לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 17-07-2024, 14:09
צלמית המשתמש של helpy4
  משתמש זכר helpy4 helpy4 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.05.11
הודעות: 616
ראשונה בעולם - טכנולוגיית הלייזר ב-דרום קוריאה הפכה למבצעית

מקור N12 17-7-24

בתום חמש שנות פיתוח, צבא דרום קוריאה יהפוך את טכנולוגיית הלייזר למבצעית באופן מלא - לראשונה בעולם • אולם, מדובר בחמישית בלבד מעוצמת הקרן המיועדת של מערכת מגן אור הישראלית

קוריאה הדרומית הודיעה כי החלה בייצור המוני של מערכת ההגנה האווירית בלייזר "בלוק I", לקראת פריסת המערכת עוד השנה. בכך, היא עוקפת את מערכת "מגן אור" של רפאל, שמיועדת להפוך למבצעית במחצית השנייה של 2025, והופכת את הצבא הדרום קוריאני לראשון בעולם שממבצע את הטכנולוגיה באופן מלא.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



את הלייזר מייעדים בסיאול לצורך הגנה מפני איום רקטות וכלי טיס בלתי מאוישים צפון קוריאניים. כל יירוט מתבצע במשך כ־20־10 שניות, "מטגן" את המטרה בקרן של כ־700 מעלות צלזיוס, ומפיל אותו.

יתרון בולט של הלייזר הוא העלויות. בזמן שלדוגמה יירוט באמצעות כיפת ברזל מוערך בכ־30 אלף דולר, יירוט של בלוק I מוערך בכ־1.5 דולר בלבד. דובר זרוע הרכש והפיתוח של משרד ההגנה הדרום קוריאני (DAPA), ג'ו יונג־ג'ין, ציין יתרונים נוספים, שאת הלייזר בלתי אפשרי לראות בעין בלתי מזויינת והיא שקטה.

עם זאת, למערכות הגנה באמצעות לייזר יש גם חסרונות, שקרוב לוודאי כי לוקחים אותם בחשבון בסיאול: ראשית, המערכת מיירטת בטור, מה שאומר כי במקרה של מטח, היא תיירט רק רקטה אחת - אלא אם פורסים כמה מערכות במקביל. הבעיה השנייה שמקשה על המערכת היא השפעת מזג אוויר מעונן, אובך וערפל שמגבילים את פעילותה.

מערכת היירוט הישראלית שצפויה להפוך למבצעית בעוד כשנה, רפאל נוטלת חלק קריטי כמפתחת המשגר - כאשר אלביט היא ספקית הלייזר עצמו. באמצעות קרן לייזר בעלת הספק של כ־100 קילו־וואט, המערכת מיועדת ליירט איומים שונים.

בריטניה מפגרת אחרי ישראל עם מערכת מיירט הלייזר "דראגון פייר", שלפני כחצי שנה השלימה ניסוי מוצלח בסקוטלנד. הממלכה השקיעה כ־100 מיליון פאונד (כ־130 מיליון דולר) בפרויקט, שבסיומו יתאפשר לבריטניה לבצע יירוטים בעלות כ־10 פאונד (כ־13 דולר) בלבד. אך על אף קיצור בלוחות הזמנים, המערכת הבריטית צפויה להפוך למבצעית ב־2027.

לעומת כל אלו, בסיאול הודיעו כבר באפריל אשתקד כי הצליחו להשיג 100% הצלחה ביירוט בעזרת בלוק I. הם מנצלים את היותם מובילי הפיתוח בעולם כדי לחשוף את היכולות באופן נרחב, כשבסרטון שפרסמו ניתן לראות כיצד המערכת, בגודל של כמכולה, מיירטת איום כשלצידה מכ"מ. לפי הפרסומים הדרום קוריאנים, ממדי בלוק I הם 9 מטר על 3 מטר.



