19-06-2005, 11:12
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
ומה אתה מנסה לומר?
שאם מישהו בצבא פישל, אז אנו האזרחים יכולים להשתולל?
פאשלות של צה"ל בנושא תמיד יהיה - דוגמה מצויינת לסדרת הפשלות גדולה של הצבא היא דיסק המצגות של כנס LIC 2004 (הראשון): לאחר סיום הכנס, חולקו בתפוצת נאט"ו (כל העולם ואשתו) דיסקים שהכילו את כל המצגות PowerPoint ששימשו את המרצים השונים - בהם אלופים, מפקדי אוגדות ומח"טים. עברתי על הדיסק במשך כמה שעות טובות, וכשסיימתי היתה לי תחושה שונה לגמרי והרבה הרבה פחות הערכה לגורמי בטחון המידע בצה"ל. שיתפתי את שאר מנהלי הפורום ומספר גולשים בעניין, וגם הם נדהמו מהחובבנות. הנה תגובתו של יוסיפון, שחשבתי שתתאים לפה:
ציטוט:
הבעיה פה חמורה במיוחד, זו תופעה ולא ארוע של תקלה חד פעמית.
בדקתי את העובדות עם ידיד קב"ט (רס"ן) והוא ייעץ לי להיכנס במפקד מחב"ם ב*** וזה בדיוק מה שאני הולך לעשות.
אגב, מפקד מחב"ם הוא גאוותן, בכתבה שחשפה אותו לפני כחודש (כנראה בבמחנה) הוא הכריז בפומפוזיות שהוא סגר את כל הפרצות בצה"ל OH YA!
הסיפור הוא כזה:
מח"ט מהשטח (חטמ"ר או מחטיבה סדירה של זרוע היבשה) מתבקש להכין הרצאה על הפעילות שלו.
ההרצאה צריכה להיות מלווה במצגת.
אין לו עודף זמן בשביל זה כי הוא מתעסק בלחימה אבל הוא צריך לצאת טוב מההרצאה.
המח"ט מבקש ממש"ק המיחשוב היחדתי להכין לו מצגת שתלווה את הטקסט שהוא כתב.
המש"ק הוא בד"כ לוחם לשעבר שמסיבה כלשהי עבר למפח"ט להיות משק כלום. שהוא סיפר שפעם הוא גלש באינטרנט או עשה בגרות במחשבים מיד מנו אותו לתפקיד מש"ק מיחשוב.
במפח"ט יש תמיד כמה תמונות טובות שאפשר לצרף למצגת.
כשהמצגת מוכנה שולחים אותה למחב"ם לאישור ולעוד גורמים לחוו"ד.
הגורמים הללו כותבים הערות על גבי המצגת, ההערות אמורות להמחק אח"כ.
מחב"ם, פוסלים חלק מהחומר ומבקשים להוציא, למחוק או לטשטש אותו. המש"ק מקבל בחזרה את כל ההערות... אבל הוא לא מוחק או מטשטש, במקום זה הוא מלביש בתוך הפאואר פויינט (תוכנת המצגת) פס שחור על התמונה/אמצעי/פרצוף/מילת קוד שהוא נדרש להעלים.
גם ההערות נשארות על המצגת.
כך יוצא שבפועל המצגת מחולקת לכל מי שהשתתף בהרצאות, כולל נציגי צבאות ותקשורת זרים.
כל מי שמסוגל לראות את המצגת יכול בקלות לפתוח אותה במצב עריכה (ערוך שקופית) ולהסיר את הטישטוש/תמונה שהולבשו על מה שהוסתר וכן לקרוא את ההערות.
תצורת המיגון של ה** חשופה! זה המיגון שיש כמעט על כל הרק"ם הישראלי וגם על חלק מהרק"ם האמריקאי. אם אני מסוגל לראות את זה תהיו בטוחים שמומחי המודיעין הסינים שחנקו את התמונות מסוגלים. עכשיו הם עובדים על טיל נ"ט שיהיה מסוגל לחדור את האברהמס (והמרכבה) יש סיכוי שנפגוש את הטיל הזה באזורנו, ותודה לצה"ל שהביא אותו עד הלום.
השב"כניקים האלו שרופים! כל ילד יכול להסיר את העיגול השחור מהפרצוף שלהם ולדעת מי הם.
הם בטח לא יודעים את זה אבל אצל האוייב כבר יודעים איך הם נראים.
אם הטשטוש לא חשוב אז למה הוא היה שם?
ואם הוא חושב אז למה לא לשמור את המצגת בפורמט תמונה שאי אפשר לפתוח ולערוך בחזרה או בפורמט PDF שיותר קשה לפתוח?
אין ספק שגורם הזמן השפיע פה, כך הסבירו גם את שגיאות הכתיב הרבות שנפלו במצגות ובחוברת. ניסו להקים תערוכה מפוארת ותו"כ להמשיך, עם אותם אנשים, גם להילחם.
אותו דבר קורה כשמפיקים דיסק לטכס של יחידה שלא עובר סיווג בכלל ומחולק לכל מי שמגיע לטקס כולל בוגרי היחידה לדורותיה ובני משפחותיהם וסתם חברים. (אלי הגיעו דיסקים של סגירת טייסת **, 40 שנה לטייסת ** ושל גדוד **. הדיסקים כוללים שמות ותמונות של טייסים ובעלי תפקידים, בשרות סדיר, תמונות של אמל"ח מסווג, תמונות ממתקנים ש"לא קיימים" ועוד ועוד).
אני יכול לנחש מה תהיה תגובת דו"צ לשאלות שאני אפנה אל מפקד מחב"ם: "הלקחים נלמדו והם ייושמו בעבודת הצבא בעתיד.. בלה בלה בלה"
|
** פרטים שהעדפתי למחוק
תגובתו של צה"ל לאותה פדיחה היתה מגומגמת וחובבנית, אך למרבה הפלא השנה לא חולק דיסק שכזה אלא רק דיסק עם מספר מצגות שהוכנו מראש ע"י דו"צ והכילו רק מספר פאקים בודדים ולא רציניים...
ושוב - פאקים תמיד יקרו, כי כשהמערכת גדולה מצד אחד אך מופעלת ע"י אנשים שלא כולם מקצועיים מצד שני הפתח לטעויות גדול. מדי פעם אני עובר על בטאוני ח"א ישנים ומתפלץ מהשטויות הנחשפות שם.
ואחרי הכל - זה לא מסיר אחוז אחד של אחריות מאיתנו! המודעות מתחילה מלמטה, ואם הגולשים שלפני גיוס קוראים את האשכול הזה ומפנימים את הנאמר בו - דיינו!