האירנים ודיווחים ברשתות טוענים שבסיס נבטים היה במוקד.
סרטונים ממה שנטען שהיו נפילות באזור נבטים.
כמובן שהם טוענים שהם כבר השמידו טייסת שלמה של F-35 שמוצבת בנבטים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "1.10.24 מתקפת טילים איראנית על ישראל"
להבנתי המוגבלת בטילים בליסטיים המנוע של הטיל בחדירה או לאחר החדירה לאטמוספרה וכאשר הוא מתחיל לרדת לכיוון המטרה הוא כבר לא פועל.
מצד שני בכל התעודים (כולל מראה עיניים) רואים שמה שנופל לכיוון הקרקע מואר.
האם מדובר על רסיסים בעצם לאחר היירוט באטמוספרה ? (מוארים מחומר הנפץ שהתפוצץ , מהתחממות בחדירה ?)
אולי ההנחה שלי שהמנועים מפסיקים לפעול בשלב הנפילה הם לא נכונה ?
אולי מנועי משניים לשינוי כיוון להטעיית מערכות היירוט ?
אולי הרבה נפלים של מיירטים ?
בחלק מהסרטונים רואים פגיעה בקרקע ופיצוף יחסית קטן מה שאולי תורם לתאוריית הרסיסים .
מעניין .
נערך לאחרונה ע"י dbe3 בתאריך 02-10-2024 בשעה 10:47.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "איך אנחנו רואים את הטילים התוקפים ?"
כל נקודות האור שרואים, בין אם הם רש"ק או רסיסים, נראים כך בגלל החיכוך והתלהטות המתכת במהירות גבוהה במיוחד. מבחינה פיזיקלית זה די שווה ערך למטאוריטים, עם ההתאמות המתבקשות.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "כל נקודות האור שרואים, בין אם..."
יש תמונות של טילים חודרים בשמי ירושלים. בהנחה שהטיל חודר בזווית של כ-45 מעלות, ובהנחה שהוא מכוון לגוש דן, הוא אמור להיות בגובה כ-70 ק"מ ולהיות מעל רוב האטמוספירה.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "כל נקודות האור שרואים, בין אם..."
תודה על ההסבר. מצד שני יש את הסרטון של הפלסטני שנהרג מנפילת "רסיס" (החלק האחורי של אחד מהטילים) והחלק עצמו בנפילה כבר לא נראה מואר , יתכן בגלל התאורה או שהספיק להתקרר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "1.10.24 מתקפת טילים איראנית על ישראל"
במלחמת המפרץ ראיתי בעיני טילי סקאד מעירק נופלים על אזור המרכז ותל אביב.
כל מה שנראה לעין היה כדור אש. מהזווית בה עמדתי אני, נראה היה כי הם נופלים כמעט אנכית מן השמיים.
הפעם צפיתי מצומת אשל הנשיא.
מזווית זו ראיתי הן את השברים שנפלו יחסית לאט, כשכדור האש גדל ואף מתפתח שובל אש מאחוריו,
והן את הטילים שלא יורטו כלל.
הטילים שלא יורטו או לא נפגעו, טסו במהירות גבוהה ובמסלול אלכסוני אך ישר למדי ולא קשתי בכמעט עשר השניות האחרונות למעופם, ככדור אש קבוע בגודלו ובעוצמתו, ובכל פגיעה גם נראתה (ובהמשך גם נשמעה) התפוצצות עם הילה אדומה שהבהיקה לרגע.
אני יודע לומר שחלק טיל המשיך למצרים (לא טיל מיירט, אלא משהו שטס יציב למדי יחד עם הטילים שהגיעו מכיוון איראן, אך במקום ליפול המשיך הלאה). הוא לא נראה ככדור אש יציב ומהיר כמו הטילים שהצליחו לחדור ולפגוע בארץ, אך טס בנתיב ברור.
מאוד ברור וקל לזהות בעין מהו שבר יירוט ומהו טיל בלתי פגוע שטס לפגיעה בקרקע.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
תמונות לווין של בסיס נבטים אחרי התקיפה. נראה שיש לפחות 4 פגיעות ליד המסלול ורחבת חנית המטוסים. נראה נזק לסככות חניה של מטוסים ועוד מכתשים ליד המסלול ובין הבניינים.