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

נערך לאחרונה ע"י helpy4 בתאריך 17-07-2024 בשעה 14:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 17-07-2024, 17:49
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,260
נראה לי שכרגיל היחצ"נים משתוללים חופשי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "ראשונה בעולם - טכנולוגיית הלייזר ב-דרום קוריאה הפכה למבצעית"

20 קילווט ו-20 שניות ליירוט, הם נתונים המתאימים למדגים טכנולוגיות ולמטרות פגיעות במיוחד ואיטיות כגון רחפנים. מערכת כזאת בשום מקרה לא תוכל לתת מענה לאיום ארטילרי קני או רקטי. השאיפה כיום היא להגיע למערכת בעצמה של 200 ק"וו, עם מינימום של לפחות 100.
אגב, גם הערכת מחיר היירוט אינה ריאלית, כי היא מבטאת רק את עלות החשמל (במחירי רשת אזרחית). המחיר האמיתי כולל את מחיר הפיתוח, הייצור, הרכישה, האחזקה, הבלאי, האימון, ועלויות כ"א ותפעול. זה מתחיל להיות כלכלי אם מדובר בניצול רב של המערכת, כי אז העלות מתחלקת על פני יירוטים רבים.
הפתרון למגבלות המערכת אינו ריבוי מערכות הגנה על נקודה אחת, אלא הגדלת העצמה, על מנת לקצר את זמן ההעסקה של כל מטרה. הגברה העצמה גם מעלה את הטווח, וכך יכולה מערכת אחת להתמודד עם מספר גדול של מטרות, כולל מספיק זמן כדי לטפל במטחים או נחילים.

מלבד זאת, טכנולוגיית לייזר נכנסה לשימוש שוטף בצה"ל ב-2017. הכוונה איננה למד-טווח...

https://he.wikipedia.org/wiki/THOR_(%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%A1%D7%99% D7%9C%D7%95%D7%A7_%D7%A4%D7%A6%D7%A6%D7%95%D7%AA)

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 17-07-2024 בשעה 18:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 19-07-2024, 14:37
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,206
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "קצת פשטני, לפחות לטעמי"

המערכת עשויה להיות פרושה בשטח במשך שנים בלי ליירט כלום, ונשלם על העלויות של כח האדם שלה, עלויות של הבסיסים ובלאי מסויים של המערכת לאורך כל התקופה הזו. בתקופה הזו יש אפס יירוטים ולכן העלות ליירוט היא אינסוף, אם מחשבים את ההוצאות לכל יירוט. כמה היתה העלות לכל יירוט של טילי חץ או קלע דוד עד 7/10? אין דרך לחשב את זה באופן הזה. פשוט צריך להבין שעלות היירוט אינה הפרמטר היחיד.

אם אתה בוחן אפשרות להצטיידות במערכת, תצטרך לבחון את העלות הכוללת לפי כמה תרחישי יחוס, כאשר עלות הפיתוח (נגיד) זהה בכל אחד מהם אבל עלות ההצטיידות והפרישה שונות לפי מספר המערכות שבהן מצטיידים והעלויות הצפויות למערכת, וכן מספר המערכות שמיוצאות משתנה (בין היתר לפי ביצועי המערכת ומחיר המכירה שלה, שגם הם פרמטרים בתרחיש) - ואז על כל זה צריך להלביש כמה תרחישי לחימה לאורך תקופת ההפעלה של המערכת, שבכל אחד מהם יש ירי בהקף שונה. מספר הפרמטרים כאן הוא גדול, ויתכן שהגישה של בניית מספר מוגבל של תרחישי יחוס לא תהיה יעילה; ראיתי כיצד חברות ענק בינ"ל בוחנות כדאיות של פרויקט באמצעות הרצת סימולציות מחשב שבודקות צירופים של הפרמטרים השונים (סימולציות מונטה קרלו) ומזהות מה הפרמטרים שמשפיעים בצורה הגדולה ביותר על כדאיות הפרויקט, בכמה מהתרחישים הוא מאד רווחי ובכמה הוא רק קצת ואפילו הפסדי. במקרה שלנו, כמובן, לא מדובר רק על תועלת כספית אלא גם על מניעת פגיעה בנפש ועל השפעה על לחימה ברמה הלאומית - אלה נושאים שקשה לשלב במודל, אבל אני מקווה שלפחות ברמה של ניתוח כדאיות כלכלי יודעים במערכת הבטחון לעשות את העבודה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 26-07-2024, 12:18
  alex.v alex.v אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.10.23
הודעות: 100
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "המערכת עשויה להיות פרושה בשטח..."

