לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-09-2024, 00:39
  פרינגלס פרינגלס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.09.24
המארינס החרדי

רבות דובר על עניין גיוס החרדים.

"הצבא חילוני מדי", "נמות ולא נתגייס", "תהילים נגד טילים", "האם היית שולח את הבן שלך לצבא חרדי?" ועוד רבים וטובים אחרים.

הטיעון המרכזי של החרדים (מעבר ל"התפילות של בחורי הישיבה תורמות לביטחון לא פחות מהצבא" ואינטרסים צרים של אנשי ההנהגה החרדים מכל הזרמים שמסתכמים בשימור בורות, עוני ותלות אבסולוטית מדור לדור) הוא שאין להם דרך להמשיך לקיים את אורח חייהם הייחודי בצה"ל, ולכן צה"ל לא מתאים לאדם אשר מקיים אורח חיים זה.

במידה ונשים בצד אין עניין "אותי אף אחד לא שאל אם מתאים לי להתגייס", האמת היא, שאין מה להגיד, הם צודקים: חיי היום יום בצה"ל לא מאפשרים לקיים את הנורמות הבסיסיות של החברה הזו.
יש אף שיגידו, שנפגעות גם נורמות של חברות דתיות אחרות שכן דוגלות בגיוס, שאנשיהן מוצאים עצמם נושכים שפתיים פעמים רבות מאוד במהלך שירותם הצבאי, בכל הקשור לאורח חיים דתי.

אני מאמין באמת ובתמים, שעבור הישרדותנו בעשורים הקרובים באזורנו, אין לנו ברירה אלא למצוא פתרון לגיוס אזרחי ישראל החרדים.

אני אוהב את המדינה, ולכן אני מאמין שהדבר הנכון לעשות הוא לוותר על הניסיון לכופף את רצונם של החרדים ולנסות לגייסם בכוח למתכונת הצבאית הקיימת, אלא לבנות מסגרת צבאית חדשה לחלוטין עבורם.

זה כמובן, בהנחה מאוד אופטימית שלי שכן קיימת איזשוהי אפשרות שקיים משפט שמכיל גם את המילה "חרדים" וגם "מסגרת צבאית", והסיסמה "נמות ולא נתגייס" אולי כן מכילה בתוכה כוכביות או אותיות קטנות.

אם מפריע להם שיש מש"קית ת"ש בבסיס, אז יהיה מש"ק ת"ש.
אם מפריע להם לעבור בדיקה אצל חובשת, אז הם יעברו בדיקה אצל חובש.
אם הם רוצים להמשיך ללמוד תורה, אז תוקדש כמות שעות משמעותית ללימודי תורה במהלך כל יום.

ואם מפריע להם לחיות בבסיס עם נשים, אז יהיה להם בסיס בלי נשים.

אני חותר לזה שאם הם לא יתגייסו לצבא כי הוא לא צבא חרדי, אז נקים להם צבא חרדי.

או ליתר דיוק, חיל חרדי.

ואם כבר ממש חולמים בגדול, אז חיל נחתים חרדי, מארינס, חי"ר ימי, מה שתרצו.

אני חושב שהקמת מסגרת מאפס, שלא קיימת היום בצה"ל, אך כן נראה שיש בה צורך ממשי לאור החזרה מהמתים של יכולת הנחיתה האמפיביות בצה"ל עם הגעת אח"י נחשון ואח"י קוממיות, יכולה לייצר מצב (שאם ממש רוצים אפשר לקרוא לו) win win.
החרדים יקבלו את הצבא החרדי שלהם, וצה"ל ייקבל עוד חטיבה/אוגדה/אוגדות לוחמות לפי כמות האנשים שיצליח לגייס, ויהיה אפשר להשתמש בהן הן ככוח אמפיבי והן ככוח חי"ר רגיל.

