לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-12-2024, 13:30
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק מחובר עכשיו  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "ידידיי, אין לי מושג באקדחים, ואני רוצה לקנות אקדח. אפשר עזרה?"

אספתי כמה תובנות על קצה המזלג:

מדינת ישראל היא בגדול מדינה של גלוק (בעיקר גלוק 19) והכי קל למצוא לו חלקים, חלפים, מוכרים וקונים.

יש עוד מותגים מוצלחים אז לא להיות נעול על נשק ספציפי, אבל כדאי להתרחק מנשקים וחברות שנחשבות איזוטריים בארץ גם אם הם מצויינות, רק בגלל שלא תמיד יהיה זמינות חלקים ומבחר כמו שיש בארה"ב.

ליורה מתחיל מומלץ אקדח בגודל קומפקט עד גודל מלא. אקדחי סאב-קומפקט קשים יותר לשליטה מבחינת רתע, דיוק ותפעול. מצד שני אקדח גדול ולא נוח יותר סביר שיישב בכספת ולא יהיה עליך כשתצטרך אז עושים תיעדוף מה חשוב לך יותר - נוחות בירי ודיוק או נוחות בנשיאה יומיומית.
לוקח זמן להתרגל לתחושה של האקדח עליך, תשקיע גם בחגורה עבה ונרתיק איכותי - זה עושה את ההבדל בין כאבי גב ועצבים לבין נשיאה נוחה.

אימונים אימונים אימונים - אקדח צריך יותר אימון להגיע לתוצאות מנשק ארוך, ממליץ להשקיע פחות כסף באביזרים ויותר באימונים, ולאחר תקופה לעשות חושבים אם חסר לך משהו אחרי שאתה יותר מכיר את היכולות שלך.
ירי סטטי במטווח זה לא באמת אימון - מומלץ להצטרף לקבוצות ירי כמו מגן או IDPA כדי לקבל הדרכה טובה ואימון יותר משמעותי.

יש קבוצות בפייסבוק כמו "כלי ירייה בישראל" "הסליק" "החופש לשאת נשק בישראל" שבהן אפשר לשאול שאלות ולשמוע חוויות, ואפילו ללמוד משהו בנושא החוקים בתחום.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-12-2024, 00:35
  a-v-i a-v-i אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "אספתי כמה תובנות על קצה..."

תודה רבה, הלכתי למטווח בה יש חנות שנותנת להתנסות רק באקדח אותו אני מעוניין לקנות.
המוכר היה נעול על גלוק 16(משקל 600 גרם). היתה בחנות אישה שרצתה אקדח קל לנשיאה, והוא לא היה מוכן לשמוע אותה, ורק אמר שאסור לה להתפשר על אקדח פחות מטוב, ואקדח טוב זה גלוק. אחרי שהתעקשה הגברת, הוא המליץ לה את 'הלקט פרו' שגם כמעט 600 גרם.
כאן הבנתי שלבחור אין את מה שהיא רוצה, וגם לי הוא לא יוכל לספק מעבר למה שיש לו כרגע בחנות, ופשוט הלכתי.

מה שאני אומר זה, שאני לא יכול לסמוך על בעל חנות שיספק לי מידע על מוצר שאין לו אינטרס לספק אותו.
אני אקח את ההמלצה שלך ואבדוק בקבוצות שציינת, בתקווה שהן לא מופעלות ע"י קבוצות אינטרס.
אם יש לכם המלצה לנשק ספציפי, אשמח לשמוע. לא בא לי לקנות משהו ב4000 שקל שישב אחרי דקה בכספת.
תודה
ישן 19-12-2024, 11:43
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק מחובר עכשיו  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "תודה רבה, הלכתי למטווח בה יש..."

לא יצא לי להתנסות עם ההלקט (של חברת ספרינגפילד) אבל זו חברה עם שם טוב.

מכיוון שהיה לך נסיון בעבר עם אקדח, תחשוב מה התכונות שאתה מחפש ועל מה אתה מוכן להתפשר - משקל, גודל, קוטר (יש אנשים שמעדיפים 45. ולא 9ממ)

עוד שיקולים - דאבל אקשן או סינגל אקשן (או במקרה של גלוק סייפ-אקשן) - אם אתה מתכוון לשאת עם כדור בבית הבליעה, ייתכן שעדיף אקדח עם הדק כבד יותר או מנגנון דיקוקר כמו סיג 226 ודומיו

יש גם כמה ערוצים ישראליים ביוטיוב שמציגים מה צריך לשקול ל-EDC (נשיאה יומיומית) כדי לעזור לך להחליט, הנה דוגמה:

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

אני פחות אוהב ערוצים בעברית על נשק כי אצל האמריקאים הרבה יותר קל להדגים גם ציוד וגם ירי חי, בארץ אפילו לכוון נשק פרוק למצלמה נחשב תקלת בטיחות חמורה אז לפעמים וידאו שלם יהיה רק דיבורים עם מצגת. אבל הערוצים הישראליים ידברו על דברים שריאלי להשיג ולעשות בארץ תחת השוק המקומי, הרגולציה והחוק אצלנו. על מה שאפשר באמריקה אפשר רק לחלום.