"המערכת עשויה להיות פרושה בשטח במשך שנים בלי ליירט כלום" - אתה מדבר על ישראל 2024? לא תרחיש כזה לא אפשרי ולא מעשי כלל וכלל, פרט לזה אחד השקולים של האוייב זה מה הנזק הפוטנציאלי שהוא יכול להסב, כל שגם מערכת לא בשימוש, שימושית.
"אלה נושאים שקשה לשלב במודל, אבל אני מקווה שלפחות ברמה של ניתוח כדאיות כלכלי יודעים במערכת הבטחון לעשות את העבודה." - אלה לא תפקדים, ולא המומחיות של משרד הבטחון לעשות את החשובים הללו, כאשר ב2006 וועדות לתכנון סד"כ ל2020, קבעו שתם עידן המלחמות, והחליטו מה שהחליטו, היו שם מומחים מבחוץ שטענו שזאת טעות, וב2020 אנחנו דווקא לקראת מלחמות גדולות, קראו למומחים הללו "קוראים בקפה". שכל אחד יתעסק בממומחיות שלו, יש למערכת הבטחון יותר מדי כוח ויומרות, אין למערכת הבטחון ידע וכלים להתעסק עם ראיה מרחווית לעתיד, צריך להקים גוף נפרד ומקצועי, שבמק׳סימום יתיעץ עם הצבא, אבל יחליט את ההחלטות, ולא ההפך כפי שקרה ב2006.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 28-07-2024, 10:05
  הפוסל במומו הפוסל במומו אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.06.07
הודעות: 547
הכותרת היא קשקוש. ארה"ב הכניסה לראשונה לפני כשנה שתי מערכות לייזר ע"ג סטרייקר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "ראשונה בעולם - טכנולוגיית הלייזר ב-דרום קוריאה הפכה למבצעית"

ולאחרונה פורסם שלאחר פריסה במזרח התיכון להגנה על בסיסי הצבא האמריקאי, נתגלו בעיות
מסוימות במערכת.
מניח שלאחר מקצה השיפורים היא תעבוד מעולה.
ברמת פיתוח וניסויים האמריקאים נמצאים כבר באזור ה 300 ק"ו.
לעניין המערכת המבצעית:
מדובר בשני מודולים של 15 ק"ו ע"ג רכב 4*4 לרחפנים, ומערכת של 50 ק"ו ע"ג סטרייקר, של 50 ק"ו
עם טווח של 4 ק"מ, שלפי היצרן יכולה ליירט גם מרגמות ומל"טים קטנים מנמיכי טוס.
חבל מאוד שצה"ל לא ביקש כמה סטרייקרים כאלו לניסוי משותף בגבול הצפון....

https://www.israeldefense.co.il/node/59727
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 01-08-2024, 10:03
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,932
יש פה שאלה עקרונית לגבי מודל פיתוח
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי alex.v שמתחילה ב "4 קמ זה טווח מאוד קטן, לא..."

מודל פיתוח אחד - הוא "לנצל את הקיים": לבנות פיתרון שמאפשר הצטיידות מיידית, לצורך התמודדות עם איום מלחמה מיידי
ובמקביל להכין תוכנית לשדרוג הדרגתי - עד לרמה הרצויה
זה יאפשר לדרום קוריאה לפרוס מיידית 60 סטרייקרים על הגבול - ולתת מענה לסכנת תקיפת מל"טים ורחפנים מצפון,
בזמן שמשקיעים במודלים מורכבים יותר, שבעתיד יוכלו לתת מענה גם לרקטות ולתקיפה מכיוון החופים