בשלב זה ארצה לציין שאני מאוד מקווה שהאשכול לא נראה מגוכח כמו אשכולות פנטזיה אחרונים שנפתחו כאן לאחרונה, עם הצעות להגדלת הסד"כ באמצעות רכש רק"מ סיני וכו'. אנסה כמיטב יכולתי לפרוט את הרעיון בצורה המיטבית, כך שאולי הוא יפעפע במרחבי המרשתת ויגיע לאדם הנכון בדרך כזו או אחרת ביום מן הימים.

מודל חיל הנחתים בארה"ב, למיטב הבנתי, דוגל ברעיון שכל נחת הוא "רובאי" (rifleman), ולכן למקצועות קרביים מסויימים הם עושים outsourcing מחיל הים, לדוגמה חובשים שמתלווים לנחתים בלחימה הינם למעשה אנשי חיל הים (navy corpsman) ולא שייכים שלישותית לחיל הנחתים, ולא עוברים הכשרה בחיל הנחתים.

דבר זה יכול לסייע למסגרת אותה אני מדמיין - במקום לשלוח חייל חרדי לקורס חובשים בבה"ד 10 ששם הוא יצטרך להסתכל על הדגמות של מדריכת חובשים במדים שעברו הצרה, ישובצו גברים בוגרי הקורס מצה"ל הגדול ל"מארינס החרדי" בעת סיום הכשרתם כחובשים, גם ללא היותם חרדים.
אפשר לארגן איזו מתכונת שבה האנשים הנ"ל יוכלו לחיות כמו כל חייל אחר בצה"ל בלי להתפלל 3 פעמים ביום וללכת לשיעורי תורה, לדוגמה חלוקת הבסיס ל"נחתים" (חרדים) ו"חיל הים" (כל השאר).

עבור חיילים חרדים שאינם כשירים לעבור הכשרת לחימה, ניתן לבצע הכשרות פנים חיליות, לדוגמה קורס מש"קי ת"ש, נהגים, שלישים, קמ"נים, תקשוב, אפסנאות וכדומה.

במודל זה, חייל חרדי לא צריך להתקל באישה במהלך כל שירותו, מלבד בפעילות מבצעית. הוא כמעט ולא אמור להיות במגע עם ציבור שאינו חרדי, מלבד בנושאים מקצועיים כמו עבודה עם חובש מחוץ לחיל, וגם החובש הזה יהיה בעמדת מיעוט מספרי בין כל החיילים החרדים.
הדבר היחיד שנפגע, הוא כמות השעות במהלך היום שמוקדשות ללימודי תורה. אני מקווה שזה פער שקיימת דרך לגשר עליו.

כמו כן, בראי ה7 באוקטובר אך לפני פרסום התחקירים, נראה שהחיל שמתפקד בצורה הכי פחות שערורייתית בהשוואה לחילות והאגפים האחרים הוא חיל הים, לכן הגיוני לתת לו להקים כוח חדש שיפעל "בדמותו וברוחו". אולי לשלוח מפקדים משייטת 13 להכשרה בארה"ב שיהוו דור מייסד.

בברכת "ביחד ננצח", אשמח לשמוע מחשבות, תהיות או כל דבר אחר.

תמונת אילוסטרציה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-09-2024, 06:23
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פרינגלס שמתחילה ב "המארינס החרדי"

א. זה בדיוק המודל של הנח"ל החרדי/ נצח יהודה. זו בדיוק יחידה שמשרתת אי שם רחוק מפיתויים, כולם גברים, ויש שעת לימוד תורה בלו"ז. אח של מכר דתי-לאומי שלי שירת שם כ-״מש״קית ת״ש״. צה״ל היה בשימחה מרחיב לחטיבה אם היה ביקוש. אבל להיפך- באין חרדים "ממש", היא מושכת בעיקר חרדים-לאומיים.

