ושמירה. הודעה שעברה עריכה (ע"י הכותב עצמו או ע"י המנהל או הסגנים) תקבל אוטומטית שורה נוספת על עצם העריכה ושעת השינוי.
האיקון השני הוא שליחת הודעת דואר אם הכותב סיפק כתובת מייל והסכים לקבל מייל.
האיקון השלישי הוא פרטים נוספים (פרופיל) של המשתמש, כולל מס מנוי (ותק) וכמות ההודעות שהוא רשם בהייד פארק.
האיקון הרביעי משמש להעברת הודעה אישית, לתיבת דואר אישית שיש לכל משתמש, ושרק הוא עצמו יכול להכנס ולקרוא וכמובן להגיב עליה.
האיקון האחרון הוא משהו מסתורי, רשימת חברים מועדפים, שלדעתי נעשה בו רק מעט מאוד שימוש.
לכל אשכול יש כתובת משלו, שניתן להעתיקה ולשלוח לינק אליה.
בכתיבת הודעה ניתן להשתמש בהדגשות שונות.
למשל כדי לכתוב שורה מודגשת יש לרשום בתחילת השורה [מודגש] הטקסט המודגש ובסוף השורה [סמודגש]. המילים בין הסימנים תהיינה מודגשות.
כן אפשר להוסיף קו תחתון, צבע ([כחול] ...[סכחול], [אדום]...[סאדום], וכד') או ישור לשמאל ([שמאל]...[סשמאל] ומירכוז ([מרכז].....[סמרכז])
ניתן גם כמובן להוסיף סמיילים ואיקונים שונים.
אפשרות חתימה אישית, שהייתה קיימת בעבר, וקיימת בפורומים אחרים בהייד פארק, בוטלה בפורום הענין שלנו. וטוב שכך.
ניתן להגיב על כל אשכול (שאינו סגור ע"י המנהל), ואז האשכול קופץ לראש הרשימה (ומקבל סימן ירוק מהבהב כאמור).
אין אפשרות לראות רק תגובות של משתמש מסוים. אין אפשרות לקשור תגובה לתגובה אחרת. אם רוצים להגיב על הודעה של Undecided (למשל) כותבים בתחילת ההודעה משהו בסגנון: אנדי, אני לא חושב... ניתן כמובן לבוא חשבון עם כותבים רבים באותה הודעה. לאנדי, לבטהובן ולפלינט.....
בגדול, אני סבור (וגם המשתמשים הקבועים האחרים) שהממשק טוב ואין צורך לשפצו.
הסדר הכרונולוגי של הדברים, והאפשרות לערוך ולשפץ את דבריך בתוכ שעה בלבד, יוצר סדר והתפתחות.
יתכן ודרוש לחדשים זמן להתרגל. אבל כמדומני, זה הפורום הנקרא ביותר בכל האינטרנט הישראלי.
ויש אשכול אחד, תמונות משונות מהעולם, שהגיע כמעט ל 10000 (עשרת אלפים) תגובות (=תמונות) והרבה מעל מיליון חשיפות!
|