לא ידוע הנזק, דובר צה"ל אומר שלא נפגע אף מטוס, אבל בסופו של דבר, אם לא היתה התראה איראנית מראש וזאת היתה תקיפת פתע, סביר להניח שהיה נזק רציני למטוסים שחונים שם בשגרה. האירנים הראו שהם יכולים לפגוע אם הם רוצים.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "האירנים בטח פותחים שמפניות..."
ואיך בדיוק הגעת למסקנה הזאת ? היאראנים בעיקר פותחים שמפניות מתגובות כאלו ומסירטונים שאנשים מפיצים.
אגב , נחמד שאתה חושב שהמודעין על ההתקפה הגיע מהרוסים (הוא לא).
מה לעשות שהכנות נרחבות להתקפה כזאת קשה מאוד להסתיר שלא לדבר על הזמן שלוקח לטיל כזה להגיע לישראל.
מדוע שגויה?
רואים בתמונה טייסות שלמות בחוץ ללא חיפוי עליון.
מה אם פוגע רש"ק רסס?
מה אם פוגע מל"ט? כבר ראינו איך באוקריאנה עם רחפנים קטנים גרמו לנזק של מאות מיליונים.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
ראינו גם איך נכנסים להאנגרים ואיך רשתות נפרסות כהגנה על דת"קים והאנגרים.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
זה לא איזה בסיס AREA 51 בסוף העולם....זה בסיס בטווח של כל סוכן/מסתנן עם רחפן 500$-1000$ יכול לתקוף בימינו.
זה שלא חשבו על זה גם אחרי 2 מתקפות בהן הבסיס הזה הוא המטרה העיקרית...זו זחיחות מיותרת.
גם על מערכות רואה יורה ושאר מוצבים רק שנה שעברה לא חשבו להגן מרחפנים.
רץ ברשת. החיזבאללה טוען שהוא השתלט על נגמ" ש ישראלי.
לא ברור מה זה, נראה תלוש מהמציאות שב 2024 חיילי צה"ל יכנסו ללבנון בדבר העתיק הזה. אולי מדובר בנגמ"ש נשלט מרחוק שנתקע, נגמ"ש של צבא לבנון, צד"ל לשעבר, או בפתיון ממולכד.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "רץ ברשת. החיזבאללה טוען שהוא..."
יוצא דופן.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "רץ ברשת. החיזבאללה טוען שהוא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yave333
רץ ברשת. החיזבאללה טוען שהוא השתלט על נגמ" ש ישראלי.
לא ברור מה זה, נראה תלוש מהמציאות שב 2024 חיילי צה"ל יכנסו ללבנון בדבר העתיק הזה. אולי מדובר בנגמ"ש נשלט מרחוק שנתקע, נגמ"ש של צבא לבנון, צד"ל לשעבר, או בפתיון ממולכד.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "ניתוח חדש של תמונות הלווין..."
זה חירטוט ממדרגה ראשונה, מבוסס על "נדמה לי" ונראה-לי-שאני-מבין. חבל שההנהלה פה לא עושה ניקיון. כן, היו פגיעות - אבל מי שניתן את התצ"ל הזה רחוק מלהיות מקצועי.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "ואתה מקצועי עם עיני נץ וישר..."
בו נתחיל מהעובדה שלרוב שמראים פגיעות מראים תמונה לפני ואחרי ....
בו נמשיך שחלק מהדיווחים מופרכים בוודאות.
אם המטרה שלך זה לזרוע פאניקה , בחרת בפורום הלא נכון.
אם באמת אתה מודאג, כדאי שתגלוש גם באתרים שאינם מוטים/מופעלים על ידי רוסיה ואף על ידי איראן/שלוחתיה.
טילים בהחלט יכולים לגרום לנזק, אין ספק בזה. זריעת פאניקה יותר.
טוענים שהיתה גם פגיעה בדירים של מטוסים בעובדה.
לא יודע מה איתכם, זה נראה לא טוב. גם סביר להניח שהם ילמדו וישתפרו עם הזמן. זה בסך הכל היה הניסוי כלים השני שלהם בירי ישיר מאיראן על ישראל וכבר רואים שהם הרבה יותר טובים ומדויקים מהפעם הקודמת.
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "טוענים שהיתה גם פגיעה בדירים..."
אני רואה פה פגיעת טיל בנקודה אחת בכל אחד משלושת מקבצי הדירים שספגו פגיעה, ועוד פגיעה במבנה עילי.