ב. אני מסתכל על בן גביר, עושה 1+1, וחושש מאוד שיקום כאן בסוף "משמר לאומי חרדי"- חרדים בני 24 יתגייסו לשנה, יעשו משמרות 8-16 קרוב לבית, ייקבלו שכר+ תשלומי משפחה של אלפי שקלים לחודש ואח"כ תנאים של "יוצאי צבא" והנה גייסנו את החרדים, וכבונוס קיבלנו ארגון שנאמן אישית לשר ביטחון הפנים.
במאי גייסו מחלקה חרדית ראשונה למג"ב. נראה אם הרעיון יתפוס.

https://www.ynet.co.il/news/article/byknch9ma

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 17-09-2024 בשעה 06:28.
ישן 17-09-2024, 09:09
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פרינגלס
אם מפריע להם שיש מש"קית ת"ש בבסיס, אז יהיה מש"ק ת"ש.
אם מפריע להם לעבור בדיקה אצל חובשת, אז הם יעברו בדיקה אצל חובש.
אם הם רוצים להמשיך ללמוד תורה, אז תוקדש כמות שעות משמעותית ללימודי תורה במהלך כל יום.

ואם מפריע להם לחיות בבסיס עם נשים, אז יהיה להם בסיס בלי נשים.

אני חושב שאחת הבעיות (אם כי בוודאי לא המורכבת או העיקרית מביניהן) שמובילות לקושי בגיוס חרדים הוא שמרבית מי שאמון על כך הוא חילוני ולא מבין את הצרכים והניואנסים של הצד השני.

לצורך העניין, הממשק המקצועי עם נשים הוא לא סלע המחלוקת ואם רק נפתור אותו הבקו"ם יקרוס ממתגייסים חרדים. למעשה זאת כנראה הבעיה שהכי פשוט לצה"ל כצבא לפתור (בהנחה וכפי שהגדרת שמים בצד את כך שבעלי אינטרסים פוליטים אחרים שבוחשים בצה"ל ימנעו פתרון שכזה).
ציטוט:
אני חותר לזה שאם הם לא יתגייסו לצבא כי הוא לא צבא חרדי, אז נקים להם צבא חרדי.

בתור גם אדם שאוהב את המדינה וחרד לקיומה, אני יכול להגיד שזה כנראה יהיה המסמר האחרון בארון הקבורה של הציונות.
אם יש צבא חרדי אז אין שום סתירה לוגית מהקמת צבא חילוני וצבא מתיישבים ואנחנו שכנראה מהווים את הרוב המוחלט בצבא ואת הליבה של העם שרוצים צבא של ישראל ולא צבא של עדות או סקטורים, נשאר ללא צבא או חמור מכך, נאלץ לבחור צד.

גרוע מספיק שהיו וישנם גדודים סקטוריאלים. אסור שזה יהיה מסגרות גדולות.
ציטוט:

ואם כבר ממש חולמים בגדול, אז חיל נחתים חרדי, מארינס, חי"ר ימי, מה שתרצו.

חצי בצחוק חצי ברצינות, החרדים זה כנראה מהסקטורים היותר חלשים בחברה בכל מה שקשור לשחייה, אז ייעוד לא משהו...
ציטוט:
בברכת "ביחד ננצח", אשמח לשמוע מחשבות, תהיות או כל דבר אחר.

ככל הנראה הפתרון שיביאו תוצאות משמעותיות וריאליות בטווח זמן יחסית קצר (מבלי לגרוע מהציר האסטרטגי שאמור להביא לאינטגרציה מסוימת של החרדים בצה"ל הגדול) הוא הקמת "גרעיני נח"ל חרדי" בספר ובגבולות ושילוב הלוחמים מהיישובים בבט"ש בגזרה ובתכנית ההגנה האופרטיבית במסגרת החטמ"ר.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 17-09-2024, 11:34
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05