מודל פיתוח אחר - שולל קטגורית הצטיידות חמדנית:
ישראל יכולה לקנות מיידית 15 סטרייקרים ולהציבם סמול לעזה, ועוד 25 להצבה מול לבנון,
אבל מה שיקרה - זה תגובה חמדנית: איום המל"טים יעבור מיידית - לאזורים לא מוגנים, תקיפות נגד ערי החוף מעל הים, ומעל ירדן ומצרים - מה שיגדיל את האזור המאויים
אז כדי לתת מענה - צריך להציב יחידות כאלו גם סמוך לחופים (עוד 50 יחידות לכיסוי 200 ק"מ חוף)
בגבול המזרחי (עוד 400 ק"מ - מה שמצריך עוד 100 יחידות) , ובגבול הדרומי (עוד 50)
אז פתאום צריך 250 יחידות - ופריסה ארצית, כשהמודל נותן מענה מינימלי בלבד לאיומים, ולא מסוגל ליירט פגזים וטילים
ועד שהרכש יבוצע - הוא כנראה יהיה לא רלוונטי, כי הדור הבא יהיה מוכן ומה שנקנה יהיה מיושן ולא רלוונטי (למשל עקב בעיות משקל והספק חשמלי)
וגרוע מזה - כל יחידה שסמוכה לגבול - מהווה מטרה אסטרטגית, שהאוייב יפעל לנטרל באש נ"ס

לכן - המודל השני מתעדף אפיון של מענה איכותי אופטימלי (כזה שמתבסס על משאיות ממוגנות, עוצמה גבוהה וטווח-יעד של 10 ק"מ),
וביצוע רכש רק כשהפיתוח מגיע לבשלות כלשהי
בשלב זה פריסה ארצית שתגן על כלל גבולות המדינה, תצריך רכש של 100 יחידות יקרות יותר
אבל התצורה תצריך רק שדרוג מינימלי כדי להגיע ליעד הסופי

היתרון של המודל הראשון - הוא רק במצב בו מתמודדים מול איום מיידי (וזאת ההסתכלות של דרום קוריאה: הם חייבים מוכנות לתוקפנות צפון קוריאנית וסינית שתוביל לפריצת חזית רחבה - ממש עכשיו)
הרכש לא נועד לתת מענה טוב - אלא לסתום מיידית פרצה ידועה, כשבהמשך היחידות הבודדות שנרכשו ישלחו לתת מענה נקודתי (שדות תעופה ומתקנים אסטרטגים אחרים)
ציטוט:
במקור נכתב על ידי alex.v
4 קמ זה טווח מאוד קטן, לא ברור כמה כדאי, צריך 4 מערכות כאלה בשביל לשמור בסיס אסטרטגי אחד.. וגם זה רק כמערכת נוספת על הקיים.. זה אולי טוב רק בכדי באמת להגן על מספר מאוד מצומצם של מקומות מאוד אסטרטגיים, אין לנו מטרה להצטייד בזה, לא כאשר בעוד שנה תהיה לנו מערכת שלנו טובה יותר.
אם צה"ל מתחייב לרכש ומתחילים מיידית לייצר על בסיס התכנון - כן
אבל מה שנראה כנראה, זה סיום פיתוח עוד שנה, תחילת הקמה של קו ייצור
וייצור בקצב איטי ארוך טווח שיגרר על פני שנים ארוכות מאוד

כמו שקורה עם התותחים וכיפת ברזל: ישראל מבצעת רכש לעשורים קדימה - ולא כדי לסתום חור
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 01-08-2024, 12:32
  alex.v alex.v אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.10.23
הודעות: 100
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "יש פה שאלה עקרונית לגבי מודל פיתוח"

