|
09-06-2005, 21:18
|
|
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
הודעות: 259
|
|
פדרבוש, עמיתי הוירטואלי,
על מנת להסיר ספק, ועל מנת שלא יטעו בני העיר ובני הכפר, ומכיוון שאזרחים שומרי חוק וחפצי חיים אנחנו...
אימונים בקליעה, קובע חוק כלי הירייה התש"ט 1949, ייעשו במטווח קליעה מאושר כדת וכדין, על ידי משרד הפנים, בפיקוח מדריך ירי / מפקח מטווח, וכאשר ממולאות כל הוראות הרשות המוסמכת לעניין. חריגה מהן, היא בראש ובראשונה חריגה בטיחותית העלולה לגרור נזקים בלתי הפיכים ליורה עצמו וליורים אחרים, כמו גם לבני תמותה (כולל הפרות שרועות מעבר לחומת המפגע במטווח הנ"ל ובמטווחים אחרים בסביבה)
מטווח מוא"ז יזרעאל / גניגר, הינו מטווח פתוח, הירי מתבצע ממספר קווי יורים, חלקם מוגבלים בעזרת מתרסים המחייבים את היורה לבצע ירי לעבר חומת המפגע ואינם מאפשרים חריגת הקנה כלפי מעלה, אך ניתן לבצע ירי ממרחק של 15 מטרים מחומת המפגע, כאשר אין הגבלת מתרסים כיוון שהיורה רואה את החומה בלבד. בכל מקרה, אין לבצע ירי מתוך הסככה בשל עוצמת הרעש והעובדה כי אין בסככה קו יורים, משמע איננה מיועדת לירי, אלא להמתנה בלבד.
קצת על שמיעה ונזקי השמיעה , מתוך כתבה שכתבתי בזמנו ונמצאת במדור הכתבות של הסליק (כמו גם במספר חוברות מקצועיות אצל העוסקים בתחום)
אל תשווה בין מצב מערכות הגוף בעת אירוע לחימה / לחץ לבין מצב מערכות הגוף (ובתוכן מערכות הראייה והשמיעה) בעת שגרה, כולל אותה "השגרה" בה אתה יורה להנאתך במטווח.
בעת לחץ וסכנה, מופרשות כמויות גדולות של אדרנלין אל הגוף, האדרנלין וחומרים אחרים גורמים לשמיעה ולראיה, כמו גם למערכות השרירים, הלב ועוד, לשנות את אופי פעילותן והתאמתן למצב של הגנה על הגוף והמשך קיום.
השמיעה וענף הירי
(הכתבה איננה מלווה בתמונות המקוריות, אשתדל להוסיפן בהמשך)
מדוע יש לנו אוזניים?
רבות הן הסיבות להמצאות האוזניים בצידי הראש.. האוזניים משמשות אותנו
לענידת עגילים, הרכבת משקפיים, וכמובן בשביל שיהיה לדודים במה למשוך...
אצל דמבו הפיל המעופף, משמשות האוזניים לתנועה ממקום למקום.
נוסף על כל השימושים החשובים האלו, משמשות אותנו האוזניים לשני שימושים עיקריים נוספים: שמיעה ושיווי משקל.
חוש השמיעה, הוא אחד מחמשת החושים שבהם ניחן האדם. קשה עד בלתי
אפשרי להסתדר ללא האפשרות לשמוע ולהקשיב לזולת, להבין את הקורה
והנעשה בסביבתנו וכמובן לתקשר עם הסביבה. בתוך האוזן נמצא גם איבר שיווי
המשקל, העוזר לנו להתמצא במרחב. איבר שבלעדיו, לא היינו יכולים לעמוד בצורה יציבה, ללכת בקו ישר ועוד...
החלק החיצוני של איבר השמיעה, אפרכסת האוזן, נמצא בצידי הראש,
שאר החלקים במערכת השמיעה שלנו, מוגנים היטב בתוך הגולגולת.
פגיעה במערכת השמיעה, עלולה לגרום לאדם סבל וסיכון רב - מהפרעות בשמיעה, דרך לחץ נפשי, תעוקה וקצב לב מוגבר, הצרת כלי דם, הפרשת הורמונים ומתיחת שרירים. עייפות, עצבנות וחוסר שינה. כמו כן, לירידה בביצועים וכושר הריכוז. מכאן ועד לתאונות הנגרמות כתוצאה מאיבוד הקשר עם הסביבה, הדרך קצרה.
בעת שימוש בכלי ירייה, ואין זה משנה מהו, יהא זה אקדח בקוטר קטן ועד לתותח אימתני, אנו עלולים להיפגע מהרעש.
מהו רעש?
הקול הוא תופעה פיסיקלית הנוצרת כאשר מקור הקול מניע את האוויר הקרוב אליו, בתנועה גלית במרחב. התנועה מתפשטת באוויר ממקור הקול והלאה ממנו, במהירות של 340 מטר לשנייה, בקירוב.
