01-09-2005, 15:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.04.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ohadbx שמתחילה ב "תרשה לי להסביר לך "אז מה", על פי הדיעה האישית שלי כמובן"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ohadbx
אם שני אזרחים, בלי שום קשר לחיל האוויר או צבא באופן כללי (רק לשם השוואה למצב כרגע בפורום פרש) עומדים ברחוב ודנים על מספרי טייסות של חיל האוויר והעניין מובא לידיעת הצנזורה- האם מישהו יעשה משהו בנידון, רק כדי למנוע מצב שבו איש חה"א יעבור לידם ברחוב, ישמע את השיחה, ויחליט לתקן כל מידע שגוי ולאשר כל מידע מדויק שהם מעלים? כמובן שלא, ואני בטוח שכל אחד ואחד שידמיין את המצב הזה בראש ימצא אותו מגוחך.
|
אבל זה לא המצב לפנינו. כאן מדובר ב"שיחה" שממשיכה להתקיים זמן בלתי מוגבל, ופתוחה לרווחה לכל העולם ואישתו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ohadbx
אני גם בטוח שאף אחד (מההנהלה/צנזורה/לא יודע) לא יוכל לתת לי תשובה חד משמעית והגיונית מדוע לי כאזרח אסור להגיד להגיד "טייסת 110- טייסת אבירי הצפון", למרות שאת המידע שאבתי ממקורות גלויים כמו אתר סקרמבל או מגזין תעופה שנמכר בארץ. ולא, "אולי מישהו מחה"א יראה את המידע ויחלט לתקן אותך" זו לא תשובה הגיונית.
|
ובכל זאת לפני רגע ראית איך SOF מתקן לך מידע שגוי, אז "זו לא תשובה הגיונית" לא ממש תקף פה ...
חוסר ההבנה שלך (או כל אחד אחר) את החוק היא לא רשות לעבור עליו, אתה בכל זאת חי במסגרת כלשהי שאנחנו בוחרים לכבד את חוקיה. אפשר לדון בתוקף של הוראה אחת או אחרת אבל את לא יכול להחליט בעצמך שהיא לא תקפה לגביך רק בגלל שאתה לא מבין.מסכים איתה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ohadbx
ותאמין לי שגם לי אכפת. במשך 4 שנים שביליתי בבסיס ח"א גם אני נתקלתי במידע שאני לא מצליח להבין איך ולמה לעזעזל חשפו אותי אליו (לא תוכנית גרעין, אבל בכל זאת מידע שאם הייתי כותב בפורום הוא היה נמחק ללא ספק). אז אני רוצה לחשוב שלי אישית יש מספיק אחריות לא להוציא את המידע הזה, אבל איתי ראו את הדברים עוד עשרות ילדודס, שלא כולם מבינים או אכפת להם מהערך שלו.
|
וזו בדיוק הסיבה שאנחנו חייבים להגדיר חוקי בסיס, לא בגלל האנשים שיודעים לשמור על הפה אלא אלו שלא. זו לא שאלה של מה מותר או אסור, רק של מה אנחנו רוצים. (שלא לדבר על זה שבסופו של דבר מדובר בפורום פרטי ואם הם רוצים להגביל זו זכותם המלאה). כולנו נחשפנו לסודות כאלו ואחרים, אבל עלינו להיות מודעים למגבלות שלנו ושל אחרים. אנשים מטבעם רוצים לחשוף, כדי להראות כמה שהם חכמים, כדי להשתלב, ממאתיים סובות שונות, גם אם הם לא רוצים לעשות זאת מבחינה ראציונאלית.