אני חושב שיש לנו צרוך מיידי לא פחות אם לא יותר מאשר לקוריאניים... אבל שום המערכת הזו של ה4 קמ, טובה רק להגן על מספר מצומצם ביותר של אתרים רגישים. לגבי הצטיידות עתדית של צהל זה עניין לא פשוט.. כמו שאמרת מתכוננים לאיום אחד, וכאשר המערכת מגיעה לבשלות, האיום הזה כבר או לא רלוונטי, או שהופך רק לחלק קטן מכלל האיומים. לדעתי גם 10 קמ זה טווח מאוד קטן(אפילו בשביל להגן הרמטית על מדינה קטנה כמו ישראל), ממה שאני מבין עד סוף שנות ה30 לקוראנים תהיה טכנלוגיה של 20 קמ, 20 קמ זה כבר משהו שלגמרי שווה השקעה לטווח הארוך, עשיתי פעם איזה חישוב(חובבני) כמה מערכות נצטרך בשביל לסגור הרמטית את שמי ישראל, את הבסיס לקחתי מידיעה שישראל זקוקה ל100 מערכות כיפת ברזל, הטווח של טמיר הוא 100. מקדם יחס הוא חלוקה בטווח, והעלה בריבוע(שטח מעגל), 100 חלקי 10 בריבוע זה 100.. אז נצטרך... 10000 מערכות לייזר בשביל לסגור הרמטית את שמי ישראל(וזאת צריך להכפיל במספר טילי הטמיר, כי לייזר מעסיק רק מטרה אחת), נכון שזה חישוב פרמטיבי ברמות.. אבל אני מניח שעד שלא יהיו לנו לפחות כמה אלפי מערכות של לייזר.. זה לא יהיה מוחשי. הצטדיידות במערכות לייזר עושה הרושם זה לא סיפור זול בכלל.. (ולא בטוח כמה מעשי), בהתחשב בעובדה... שיכול מאוד להיות שנגיעה כאן למלחמה אזורית עוד לפני הבשלות.. ואחרי המלחמה זה כבר לא יהיה רלוונטי.

נערך לאחרונה ע"י alex.v בתאריך 01-08-2024 בשעה 12:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 02-08-2024, 14:17
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,260
לחץ על "חיפוש", וכתוב את המילה "לייזר" כמילת מפתח. קרא.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי alex.v שמתחילה ב "הטווח שונה? אני חושב שאתה..."

מבלי להתפלסף איתך יותר מדי, קח רק נתון אחד: נניח שמחירה של מערכת הוא 20 מיליון דולר.
כמה תעלינה אלף יחידות? (ואתה הרי מדבר על אלפים, ברבים.)
וזה רק מחיר הרכישה, ונניח לצורך הפשטת שזה כבר כולל את מחיר הפיתוח.
אם אתה רוכש אלף יחידות, זה אומר שצריך להקים מפעל/ים לייצורם.
כפועל יוצא - צריך להכשיר כח אדם ולשלם להם משכורות ומה שמסביב.
צריך להקים אלף (ואולי יותר) תשתיות לקליטת המערכות.
צריך צי רכב לשינוע ומנהלה.
נניח שצריך צוות של 10 אנשים (וזו הערכת חסר) להפעלת מערכת - לכמה תקני כ"א תצטרך?
תוסיף לנ"ל את מערך התמיכה הטכנית, שליטה ובקרה, הדרכה, וכיוצא באלה זוטות....
...ולא נגעתי כלל בצד הטכני של העניין.
עכשיו, נסה לעשות הערכה מחדש, ותגיד לי מה ההבדל בין רצוי, לבין מצוי ולבין אפשרי.

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 02-08-2024 בשעה 14:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 02-08-2024, 15:52
  alex.v alex.v אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.10.23
הודעות: 100
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי alex.v שמתחילה ב "יש שם 15 עמודים של תוצאות...."

עשיתי חיפוש. וזה מה שראתי(תוצאות של מומחים כאן עם כוכב).