בנוזלים ובמוצקים, ינוע הקול במהירות גבוהה יותר.
תדירות הקול, הינה מספר הפעמים שחוזרת על עצמה תופעת הקול בפרק זמן נתון.
הרעש הוא תוצר של שינויים בכוח, בלחץ או במהירות התנועה של גלי הקול. שינויים גדולים יוצרים רעש חזק ושינויים קטנים יוצרים רעש חלש. השפעת הרעש תלויה בעוצמת ותדירות גלי הקול, תדירות נמוכה של גלי הקול תגרום לנו פחות אי נוחות מאשר תדירות גבוהה של גלי הקול.
הרעש נמדד ביחידות מידה הנקראות "דציבל" , ומסומנות באותיות DB .
סף השמיעה התחתון הוא 0 דציבל, וסף השמיעה העליון, שהוא סף הכאב, עומד על 140 דציבל.
מפלס הרעש בדציבל
מקור הרעש
0 db
סף השמיעה
20db
רשרוש עלים
30 db
לחישה
40 db
משרד שקט
50 db
ציוץ ציפורים
60 db
דיבור רגיל
70 db
שואב אבק
80 db
מסעדה רועשת
90 db
צופר של מכונית
100 db
אבן משחזת חשמלית
110 db
תזמורת
120 db
גנרטור גדול
140 db
מנוע של מטוס סילון (סף הכאב.)
150 ומעלה db
רעש הירי
חשיפה לרעש מזיק גורמת לנזק בלתי הפיך לאוזן הפנימית, נזק שאותו הרפואה המודרנית טרם הצליחה לתקן לחלוטין.
נזקים זמניים לשמיעה יכולים להיגרם לאחר חשיפה חד פעמית לרעשי ירי !
נזקים קבועים עלולים להיגרם למי שלא מקפיד על שימוש באביזרי הגנה נאותים, המסוגלים להנחית את רמת הרעש ב 15 עד 30 דציבל. לציוד ההגנה ישנו אפקט בולם וממסך כלפי הרעש, בדיוק כשם שמשקפי השמש עוזרות לנו להיטיב את הראייה ביום שמש.
על מנת להגן על שמיעתנו, יש להשתמש באביזרים מתאימים. יעילותם של האביזרים נמדדת ביכולתם להוריד - להנחית את רמת הרעש המגיע אל האוזן, ומכאן להגן עלינו.
ישנם מספר אביזרים המקובלים כיום לשימוש בעת ירי:
אטמי אוזניים -
קיימים אטמים שניתן לעצב אותם, עשויים בדרך כלל מספוג או חומר סיבי אלסטי אחר. אטמים אלו יש למולל באצבע טרם הכנסתם לתעלת האוזן, והם שבים ומתרחבים בתוך האוזן ומקבלים את צורת התעלה הפנימית. בכך הם אוטמים ומורידים את רמת הרעש. לרוב, אטמים אלו מיועדים לשימוש חד פעמי.
סוג נוסף- אטמים גמישים בעלי צורה קבועה, אטמים אלו עשויים בדרך כלל מסיליקון והם כמו האטמים הספוגיים, מוכנסים לתעלת האוזן ואוטמים אותה. אין צורך למולל אותם או לשנות את צורתם בשל היותם גמישים. לרוב, אלו הם אטמים רב פעמיים שניתן לטפל בהם ולשמור על ניקיונם.
אוזניות מגן
אוזניות העוטפות את האוזן החיצונית ומונעות את חדירת הרעש לתעלת האוזן. ישנם שני סוגים עיקריים של אוזניות, אוזניות רגילות הבנויות מאפרכסת מפלסטיק מיוחד ובתוכו קצף פוליאוריטני ואו ספוג המוריד את רמת הרעש, כאשר לכיפת הפלסטיק צמודה כרית מלאת ספוג או נוזל
המיועדת לספק אטימה סביב האוזן.
אוזניות פלסטיות משולבות עם רכיב אלקטרוני הרגיש לשינויי קול בסביבה ומסוגלות להנחית את רמת הרעש על ידי שינויי תדר הקול הנשמע בתוך האוזניות.
האוזניות מספקות הגנה מעולה בשילוב עם שימוש רב פעמי.
לסיכום :
1. יש להגן על השמיעה בכל אימון או שימוש בכלי הירייה / מקור רעש חזק. הנזק לשמיעה הינו מצטבר, ולכן יורגש לאחר זמן ולא באופן מיידי.
2. הוראות הקבע של הרשות המוסמכת (משרד הפנים) למטווח הקליעה, מחייבות את הנמצאים במטווח כלי ירייה להשתמש באמצעים להגנת השמיעה והראייה. (סעיף 7 י')
אין להשתמש בתרמילים, נייר טואלט או כל אלתור אחר כאמצעי הגנה מרעש מזיק.
|
|