|
21-11-2004, 17:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.08.03
|
|
ציוד די ג'יי - הכל כאן.
פה אני יסביר לכם על הפלטת די ג'יי, כמה עולה, מה איכותי, מה לא בקיצור כל מה שדרוש בקניית פלטת די ג'יי.
הפלטה מורכבת מכמה חלקים:
1. מיקסר - המיקסר בעצם "מעברב" (שזה בעצם המיקס) את השירים ביחד במקום להחליף את השיר.
מה זאת אומרת? במסיבה, כשכולם רוקדים, במקום שאנשים יחכו שהשיר יגמר ויתחיל חדש, המציאו את המיקסר שיעברב את שני השירים יחד ובעצם יגרום לקהל לא להרגיש שבכלל העבירו שיר, בשביל זה כמובן צריך הרבה ניסיון ושליטה במיקסר.
כמה עולה מיקסר? ישנם מיקסרים שעולים 10,000 שקל וישנם שעולים רק 2,000 , כמובן שמדובר פה על איכות, מיקסר במחיר זול יחסית, יחזיק לך בקושי חצי שנה ואז הוא יצטרך טיפול במעבדה שעולה בסביבות ה 1,000 שקל שזה המון.
מה שאני מציע לך זה לחסוך כסף למיקסר, אומנם לא הכי יקר (המיקסרים היקרים בד"כ זה רק בגלל כל מיני צעצועים שיש לכם בתוכו כמו צג טלויזיה וכל מיני דברים שלא נחוצים במיוחד), במחיר בסביבות ה 5,000 - 7,000 - אלה המיקסים האיכותיים ביותר שמשתמשים בהם במסיבות, הכי מוכר ואיכותי הוא ה PIONEER DJM 600 שעולה בסביבות ה 6,000 שקל, ותאמין לי, זה שווה את הכסף, אין מיקסר שנשאר כ"כ הרבה זמן בלי להיחלד (מהבחינה של להתקלקלות).
2. קומפקט - זה בעצם המכשיר שמריץ את השיר, בד"כ במערכת יש שניים כדי למקסס את שני השירים יחד (אם קומפקט אחד זה בלתי אפשרי).
כמה עולה קומפקט? הקומפקטים הטובים והאייכותיים עולים בסביבות ה 2,000 - 3,000 שקל ליחידה.
כל שאר הקומפקטים אשר עולים מעל וממתחת כלל לא נחוצים, הקומפקטים הזולים יותר נהרסים בשבוע, לדוגמא: ה PIONEER CDJ 500 מה שנקרא הכישלון של פיוניר (החברה הטובה כיום בציוד הגברה), התאמנתי איתו בקיץ וזה היה במילה אחת בזיון, לא רק שכל הזמן קפץ הדיסק, הוא שרט לי את כל הדיסקים, והוא לא אמין בגרוש. בחיים אבל בחיים אל תקנה את ה- 500 או את ה-800 (שמבוסס על אותו סיפור בערך).
הקומפקט הכי מומלץ, הכי איכותי ועמיד הוא ה PIONEER CDJ 100, הקופקט הכי טוב שיש עד היום, עם שלושה אפקטים, ועדין לא ראיתי תקלה בו (ביותר מ-20 מקומות שתקלטתי איתו) פשוט הכי טוב, מכוון שיש עד היום.
האם כדאי לי לקנות את הקופטים החדשים יותר? אני בכלל לא הייתי מסתמך על זה, עדיף ללכת על בטוח, הקומפקטים החדשים אתה לא יודע אם יש לו פאקים, או כל מיני חסרונות, עדיף לך לקנות משהו שהוא לפחות שנה בשוק, ולראות הערות של הקומפקט.
3. אוזניות - האוזניות חלק מאוד חשוב במערכת, אם תלמד קצת על מערכת הדי ג'יי היית מסכים איתי.
כמה עולות אוזניות? אוזניות עולו בסביבות ה - 1,000 שקל, הבאמת איכותיות שהן: Sennheiser ו - Technics, ומה בעצם האוזניות האלה עושות, הן עושות מן ווקום על האוזן שלא נותן לשמוע את מה שקורה בחוץ וכתוצאה מכך אתה יכול לעשות את המיקס המושלם בלי שמישהו יפריע לך.
האם הן צריכות תיקון מידי פעם? כן, האוזניות הן רגישות מאוד ויכול להיות שהספוג נקרע או שהקפסולה נשברה, אז צריך לתקן אותם.
בד"כ אם אתה בנאדם לא הרסני במיוחד כל שנה פלוס מינוס אתה תצטרך לעשות תיקון, בסכום של 100 שקל, לא משהו נוראי.
4. רמקולים - רמקולים, כמובן תצטרך לשימוש ביתי או למסיבות ימי הולדת וכו' (אלא אם כן אתה רוצה לעשות מיקסים באוזניות).
כמה עולים רמקולים? רמקולים שנחשבים כאיכותיים פלוס מינוס עולים כ 1,500 - 2,500, כמובן שיותר מזה אתה לצטרך אלא אם אתה רוצה לפוצץ את הבית (שזה נחמד אגב =]).
החברות המומלצות הן Phonic ו Pro Tec הן כיום, נחשבות לאמינות.
5. מארז (קייס) - הקייס הוא אריזה ממתכת שבעצם מחזיקה את כל המערכת, עוזרת להעביר את הפלטה ממקום למקום, וכמובן עושה את הפלטה מסודרת יותר.
כמה קייס עולה? הקייס הכי טוב כיום עולה כ 1,300 שקל, הכי קל ונוח.
6. מערכת - מערכת דיסקים רגילה, לא צריכים משהו מפלצתי עולה סכום של כ- 1,500 שקל.
חישוב (במספרים ממוצעים):
5,000 - מיקסר
5,000 - שני קומפקטים
1,000 - אוזניות
2,000 - רמקולים
1,300 - קייס
1,500 - מערכת
____
15,800 שקל (כמובן שזה לא הכי מדוייק בעולם, ואפשר לקנות חלק דברים פחות איכותיים, חלק יותר תלוי במה אתם רוצים יותר).
ועוד הנחה של 10 אחוז (אם אתם מתחנפים קצת למוכר) שזה יוצא 14,220 שקל.
מסקנה - פלאטה היא בזבוז הרבה כסף, אך לפי דעתי הכסף שווה את זה, ולך תדע אולי תשלים את הסכום בעזרת הפלאטה.
מקווה שנהנתם ובהצלחה בקנייה,
ממני תום. =]
נערך לאחרונה ע"י Nash בתאריך 21-11-2004 בשעה 17:07.
|
|