כמה דברים:
1. אל תטעה. הסיבה שחרדים לא מתגייסים לא קשורה לתנאים שיש לצבא להציע להם. זה רק תירוץ, ויש כבר מסגרות שמאפשרות את זה ברמה כזו או אחרת. הסיבה הרבה יותר סוציולוגית ופוליטית מאשר בעיה לוגיסטית וטכנית.
2. אני לא מקבל את האמירה שאי אפשר לנהל אורח חיים דתי בצבא. זה לא קשה יותר - הצבא פשוט מאפשר מסגרת חופשית שנותנת לאנשים שגדלו במסגרת מאוד סגורה ונשלטת לבחור בפעם הראשונה. בשירות שלי כבייני"ש ומאוחר יותר יותר כקצין בשירות מלא, מעולם לא הופעל עלי לחץ להתחלן, כמו שמפנטזים חרדים מסוימים, ומי שחזר בשאלה במהלך השירות היה ברור שהוא יעשה את זה מהדקה הראשונה.
3. מסוכן מאוד לפתוח מסגרות נפרדות עם דרישות נפרדות. זה פתח ליחידה שהביצועים שלה נתונים לדיון ולא בראש של קבלת פקודה.
4. באופן כללי, שילוב החרדים במערכות המדינה, והצבא בכללן, זו משימה חברתית מהשורה הראשונה, אבל זו טעות להסתכל עליה מהזווית הצבאית בלבד, והיא גם לא תיפתר דרכה.

ישן 18-09-2024, 11:22
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "כמה דברים: 1. אל תטעה. הסיבה..."

בצבא לעתים קרובות קשה יותר לשמור על אורח החיים הדתי, בלי קשר ללחץ כלשהו להתחלן; זה לא קשור לשינוי השקפת עולם אלא לקושי בהתמודדויות פרקטיות. יתכן שכבייניש (שנצא במסגרת דתית) וכקצין (שיש לו, מטבע הדברים, הרבה יותר בחירה וגם יכולת לעמוד על שלו מול המסגרת כשצריך) פחות נחשפת למצבים כאלה.

בחלק מהמקרים מדובר על חיילים שמגיעים לסיטואציות שבהן קשה לשמור על הלכה מסויימת (למשל, חייל שנשלח למוצב שבו אין מי שמנהל את נושא הכשרות והמטבח שם טרף - בזמני טענו שזה גם המצב ברבות מספינות חיל הים, במיוחד הקטנות ביניהן; או חייל שנדרש לבצע תפקיד שכולל חילול שבת לא חיוני).

בחלק אחר מדובר על מצבים שבהם השגרה הצבאית שוחקת בהדרגה את הנורמות הדתיות של החייל ומביאה אותו לסטנדרט דתי נמוך משהיה רוצה. למשל, חייל שנאלץ לקום בכל יום חצי שעה לפני חבריו כדי להתפלל (שלא לדבר על לקום בכלל בשבת בבוקר, כשכולם רק פוקחים עיניים כשמגיעה ארוחת הצהריים) עלול בהדרגה לזנוח את התפילה. חייל שגדל בעולם שבו אין מגע פיסי ואין קלות ראש ביחסים בין נשים לגברים ומוצא את עצמו משרת במקום שבו זו הנורמה וכל פגישה היא חיבוק או נשיקה על הלחי עשוי בהדרגה לקבל את הנורמה הזו; מבחינות מסויימות זה יותר מסוכן עבורו, כיוון שמי שגדל בעולם שבו זו הנורמה יודע את הגבולות שלה ומתי הוא עלול להגזים ולעבור מהבעת חיבה חברית למשהו שנתפש כהטרדה והוא לא מודע לזה. חייל שגדל בעולם שבו מלים גסות ושיח מיני גלוי הם טאבו מוצא את עצמו נחשף אליהם שלא מרצונו. רק כדוגמה - באחד הקווים שתפסנו בסדיר באיזור החרמון, כדי להעביר את המשמרות הארוכות היו כאלה שהגו את הרעיון שכל מי שרוצה יספר, על תדר הקשר הפלוגתי, מה הוא עושה כשהוא יוצא הביתה ונפגש עם החברה. התוצאה היתה תיאורים ארוכים ומפורטים - מה שהוביל למבוכה מסויימת כמה חודשים אח"כ, כשאחת החברות האלה הגיעה לשרת כמש"קית חינוך אצלנו בגדוד. בכל אופן, כל הדברים האלה יוצרים שחיקה באישיות הדתית שאמנם אינה בגדר "לחץ להתחלן" אבל היא בהחלט עלולה לשנות את מי שנחשף אליה; גם אם הוא יישאר עם כיפה, יכול להיות שהוא לא יהיה דתי באותה מידה. שירות בתוך מסגרת חרדית יכול בהחלט לפתור את הרוב הגדול של הבעיות האלה - אבל לא כדאי להכחיש את עצם קיומן.
ישן 17-09-2024, 15:02
  משתמש זכר Duke of Judea Duke of Judea אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.03.17