בסוף סביר שתלך על מה שיושב טוב ביד ואתה פוגע איתו טוב ונוח לנשיאה, ולאחר תקופה תעשה חושבים אם משהו חסר.

ביקשת המלצה אז אגיד לך אילו אקדחים התאימו לצרכים האישיים שלי:

בעבר היה לי גלוק 19 וגלוק 19X, הגעתי לתוצאות טובות איתם והיו קלים ונוחים לנשיאה

לאחר מכן החלטתי להתנסות בסיג P226 (מהדגמים הישנים) - אקדח פול-סייז מברזל ובלי מסילה או אפשרות לכוונת השלכה, אבל עם נרתיק מתאים היה נוח לנשיאה גם עם חליפה וחולצה מכופתרת. לי אישית התאים שהיה לו מנגנון דיקוקר שאיפשר נשיאה בטוחה עם כדור בבית הבליעה, אבל החסרון שלו עבורי היה לחיצת הדק כבדה יותר בכדור הראשון לעומת הכדורים הבאים מה שמצריך עוד אימון, וציר קנה גבוה - לי אישית היה פחות נוח איתו לחזור לתמונת כוונות מהר ומדוייק, ועם הגלוקים הגעתי לתוצאות טובות יותר

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 19-12-2024 בשעה 11:58.
ישן 19-12-2024, 07:48
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "ידידיי, אין לי מושג באקדחים, ואני רוצה לקנות אקדח. אפשר עזרה?"

1. האקדח הטוב ביותר הוא זה שאתה יורה בו הכי טוב ושיהיה עלייך כל הזמן. תמצא את השילוב המתאים לך בין נוחות בירי וקיבולת כדורים (בד"כ אקדחים גדולים יותר) לנוחות נשיאה, הסלקה ומשקל (מן הסתם קטנים יותר).
עדיף לא אקזוטי על מנת שיהיה שירות במידה ויש תקלות בעתיד ומבחר רחב וזמין של ציוד היקפי.
2. אין תחליף לתחושה בפועל. אתה יכול לצמצם אפשרויות על סמך נתונים טכניים והמלצות של אנשים רנדומלים באינטרנט, אבל בקצה אתה חייב ללכת למטווח ולהתנסות.
אתה מוזמן לרשום לאיזה איזורים נוח לך להגיע ואשמח לתת המלצות. אתה מוזמן גם לכתוב את הדברים המשמעותיים שחשובים לך (ופחות או יותר אם אתה אדם גדול/קטן עם יד גדולה/קטנה) ואשמח לסייע לך לצמצם אפשרויות פוטנציאליות.
3. תחמושת וציוד היקפי לא פחות חשובים מהנשק עצמו. מבלי לסבך אותך יותר מדי, תראה שאתה יוצא עם תחמושת ראויה לכוננות ולא תחמושת אימונים. חגורה טובה ונרתיק מתאים יסייעו לך לשאת את האקדח כל יום כל היום ויסייעו בבטיחות.
4. כפי שנאמר - אימונים. ירי באקדח קשה יותר מירי ברובה.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 20-12-2024, 13:12
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "1. האקדח הטוב ביותר הוא זה..."

נכון! מסכים!

אני הייתי ממליץ ראשית לבדוק אחיזה נוחה בידיים לירי (לאחוז-לכוון-לפגוע).
שנית משקל וגודל לנשיאה על הגוף (אקדח לא על הגוף לא ישמש את נושאו ברגע האמת ואולי ייגנב או יישכח לפני כן).
שלישית אמינות - ! האם לאקדח יש בעיות ידועות חריגות? אם לא, והוא סתם רגיל, אז זה מספיק!
רביעית - אין מה לרכוש אקדח אם לא נסגרת על זה שתתאמן ותשקיע זמן וכסף בירי.
אקדח יורה טוב כמו שמחזיקו יורה, לא יותר.
המשמעות ה(כמעט) יחידה של שם היצרן היא לחשבון הבנק. אזרח לא מיוחד מדי כנראה לא יירה 26,000 כדורים באקדח.
ואם יירה, כנראה שיש לו כסף להחליף חלקים שיתקלקלו או יישחקו בהתאם.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:13

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר