25-12-2024, 05:21
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
הודעות: 4,206
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Dining שמתחילה ב "ניתן להתגבר יחסית בקלות על יוקר המחיה! חלוקת הרכישות בין 3 רשתות עיקריות"
זה היה נכון אם -
א. התימחור בסניפים השונים היה שווה.
ב. אם התימחור בסניפים היה קבוע.
ג. בהעדר שרשרת המבצעים שבאה לבלבל את הקונה...
ד. בהנחה שיש את הזמן הפנוי לנסוע ל-5 מקומות שונים לצורך קניה. ובהנחה שזה שווה את הזמן וההוצאה (הדלק אינו חינמי).
ה. מתעלם משרשרת הפיתויים לצד הקופות ובמעברים - מס מעבר בפרט עם ילדים והוא מצטבר לסכומים בלתי מבוטלים - החנות בנויה באפן שיחייב אותך לעבור בכולה. (הלחם והחלב וגם הפריכיות למי שצורך תמיד בסוף.....)
ו. הרשותות שבויות אף הן ביד היצרנים וביד היבואנים הגדולם מתח הרווחים של הרשותות נמוך יחסית לבעלי ההון המחזיקים בייצור כמו החברה למשקאות (קוקה קולה) קונצרן שטראוס ודיפלמט.
ז. "חווית הקניה"
ולסיכום אנחנו שבויים שלהם והם מאוד מתוחכמים מהרגע שנכנסת לחנות נפלת - ואתה אפילו לא שם לב- אנו מכורים ל"חוויית הקניה" הזאת וחוזרים לשם שוב ושוב. זאת ועוד שאין תחרות אמיתית בשל הריכוזיות. קשה ולא משתלם להתחרות בארץ בתחום במזון מכל הסיבות שבעולם: [המשק קטן וריכוזי, הכשרות מהווה פקטור, חסמי יבוא, העדר סחר עם מדינות שכנות - הכשרות אף היא פקטור בהקשר זה].
בתחום הפארם למשל שאני לא מבין בו ואין לי משיכה אליו בכלל (כשאני נכנס לרשת פארם אני בוהה ב85% מהמוצרים ללא בדל הבנה) אני תמיד תמה לראות לקוחות מתעכבים ורוכשים במיטב כספם מוצרים שעולים 30% יותר מאשר בקופות החולים [אותו נורופן, אותו שמפו אותה משחה לעור] ההבדל הוא כמובן ב"חויית הקניה - נוצץ ומעורר ענין או ענייני ושבלוני כמו המיני מרקטם של פעם - קנה את הנדרש והמשך לדרכך...
מי שכן מאפשר חיסכון מסוים הם הגורמים המאפשרים הזמנות וחלוקות שכונתיות [לא הסופרים - הם סופר יקרים, אלא המכירות כמו המכירה השכונתית (אין לי קשר עמם ואין בזאת משום המלצה), וכו'] אך בשביל זה אתה צריך לגור במקום שבו יש פעילות שכזאת, אתה גם צריך להתנהל באופן תואם. (הם פעילים כמיטב הבנתי במגזר החרדי ובמגזר הדתי לאומי. במגזר החילוני אין הענות לכך).
קשה לי לראות את הנ"ל משתנה בתקופה הקרובה - אני מזמן התייאשתי.
נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 25-12-2024 בשעה 05:31.
|