הבעיה היא לא חשש מחילון או כל בולשיט אחר. הציונות הדתית כמו גדולה מתגייסת ושומרת על יהדותה.
פה מדובר בציבור של אינפנטילים "ברובם" שההנהגה שלהם נוהגת כמו הגרועות שבכתות הפרמיטיביות וחוששת מדבר אחד: אובדן שליטה על הציבור שלהם.
מספיק עם כל ניסיונות פתיחת הרגליים למענם. כל פעם זה תירוץ אחר. צבא ששולח חיילים לכלא בגלל שאכלו מזון לא כשר בבסיס או בישלו בכיפור/שבת זה לא צבא שיגרום לחרדים לאבד את אמונתם.
כל פעם גאון אחר בא ומציג מתווים לגיוס של הפרזיטים האלו שהתגובות שלהם נעות בין "אז למה את הערבים אתם לא מגייסים?" או "נמות ולא נתגייס" "אין לנו קשר לציונות" אבל כסף יודעים כן לקבל. אם הם יודעים רק לקבל צריך להוריד להם את השאלטר הכלכלי. מצידי שיגוועו ויצטופפו בשכונות שלהם ולא יקבלו אגורה או ישתלטו על ערים ושכונות.

נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 17-09-2024 בשעה 15:05.
ישן 17-09-2024, 15:07
  Prototype Prototype אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.14

השאלה היא למה?
האם אתה רוצה ליצור פה צבא סקטוריאלי?
זה תקדים שאם לא עכשיו, ולא בשנה הבאה, יתפוצץ לילדים או לנכדים שלך בפרצוף.
עם כל הכבוד לחרדים שחוששים מלשרת עם נשים, כמה נשים נפגעו מגברים בצה"ל? בהקטנה, בזלזול, בהטרדה מינית או אונס?
נפתח צבא שהוא רק נשים?
צבא שהוא רק לצמחונים\ טבעונים?
צבא לפצפיסטים שכולם יהיו בתפקידי עורף מנהלתיים שאין להם קשר ללחימה?

זה לא ייגמר וזה אסון.

שורש הבעיה הוא כמו שציינת
"אין להם דרך להמשיך לקיים את אורח חייהם הייחודי בצה"ל, ולכן צה"ל לא מתאים לאדם אשר מקיים אורח חיים זה."

גם לקיבוצניק, חילוני, תל אביבי, פצפיסט גיי אין דרך להמשיך את אורח חייהם הייחודי בצה"ל.
הצבא הוא לא תוכנית לבקשתו של אף אחד ועם כמה שהייתי שמח להמשיך עם אורח חיי של לתקוע כל יום ב 14:00 לאפה עם עמבה הצבא לא ממש שאל אותי.

יש אנשים שהעקרונות, החינוך והאידיאלים שלהם חשובים להם לא פחות מאמונה של אי אלו ואחרים.
זו שהמדינה שלנו נוטה על הקו המסורתי-דתי, המשפט שהצבא לא מתאים לאורח חייהם היחודי ומשתמע מכך שלאחרים כן, הוא מקטין ומזלזל אוכלוסיה לא קטנה בארץ ומפה בדיוק הבעייתיות בנושא וחוסר קבלת הסכמות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:38

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר