שלום חברים
אשמח לעצת המומחים
אני רבשצ
בחודשים האחרונים קרו לנו שני מקרים של פיצוץ קנה באמתן
בוצעה העברת חוטר לפני המטווח
כמו כן כמות האמתנים שיש לנו קטנה לעומת רובי הm16 שם לא קרו תקלות
שמענו שמועות שזה בעיה בהרבה אמתנים
מי מכיר?
מניסיון אישי, נשק חדש מהנילון
התפרקה לי ידית האחיזה במהלך אימון - בורג טורקס שמשום מה לא שמו עליו לוקטייט
כוונת קדמית שלא ניתנת לסיבוב\תפעול - הוחלפה
נשק מאוד קשה לדריכה...
אין מיגון חום באיזור המתפסים, הכל חלק אלומיניום אחיד, מאתגר מאוד להחזיק את הנשק אחרי ירי אם לא בידית ההסתערות,.
כנראה שלחץ הייצור גורר ירידה בבקרת טיב.
יצא לי לירות עם ערד חדש מהנילון גם כן, מרגיש עולם אחר.
האמתן מציף הרבה ביקורות שליליות.
חלק מההסבר ששמעתי היה העובדה שרצו לייצר כמות מרובה בזמן קצר מה שפגע בהבטחת איכות.
גראדים מ CNC בקנה, פינים נשברים וכו'.
ניסו להביא אותם לעוטף אבל בסוף התקפלו והביאו רובי ערד שהם מצויינים.
אני חושש שינסו לזרוק אותם לפראייר התורן. אפילו בחו"ל לא רצו אותם וכנראה שבתחתית שרשרת המזון תהיה כיתת הכוננות.
תתאגדו מספר רבש"צים ופשוט תסרבו לחתום עליהם.
משיחות עם כמה רבש"צים בעוטף במהלך המלחמה, הטענות הן בעיקר על משקל כבד בצורה חריגה יחסית לגודל הנשק, בעיות הזנה ונזק למחסניות אלומיניום מהדגם הישן (מחסניות פח חדשות עובדות תקין), ומעצורים בתנאים מסויימים.
אגב, למיטב הבנתי המשלוח הגדול שמשרד בט"פ רכש בתחילת המלחמה היה הזמנה מוכנה של לקוח מחו"ל שחולטה בצו ממשלתי - המפעל קיבל כמובן תשלום מלא יחד עם סכום נוסף לשיפוי הלקוח על העיכוב במסירה.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "משיחות עם כמה רבש"צים בעוטף..."
מקווה שהחברה מתקנת את הנדרש, בוודאי שקבלה מחיר מלא על כלי תקין.
בהמשך למכרזי משרד הבטחון עבור צה"ל ראוי לתת משקל רב גם לאיכות הכלי הנבחר ולא למחירו. התפשרות לא תתכן פה.
למען האמת, הרובה של אמתן הפסיד במכרז של רובה הסער המשטרתי לערד של IWI מסיבות של איכות ייצור ותפקוד. הכלים שהוכנסו למשטרה והרבש"צים חולטו (כלומר הוחרמו) ע"י משרד בל"מ ללא מכרז כדי לתת מענה "תחת אש" למחסור בנשק ארוך לגופי הגנה אזרחיים.
אני נוטה להאמין שאמתן הוא פתרון זמני (אבוי אם לא).
גם הערדים, לאחרונה, בשימוש אינטנסיבי מגלים חולשות קריטיות.
מקווה שזה בתשומת ליבו של מישהו שם במערכת ולא ישאירו כיתות כוננות להתקע עם הכלים האלה.
בטוח שיש מאות m4\ m5 בצבא שאפשר להעביר לכ"כ או לרכוש במקום לאלתר פתרונות יש מאין.
אחת "הבעיות" הנפוצות בערד איננה בעיה כלל אלא אי הבנה של המנגנון בוכנה החדש, שניתן לברור בו עבודה מול סוגי תחמושת שונים. פגשתי מישהו עם ערד שהתלונן שחייב תחמושת ירוקה כי רגילה עושה לו מעצורים כל הזמן, שזה ענין שנפתר בסיבוב בורר של הבוכנה.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "אחת "הבעיות" הנפוצות בערד..."
במקרה הזה המישהו הזה צודק. הבורר מצבים של מנגנון הגזים של הערד לא נועד לסוגי תחמושת שונים אלא בדומה לרובים צבאיים מודרניים אחרים לשימוש רגיל, מושתק ומצבי קיצון (לכלוך, בוץ וכדומה). הרובה גם במצב רגיל אמור לפעול כשורה עם תחמושת לבנה וכנראה לא בדקו אותו לעומק איתה מכיוון שהיא כבר פחות נפוצה לשימוש צבאי בעולם. יש מצב שלערדים העתידיים צריך להתאים את מערכת הגזים כך שיותר גזים יופנו למנגנון גם במצב רגיל כדי למנוע מעצורים. זו הסיבה שברובים צבאיים אחרים כמו ה- MCX ו- 416 יש מה שנקרא ״עודף גזים״ גם במצב הרגיל.
נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 15-09-2024 בשעה 17:23.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "במקרה הזה המישהו הזה צודק...."
ענין בורר המצבים בערד ידוע. בסופו של דבר זה הגדרת עבודת הבוכנה מול דרגת דחיסת גזים, שזה גם כנראה המצב בעבודה מול תחמושות שונות. בכל מקרה, זה גם הפתרון שנתן נשק צהלי לענין המעצורים בשימוש שתחמושת לבנה וזה גם עובד.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "אני נוטה להאמין שאמתן הוא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Prototype
בטוח שיש מאות m4\ m5 בצבא שאפשר להעביר לכ"כ או לרכוש במקום לאלתר פתרונות יש מאין.
א. אין. בחודשים הראשונים של המלחמה ראיתי עשרות אם לא מאות חיילים ביחידות תומכות לחימה עם מטאטא M16 ארוך, אז להעביר לגופים חוץ צבאיים על אחת כמה וכמה שאין.
ב. רכשו את הערד אחרי מכרז מסודר ומתוקנן, זה בפירוש לא "לאלתר פתרונות יש מאין". להזכיר לך כמה שנים לקח לתבור להבשיל? או לנגב?
סרפד יקירי, מעריך את דעתך, אבל אני לא חושב שאתה גורם מוסמך לספק תשובה בכזו בטחון.
א'. אין? ראית עשרות עם ארוכים?
ואני ראיתי עשרות עם מקוצרים, עם m4 שאינם כלל בתפקידי לחימה (או קרוב לכך).
שלא נדבר על עשרות (אם לא מאות) שוכבים בנשקיות שונות.
אני לא יודע מאיפה הבטחון שלך שאין אבל העשרות שראית, צר לי, הם לא מדד לשום קביעה.
ב'. אני לא מכיר את המכרז לערד, מה נלקח בחשבון ומה לא ועד כמה המכרז תקין.
יכול להיות שהערדים התקולים שנתקלתי בהם הם בודדים ביחס לכלל. גם בתבור, נגב, m4 וכל נשק יש תקלות. בטח ובטח בכלים חדשים.
אני רק תקווה שהעוטף (ושאר גבולות הארץ שזקוקים לכך) יזכה לבטחון ולשמירה להם הוא ראוי.
אחרי ה 7.10 אני חשדן. את הימים של לסמוך על מערכת הבטחון והצבא בעיניים עצומות סיימתי ומעדיף לחוות את הבטחון שלי על מה שהיתנסתי איתו בידיים. אני לא אשתחווה לצה"ל ומבחינתי מערכת הבטחון היא בבחינת כבדהו וחשדהו.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "אני נוטה להאמין שאמתן הוא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Prototype
אני נוטה להאמין שאמתן הוא פתרון זמני (אבוי אם לא).
גם הערדים, לאחרונה, בשימוש אינטנסיבי מגלים חולשות קריטיות.
מקווה שזה בתשומת ליבו של מישהו שם במערכת ולא ישאירו כיתות כוננות להתקע עם הכלים האלה.
הייתי מצפה שיצרן של נשק חדש (ועוד מקומי!) יעשה מאמץ אדיר לשמור על קשר עם הכוחות בשטח, להציע פתרונות למחלות ילדות ולפגמים בייצור.
זו בעצם הדרך המיטבית לפתח כלי נשק- כך שבסופו של דבר יהפוך להיות כלי מעולה שאנשים ירצו להשתמש בו.
הגופים הראשונים שרכשו את הערד היו ימ"מ ומספר יחידות משטרתיות מיוחדות אחרות. לגופים האלה יש ותק די ארוך בניסוי ובחינה של אמל"ח וציוד חדש, שלא בהכרח קיים בצבא הסדיר (יש הבדל בין לתשאל לוחם מקצועי על תפקוד נשק X בקרב מאשר חייל סדיר).
אבל אוסיף ואומר שבצבא הגדול, עם הרבה יותר חיילים, נשק שמחליף יותר ידיים, מתוחזק פחות טוב יצוצו גם בעיות אחרות או בעיות שהיה לוקח להן יותר זמן לצוץ ביחידה מיחודת.
בתזמון מצויין לשרשור הזה משרד הביטחון הודיע על רכש של 9000 רובי ערד שיצטרפו ל- 5000 שכבר נרכשו מתחילת המלחמה. כלומר 14,000 נשקים חדשים סה״כ. המטרה היא להגיע לאחידות משקית של כיתות הכוננות בנשק.
כמה אבחנות ושאלות:
- ידוע מי יתחזק את הנשקים האלו?
- זו פעם ראשונה שלכיתות כוננות יש נשק יותר מתקדם (ויותר יקר מהצבא)
- מעניין לראות לצד הנשקים החדשים את המפרו 21 השחוקים הצה"ליים. נקווה שהם עדיין עובדים.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "בתזמון מצויין לשרשור הזה משרד..."
משער שאחריות היא של החטמרים. כיתות הכוננות כפופות מנהלתית לחטמר. באופן אישי אני חושב שאין טעם לחלוקה של ציוד מתקדם ללא הכשרה מתאימה ולא חד פעמית אלא לאורך זמן ועדכון התו"ל. הדרישות מכיתות הכוננות צריכות להיות בהתאם. כושר גופני גבוה של החברים ורקע קרבי בצה"ל. צריך גם לשפר את מערך התקשורת בין כיתות כוננות בישובים סמוכים. תסריט של ה7 באוקטובר באיו"ש יכול לקרות כל רגע.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "משער שאחריות היא של החטמרים...."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jaguar890
באופן אישי אני חושב שאין טעם לחלוקה של ציוד מתקדם ללא הכשרה מתאימה ולא חד פעמית
זה נשק AR שהוא הפלטפורמה של כיתות הכוננות כבר עשרות רבות של שנים, מה הציוד המתקדם ומה ההכשרה המתאימה הנדרשת?
ציטוט:
כושר גופני גבוה של החברים ורקע קרבי בצה"ל.
באידיאל - ברור.
בפועל זה אכן מה שקורה בשגרה, רק כשיש מלחמה מה לעשות שמרבית אותם אנשים הולכים למילואים ביחידות שלהם.
אין מספיק סד"כ למערך המילואים המתמרן, אז בוודאי שלא לתעדף את כיתות הכוננות בכ"א איכותי...
במקור נכתב על ידי milumnik
בתזמון מצויין לשרשור הזה משרד הביטחון הודיע על רכש של 9000 רובי ערד שיצטרפו ל- 5000 שכבר נרכשו מתחילת המלחמה. כלומר 14,000 נשקים חדשים סה"כ. המטרה היא להגיע לאחידות משקית של כיתות הכוננות בנשק.
כמה אבחנות ושאלות:
- ידוע מי יתחזק את הנשקים האלו?
- זו פעם ראשונה שלכיתות כוננות יש נשק יותר מתקדם (ויותר יקר מהצבא)
- מעניין לראות לצד הנשקים החדשים את המפרו 21 השחוקים הצה"ליים. נקווה שהם עדיין עובדים.
האמתנים חולקו לכ.כ משרד לביטחון לאומי כשהגוף המנחה\מפקח הוא מג"ב.
עד כה, מה שחולק מבחינת משרד הביטחון היה לכ.כ שהן תחת החטיבה המרחבית , מונחות צבא.
הם אלו שקבלו הערד,ציוד חדש וכו.
השאלה שעולה, האם משרד הביטחון נערך לקחת את כל כ.כ. תחתיו ולשחרר את מג"ב והמשרד לביטחון לאומי מהנושא או שהוא פשוט משלים רכש לישובים אליהם עד כה לא סופקה אותה מעטפת.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "בתזמון מצויין לשרשור הזה משרד..."
ורק אני אשאל את השאלה, למה רק המשטרה כל מספר שנים משקיע בנק"ל חדש ומודרני ורק צה"ל גורר רגליים בעניין הזה ומשרתיו משתמשים בנשקים די מיושנים (גם ה-M4 בצה"ל ברובם הם רובי M16 שעברו הסבה). תסלחו לי מאוד אבל זה קצת הזוי שהמג"בניקים הכי פשוטים יקבלו רובי M5/ערדים חדשים ומתקדמים ולוחמים במילואים מקבלים רובי M16 מנוסרים ובלויים עם כוונות מפרו-M21 שחוקות (הייתי בעזה עם דבר כזה והכוונת מדי פעם פשוט הפסיקה לעבוד באמצע היום!). הצבא פשוט עובד בצורה עקומה ואליטיסטית.
נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 17-09-2024 בשעה 14:43.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "ורק אני אשאל את השאלה, למה רק..."
בפברואר פורסם שמשרד הבטחון יצא במכרז ל20 אלף פלוס רובי AR. היה שקט חצי שנה. לפני כמה שבועות פורסם שיצא מכרז חדש באותו נושא באותה מתכונת (2 ספקים). האם הראשון בוטל? למה? סופק אולי לכיתות כוננות? לא ברור. נראה..
נערך לאחרונה ע"י aw1 בתאריך 18-09-2024 בשעה 08:53.
סיבה: תוספת
חברת ARI ARMS של השניים זכתה במכרז משרד הביטחון ותספק לצה"ל 10,000 רובים מסוג OR-4 - נגזרת חדשה של רובי הסער M-16 ו-M-4. במסגרת העסקה קיימת אופציה להכפלת כמות הרובים ל-20 אלף - מה שיגדיל את שוויה לכ-100 מיליון שקל
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי MaRTyR שמתחילה ב "אורן אנקונינה ואביחי סטולרו יספקו לצה"ל עשרות אלפי רובים בעד 100 מיליון שקל"
חברה לא כל-כך מוכרת בלשון המעטה זוכה במכרז לנק"ל עבור צה"ל בזמן שהמשטרה מחלקת ללוחמים שלה נשקים ממגוון יצרנים מוכרים כמו Colt, Daniel Defense, IWI ועוד. כרגיל מכרז שיטת lowest bidder.
מקווה שלא נהיה מופתעים בעוד מספר שנים שהצבא פתאום יבעט את הנשקים האלו מהר מאוד למילואים ומשם החוצה.
נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 30-11-2024 בשעה 23:30.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "חברה לא כל-כך מוכרת בלשון..."
אכן, בחירה מוזרה לגמרי בחברה לא ידועה שאין לה אפילו אתר אינטרנט. ולפני שמודיעים על זכייה במכרז מה לגבי מבחני שדה? התרשמות חיילים? מה הרציונל? כרגיל בנק״ל זה ממש בדיחה לא מוצלחת בצה״ל.
לגבי המשטרה, ראיתי ערד וקולט. איפה ראית דניאל דיפנס?
נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 01-12-2024 בשעה 18:31.
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "אכן, בחירה מוזרה לגמרי בחברה..."
לפי מה שהבנות (המדהימות) מהצוות של מתיל"ן אמרו, מפקד היחידה היה מעורב ברכש לצורך בחינה מבצעית. אגב, זה אותו צוות שהבנות שלו לחמו ב7.10 ובהמשך כיכבו לדקה בעיתונות.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "חברה לא כל-כך מוכרת בלשון..."
לא מוכרת לציבור,
בתחום הנשק יש לא מעט חברות שמייצרות עבור-
ולא מעט חברות שמתמחות בטכנולוגיות מסוימות ונותנות שרות מסוים.
הצרכן לעולם לא ידע שהפולימר של סיג מיוצר בארץ ושחלקים של יצרניות מובילות מיוצרים במפעלים שונים ומשונים,
במיוחד ב AR שהוא אחד הנפוצים.
בזמן מלחמה ד"א והדוגמה הקלאסית היא של מלחמת העולם השניה גם חברות יצרניות שעוסקות בשגרה בתחומים אחרים לגמרי אך קרובים טכנית הסבו קווים ליצור חלקים.
יתכן והם גם יוציאו חלקים במכרז לספקי משנה. https://www.ari-arms.com/
נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 03-12-2024 בשעה 12:37.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי MaRTyR שמתחילה ב "אורן אנקונינה ואביחי סטולרו יספקו לצה"ל עשרות אלפי רובים בעד 100 מיליון שקל"
טכנית, החלקים בכלים האלו תחליפיים? להבנתי צבא ארה"ב קנה בזמנו את השרטוטים והמפרטים של ה-M4 והוא מוציא מכרזים build to print, אבל מה בדיוק צה"ל עושה? האם בעוד כמה שנים יהיו ביחידה רובים של קולט ושל ARI שהנשק יצטרך לחפש חלקים מתאימים לכל אחד?
תשובה קצרה - לא בהכרח. במקרה של ה- M4 הצבא האמריקאי אכן מחזיק ב- TDP ולכן המכרזים האחרונים שם מיוצרים על ידי FN ולא על ידי קולט. במקרה הצה"לי לא הייתה דרישה ל- M4 אלא דמוי M4 ולכן קיבלנו כל הגירסאות. לדוגמה, הערד שונה לחלוטין בגלל המנגנון בוכנה, מסילה מונוליטיֶת, מנגנון החלפת קנה מהיר ועוד. באביזרים החיצוניים ישנה תאימות ובזה זה מסתיים.
לאחר מכרזי הנק"ל המעולים שהתפרסמו בעולם כגון אוסטרליה ואנגליה בשנים האחרונות שלא לדבר ארה"ב, המכרז הנוכחי ממש מביך. מה המפרט? מה היתרון לעומת ה- M4? אילו אביזרים? מה עםֶ התייחסות כמערכת נשק שלמה ולא רק רובה? ואולי הכי חשוב, למה מודיעים על זוכה לפני בדיקה מעמיקה של החברה וניסוי שדה של הנשק על ידי לוחמים?
החברה היא תעשייה ישראלית במיטבה. הרוס"ר מדגם OR4, המיוצר על ידינו בישראל, הוא הרוס"ר האיכותי ביותר המיוצר כיום בישראל ובין הטובים המיוצרים בעולם, והדבר הוכח בבדיקות הנרחבות שערך משרד הביטחון במסגרת המכרז. חיילי צה"ל יצאו לקרב כשהם מצויידים בנשק הטוב ביותר שהמדינה יכולה להעמיד להם".
מעניין לדעת מה הופך את הנשק ״לבין הטובים המיוצרים בעולם״ כאשר לפי הכתבות נמכרו עד היום בסך הכל 1000 יחידות לפיליפינים.
נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 18-01-2025 בשעה 04:01.
כתבה נוספת בעניין מישראל דיפנס שמתייחסת לעובדה שארי ארמס לא מייצרת את קני הרובים בעצמה אלא מייבאת אותםֶ ממקום לא ברור. דווקא מאתר בנושא צבא הציפייה היא לכתבה ברמה גבוהה יותר - אין התייחסויות לחברות ספציפיות, הכל ברמיזות מעורפלות.
הכתבות שהובאו מעלה מהארץ ומשומרים טובות בהרבה ומשקפות מחקר עיתונאי.
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "כתבה נוספת בעניין מישראל..."
כמו שכבר אמרתי היום יש הרבה יצור OEM,
הכתבה לא מוסיפה כלום ומשתמשת במונחים לא נכונים בעברית,
אני מניח שהועתקה מאיפהשהוא.
כמו שכבר ציינתי בשוק של תואמי הAR והAR יש מגוון גדול של איכויות ומחירים,
אתה די מקבל את מה שאתה משלם עליו ובמכרז הכל צריך להיות מפורט.
באם חברה מביאה את המפרט באיכויות המפרט ובתקציב מצדי שיסרגו אלא אם הוגדרו
כמו שלא מעט מדינות נוהגות-יעדי העברת טכנולוגיות ושיעור ייצור מקומי בחוזה.
נראה שצה"ל התחיל להנפיק נשקים חדשים ללא הכוונת הקדמית הקלאסית של ה- M4 הסטנדרטי. לא ברור אם מדובר באחד המתחרים במכרז (זה לא נראה כמו אף אחד מהם), במשהו חדש או בנשקות מקומית להורדת הכוונת הקדמית כמו שעשו לנשקים עם הפגיון. מישהו מזהה את הנשק?
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "נראה שצה"ל התחיל להנפיק נשקים..."
אתה רגיל לראות כוונת קדמית כי הם היו כלי DI והכוונת יושבת על מפנה הגזים.
אלה נראים כמו SHORT STROKE PISTON שמותאמים לתחמושת יותר "חמה" עם יותר חומר הודף ומהירויות לוע גבוהות יותר ולכן אפשר להעביר אחורה אתה מפנה גזים.
אני עכשיו תוהה אם יש השלכה על הרמונית הקנה והתנועתיות במהלך הירי.
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "הבחירה של ארי ארמס במכרז..."
לא יודע למה בכל פעם עורכים מכרז ובוחרים תכן חדש. זה מזמין בעיות עתידיות באחזקה ובשימוש.
הנדסית וניהולית, בגוף עם מאות אלפי כלי נשק מתבקש:
* לבחור תכן (m4, אלא אם יש איזה מתחרה עם ביצועים עדיפים דרמטית). אחת הדרישות- יכולת ייצור בארץ. לרכוש את זכויות הייצור לשוק המקומי.
* להוציא מכרז לייצור. אפשר לפצל בין יצרנים אם רוצים תשתית הנדסית רחבה.
בעיני, זה איזון טוב בין כוח הקניה הגדול של צה"ל לרצון באחידות.
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "לא יודע למה בכל פעם עורכים..."
לענ"ד המכרז לא גדול מספיק בשביל שזה יהיה אטרקטיבי בכמויות קטנות לא למפעל ולא למזמין.
לדעתי האינטרס הלאומי הבטחוני שלנו שיהיה יצרן שמייצר כמויות קבועות להחלפה הדרגתית של כלל הכלים השחוקים ומשמר יכולת וידע לייצור בסדרי גודל בחרום יחסית מהר.
צה"ל הוא כיום אחד הצבאות הגדולים בעולם. יותר גדול מהצבא הבריטי (2 אוגדות) והגרמני (שלוש) ביחד. אם הוא לא מספיק גדול להחזיק תשתית טובה לאחזקה של נשק קל מתקדם, מי כן?!
גם צבא רוסיה הוא צבא ענק, ועדיין הוא שלח טנקי T54 למלחמה באוקראינה. גודל הוא לא ערובה לשום דבר, ולפעמים הוא דוקא מתנגש עם אחזקה. כשמצד שאחד מתקצבים בכסף גדול רכש של כלים ומערכות ומצד שני מקצצים בתקנים של כוח האדם שמתחזק אותם, קיבלת מתכון לזוועות כאלה:
מכרזי החלפה שוטפת הם לא גדולים.
20K זה סדר גודל של המכרז של הכומ הטורקי בזמנו עם הMPT, והחלפות דומות של כוחות מיוחדים בבריטניה ובארה"ב לא החלפה של כמות כלים. אני מזכיר שלצהל יש כמה מאות אלפי חיילים..
ראשית, מכרז נק"ל של 20,000 יחידות הוא מכרז גדול בקנה מידה עולמי כמעט לכל מדינה חוץ אולי מהודו, סין, ארה"ב וכדומה.
שנית, הוא בטח שמכרז אסטרטגי לחברות המעורבות שאף אחת מהן לא מכרה בעבר לצה"ל נשקים מסוג AR15.
שלישית, הבעייה במכרז הזה היא שהוא נוהל בצורה חובבנית מהתחלה. דרישות מינימליות וחסרות הגיון, חוסר ראייה מערכית של הנשק כפלטפורמה עם אביזרים נלווים, סינון לוקה בחסר של המתחרים במכרז והכרזה על זוכה במכרז ללא ניסוי מסיבי על ידי חיילים. מי רוכש נק"ל ככה ב- 2025? נקודת האור היחידה היא הסיקור העיתונאי המצויין של הארץ בעניין.
קרן אור למעלה צודק. אם לא מצליחים אפילו לעשות מכרז אז בטח לא יוכלו לתחזק מערך עם נשקים שונים וחלפים לא תואמים. עדיף כבר לרכוש עוד M4 חדשים מארה"ב וזהו. בארבע השנים הקרובות אפשר לרכוש מאות אלפים מהם ולשים אותם בימ"ח לעת הצורך.
נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 15-02-2025 בשעה 06:27.
לפי המאמר המכרז היה לפי מפרט ה- M4 המקורי. כלומר ללא בוכנה, קת מתקפלת, ווסת גזים מתכוון ושאר החידושים מה- 20 שנה האחרונות. לכן IWI לא ניגשה למכרז שכן הערד לא תואם M4. במכרז התחרו אמתן וארי ארמס עם רובים תואמי M4. הרובים של אמתן נפסלו בבדיקות הטכניות וארי ארמס עבדה את הבדיקות והמכרז הוענק לה.
נכון לעכשיו המכרז נפסל עקב עתירה של אמתן והנושא מתברר בבית המשפט.
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "איך הקת של הערד מתקפלת שונה..."
אם התאימות היא לכלי רפרנס של קולט למשל שפג לו הפטנט הכל נמצא במסמכי הפטנט.
תאימות וחליפיות חלקים זה פקטור מאוד מאוד משמעותי לארגון לוגיסטי,
מה שזה בעצם מבטיח זה שהמלאי הקיים והעתידי לכלל סוגי הכלים יהיה זהה וחלופי,
אחרת באותה מידה אתה יכול לבחור בקלאשניקוב-כלומר ץצטרך 2 קווים לוגיסטיים שונים,
שני ספרי מרטים שונים, שני מלאים שונים, ניהול חלקים בין הדרגים ומלאי החרום בנפרד וכולי וכולי.
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "איך הקת של הערד מתקפלת שונה..."
ציטוט:
איך הקת של הערד מתקפלת שונה משל ה- M4? ומה הבעיה להציג דגם מתקדם יותר- ההבדלים במחיר לא אמורים להיות גדולים.
הקת היא לא העניין. ערד בנוי מסביב למנגנון בוכנה, בשונה מממנגנון צינורית גזים של M4. בנוסף המבנה שלו מונוליטי ולא עם מתפסים כמו M4.
ציטוט:
ניהולית, איך חברת נשק יכולה להבטיח "תאימות ל-m4”? לפי איזה תיק ייצור- הוא הרי לא נמצא ברשות החברות ולא ברשות משרד הביטחון.
תאימות = כל המלאים, ללא קשר ליצרנים, תואמים למבנה נשק אחיד. כך שלא משנה אם מדובר בכוונת X מתפסים/מסילות Y וקת Z, כולם תואמים לאותו נשק ואפשר לערבב ביניהם ללא שום בעיה או עיכוב.