זה נראה כמו חלוקה יעילה של פגיעות, יעילה באופן מדאיג. אולי קיווה המתכנן שמשהו בכל מקבץ דירים כזה יתלקח
או יתפוצץ וכך יגדל הנזק הכולל?
הרי מטוס שונה מטנק, המטוס הינו כלי עדין ודקיק ובלתי עמיד, לא צריך הרבה אנרגיה כדי לפצוע אותו וכך למנוע
ממנו להמריא למשימות, ואת זה יודעים האיראנים היטב מהיכרותם עם מטוסים.
הלקח שאני למד מהתמונה הזו הוא שמערכת ההגנה שלי לא יודעת להפוך אותי לחסין, אלא רק לצמצם את
השחיקה שלי כשאני סופג מתקפה.
אישית הייתי דואג לייצר הכי מוקדם שניתן הכרעה צבאית מול הגורמים שמורים לאירן להפעיל כח נגד ישראל,
כי למדינתי יש בהגדרה אורך נשימה קצר יותר משל אירן.
בקרב דוד מול גוליית, הייתי מכוון לראשו של גוליית בכל העוצמה ומוקדם, כדי להימנע מחילופי מהלומות לאורך
מספר סיבובים, כדי שלא יהיה כמו בקרב איגרוף.
לפחות 24 טילים בליסטיים איראניים ארוכי טווח הצליחו לחדור את מערכות ההגנה האוויריות ביום שלישי, כך לפי ניתוח של ה"וושינגטון פוסט"
מערכות ההגנה האוויריות הצליחו ליירט 90 אחוז מהטילים ששגורו באותו ערב.
אם הנתון הנ"ל נכון, אז אולי 90% יירוט נשמע יפה, אבל ממש לא כאשר יש שלוש שכבות הגנה, ואם אחת לא מצליחה יש זמן לבצע יירוט ע"י שכבה תחתונה יותר: חץ 3, חץ 2 וקלע דוד (לא יודע אם כיפת ברזל רלוונטית למקרה).
תאורטית אם חו"ח הם היו טילים גרעיניים, 90% עם חדירה של 24 טילים זה רע מאוד...
אילו לאיראן היו 300 רש"קים גרעיניים עבור טילים והיא היתה תוקפת את ישראל באמצעות מספר כזה של טילים, היינו בבעיה קשה מאד. אבל אתה מדבר על ארסנל גרעיני שהוא גדול מכל מה שיש לכל מדינות הגרעין הידועות פרט לארה"ב, רוסיה וסין. באופן כללי, ברגע שיש לאיראן אפילו טיל אחד עם רש"ק גרעיני המשחק עובר מהגנה להרתעה, כי אי אפשר להתחייב שאותו טיל לא יצליח לחדור והמשמעות גם של רש"ק אחד היא מעבר למה שמדינה כלשהי בעולם תוכל לסבול. למעשה, אילו היה להם רש"ק כזה (אפילו אחד ויחיד) עכשיו אז הם לא היו יכולים לבצע מתקפה כפי שביצעו; כל טיל שהיה ממריא מאיראן לכיוון ישראל היה מסכן אותם בתגובה גרעינית, אפילו אם הטיל שלהם היה קונבנציונלי - ישראל היתה חייבת להתייחס לכל שיגור כאילו הוא גרעיני. זו עוד סיבה עבורם להשאר מדינת סף ולא לייצר רש"קים, לעת עתה לפחות.
טוב אם ארה"ב הגדולה והעשירה לא תוקפת עם טילים בליסטיים ואם אפילו רוסיה ממעטת להשתמש בכאלו (וגם כשכן אלו לרוב מלאי ישן/אירני). אז ברור שזה לא כלכלי וגם אפקטיבי רק נגד מטרות מאוד מסויימות - רכות, נייחות ואסטרטגיות.
אם רוצים לתקוף את איראן ביעילות, אפשר גם לצאת מהקופסא של ירי טילים/ארמדת מטוסים, כי זה לא באמת כלכלי או יעיל.
גם לבנות מערך טילים כזה זה לא עניין של שבוע, חודש או שנה. הטילים הגרעיניים של רוסיה וארה"ב בסכנת השבתה כי ידע אבד, חלפים כבר אין ודורות חדשים יקרים ואיטיים מידי לייצור.
הנה ניתוח למשל על אפשרויות התקיפה עם חיל האוויר והמגבלות של טווחים, תדלוקים, שטח אווירי עויין, כמות מטוסים זמינה וכו' -
אם לקח 85 טון של מפצחות בונקרים, לפוצץ את הבונקר של נסראללה, החפור בחול ואדמה כאן מעבר לפינה וגם כל זה לא הספיק להפוך אותו לאבק אלא רק לחנוק עם גזים רעילים...אז לצפות שרש"ק קונבציונלי של ט"קק ארוך טווח - קרי 500-1000 ק"ג סה"כ, יפצח בונקרים ומנהרות לשיגור טילים כמו גם אתרי גרעין שנחצבו עשרות ומאות מטרים לתוך סלעי גרניט ברחבי איראן זה קצת אופטימי.
בכלל, אם רוצים שדיקטטור משוגע יפסיק לירות עליך ולנסות לכבוש את העולם....זה להוריד את הדיקטטור (וסביבתו). עוד כמה טילים, עוד כמה חיילים ומבנים - לא יגרמו לו "להבין" או "להירתע" פתאום. זה הפתרון המתבקש לאיראן, לחות'ים וכל השאר.
הנאצים נלחמו עד אחרון הילדים של נוער היטלר ועד הרחוב האחרון בברלין, עד שהגיעו לבונקר של היטלר.
טקטית, אסטרטגית, אתית...הכי נכון ויעיל זה להוריד את ראש התמנון וכנ"ל כל מי שיבוא אחריו. אלו דיקטטורים במשטר ריכוזי. אם מעניין אותם הישרדותם האישית - רק איום עליה או הריגתם/החלפתם תביא לשינוי אמיתי. הרי לא משנה להם גם אם נהרוג מיליון ונשמיד חצי מהצבא. ע"ע מלחמת איראן - עירק.
זה די הזוי שאנחנו חיים בעולם שבו אפשר להוריד את ההיטלר התורן עם טיל מרחוק בלחיצת כפתור, אבל במקום זה תוקפים לו את הנמל / גנרל / מסוף דלקים וכו' בתקווה שיבין ויתנהג יפה.
איראן היא מדינה עצומה בגודלה. תראה כמה תחמושת והפפצות נדרשו בלבנון ועזה פה מעבר לגדר בשביל להפחית במעט את כמות הרקטות והטילים. כמה מאמץ הושקע באיתור טילים כבדים וגם זה - עם כל המודיעין ואמצעי התצפית (שאין לך באיראן) - לא יודעים איפה כולם (אם לא רובם) עדיין בלבנון ובעזה רק בתמרון הקרקעי, חודשים לתוך המערכה, מצאו את הרוב בחיפוש בית- בית.
אם בכל זאת נפליג בדמיון ורוצים לתקוף במסה משמעותית את איראן ובלי לפשוט את הרגל, אפשר לנסות גישות אחרות.
נאמר רעיון ה"משאית פצצות" ה הרקולס משגר עשרות טילי שיוט/פצצות גולשות/מלט"ים מטווח בטוח.
תוכנית Rapid Dragon - כבר פעילה ובשירות.
עוד אופציה זה לקחת מיכלית/ספינת משא ולמלא אותה בטילי שיוט. איך האמריקאים תקפו בסוריה/עירק/אפגניסטן, לוב ועוד? מספינות מלחמה עמוסות טומוהוק.
קח מיכלית כזו עמוסה טילים ומשגרים, תלווה אותה עם מטוסים וספינות קרב לנקודה קרובה מספיק לשיגור ושגר מטח של מאות טילים. זרוק עליהם כל פופאי שנשכח בימ"ח
בזמן שאנחנו מתעקשים להיזהר לא לתת BDA בחינם לאויב וצוחקים על צילומי לווין מונפצים, צה"ל מזמין מגזר עם פוטנציאל בעייתי לתקן את הנזקים (ואולי לתת בקרת נזקים לפרטי פרטים)
לאחר המתקפה האיראנית על בסיס נבטים של חיל האוויר שהובילה למספר פגיעות, לקול היהודי נודע כי מי שהובאו לתקן את הנזקים בבסיס הם פועלים ערבים.
הדבר אבסורדי שבעתיים כאשר נזכרים במידע הרב והמסווג שהיה בידי מחבלי הנוחב'ה שחדרו מרצועת עזה על בסיסי חיל האוויר, כולל קודים למתחמים בחלק מהבסיסים.
גורם צבאי אף סיפר לקול היהודי כי לפני מספר שנים, כאשר נבנה בבסיס נבטים בונקר מסווג של יחידת מודיעין שצנזורה הצבאית אינה מאשרת לכתוב את שמה, מי שבנו אותו היו ערבים.
לדבריו, באחד הימים התברר כי חלקם שב"חים מיהודה ושומרון, שאף נותרו ללון באתר הבנייה ללא אישור.
לאחר פשיטה של צוותי האבטחה של הבסיס ומעצר השב"חים התברר כי חלקם מקורבים לאנשי חמאס.
תגידו שזה מקור עיתונאי שנוי במחלוקת או שהעובדות מוטות בגלל שנאת ערבים...אולי. ראיתי את התופעה הזאת בעבר בבסיסים ויש לי ספקות לגבי תהליך בקרת האיכות של קבלנים ובעיקר של פועלים בבסיס
לא היו כל האמצעים של היום, ולא פעם, גם הטרנזיסטור לא פעל בגלל הטווח או בגלל שהסוללות נגמרו מזמן.
מה שהחזיק אותנו (חוץ מלוף, כמובן, ולפעמים איזה מצופה מן השק"מ, כשזה היה מגיע אלינו...), הייתה העובדה שידענו בעל פה את כל הקטעים של הגששים, שייקה אופיר, דודו טופז, גדי יגיל ועוד רבים וטובים.
היינו מדקלמים את זה אחד באזני השני... ואלה דברים שאתה לא שוכח, אפילו כשאתה סנילי ולא זוכר את המספר האישי שלך.
היו זמנים.
על פי ניתוח של מומחה אמריקאי, ה-CEP של הטילים האיראנים הוא 500-900 מטר.
ניתוח של תצלומי הלווין של הפגיעות בבסיס נבטים שפורסם על ידי מומחה אמריקאי קובע כי רמת הדיוק של הטילים האיראניים שהודגמה במתקפה מראה שה-CEP (רדיוס הפגיעה בהסתברות 50%) שלהם גרוע בהרבה מהנתון הרשמי המקובל, והוא כ-800-900 מטר לפי השערתו ואולי 500 מטר על פי הנחות מקילות - רדיוס שאינו מאפשר לאיראנים לפגוע במטרות נקודה. באותה הזדמנות הוא מסביר גם מדוע ה-CEP אינו מדד מוצלח בכל הקשור לטילים בליסטיים (שפרופיל ההחטאות שלהם אינו מעגלי אלא אליפטי). שווה קריאה בעיני.
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
חבר מתאריך: 02.07.05
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "על פי ניתוח של מומחה אמריקאי, ה-CEP של הטילים האיראנים הוא 500-900 מטר."
ניתוח קפדני - המתבסס על ...מה בעצם? על תצלום לוויין באיכות נמוכה להפליא בה זוהו הפגיעות בבסיס - וחלקן "זוהו". המסקנה היא סיכוי של 0.008% לפגיעה במטרה בגודל דת"ק. או במילים אחרות, לטענת הטוען, הסיכוי של טילים איראניים להחמיץ מטרה כזו הוא 99.992 אחוז. לו זה היה קרוב למציאות אפילו במעט, הייתה מדינת ישראל יכולה לחסוך מיליארדים בנושא הגנ"א וטילים מיירטים.
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "ניתוח קפדני - המתבסס על ...מה..."
טל, האם ידוע לך על צילומים באיכות גבוהה יותר הזמינים לגורמים אזרחיים בתוך זמן קצר?
לגבי הסתברות הפגיעה - אין לי כלים ונתונים לנתח את הבעיה באופן יסודי, אבל הרי גם הסתברות נמוכה לפגיעה בדת"ק יחיד ע"י טיל יחיד הופכת לסתברות גבוהה בהרבה כשמדובר על טילים רבים ודת"קים רבים - ובוודאי על מטרות גדולות יותר, כמו למשל הקריה או מתקן אחר שנמצא כחמישה עשר ק"מ מנבטים. ההשקעה בפיתוח יכולות היירוט לא נועדה להגן על דת"ק כזה או אחר.