ציטוט:
  • יקר מידי - כמערכת אמינה
  • יקר מאד לתיחזוק
  • יעילות התלויה במזג אויר
  • טווחים אפקטיבים מוגבלים ועל כן -
  • מתחייבת פריסה גיזרתית רחבה יקרה מאד


בכל מקרה עברתי על הרבה אשכולות כרגע, וממה שאתה אומר, לא סותר את מה שאני אומר, אני לא רואה איך מערכת ליזר נותנת הגנה לעורף ללא מאות רבות של יחידות, מה שאתה אומר לא סותר זאת כלל, פשוט השימוש של לייזר לא יהיה הגנה על העורף, אלה הגנה על אובייקטים אסטרתגיים מוגדרים, או מערכות ניידות לנק ספציפיות שיגנו למשל על כוח רגלי. אני לא מבין איך המערכת הזאת ללא כמות מאוד גדולה של יחידות נותנת איזה ערך להגנה על העורף(אזרחים).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 05-08-2024, 06:59
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.08.05
הודעות: 12,653
כתוב הרבה, אבל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "ראשונה בעולם - טכנולוגיית הלייזר ב-דרום קוריאה הפכה למבצעית"

לא כתבתם איך המערכת מתגברת על דבר אחד פשוט וזה חדירת הקרן דרך העננים..
עד כמה שידוע בנושא קרן הלייזר היא לא מסוגלת לחדור עננים ומוחזרת לקרקע באותה הזווית הפוגעת.
היא טובה כנראה ביום לא מעונן, אך מה עושים בימי הגשם...?
_____________________________________
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...."
(ש"י עגנון - חתן פרס נובל)

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה


אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 05-08-2024, 11:26
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,206
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "נכתב על זה הרבה"

ספק רב בעיני אם לייזר מוטס יפתור את המגבלות של הלייזר הקרקעי. ראשית, עננים יש בגבהים שונים, ואם המטוס טס גבוה אז הרקטה (אם היא טסה נמוך יותר ובוודאי בשלבי הטיפוס) יכולה להיות חסומה בעננים עבורו בדיוק כמו עבור הלייזר הקרקעי. שנית, מערכת מוטסת סובלת ממגבלות הרבה יותר מורכבות של כינון וייצוב הקרן, וזמן וטווח הירי האפקטיבי מושפע משמעותית מכיוון ומהירות הטיסה ביחס לאלו של הרקטה. שלישית, דברים שעל הקרקע יכולים להיות פשוטים לטיפול - גודל ומשקל המערכת, קצבי תקשורת, הספק חשמלי שנדרש, פיזור חום - הופכים מורכבים בהרבה במערכת מוטסת. רביעית - מערכת שמצויה על הקרקע יכולה להיות בכוננות יירוט מתמדת 24/7 ללא בעיה, ואילו החזקת מערכות כאלה באוויר באופן רציף זה דבר מורכב ויקר מאד - ספק אם הוא יוצא זול יותר מתוספת של מערכות ומיירטי כיפת ברזל, וכמובן מערכת מוטסת הופכת בעצמה למטרה עבור האוייב (גם מערכת קרקעית, כמובן, אבל קל יותר לפגוע במוטסת).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 05-08-2024, 14:00
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.08.05
הודעות: 12,653
לדעתי אין בעיה בערפל או אובך...
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "נכתב על זה הרבה"

זה שאתה לא רואה, זה לא אומר שהקרן לא חודרת. רק הענני גשם (הנושאים מים) הם הבעיה.
אולי אפשר להשתמש מקודם ביודיד הכסף (זוכרים פעם היו מודיעים ברדיו לחקלאים להדליק תנורים לפיזור היודיד)

המערכת היתה מוצלחת מאוד וגם מטוסים היו מפזרים את היודיד רחוק לפני גבולת המדינה בכדי "לתפוס את הגשם" אך בפועל מי שנהנה מכך זאת היתה ירדן אשר קבלה ממטרים חזקים יותר והפרוייקט הופסק מפני שירדנים לא רצו להשתתף ...


נ.ב.
הרוסים משתמשים הרבה בפיזור ענני הגשם לקראת 9 במאי (יום המצעד והמטס האווירי)
_____________________________________
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...."
(ש"י עגנון - חתן פרס נובל)

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה


אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 05-08-2024, 15:15
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,260
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "לדעתי אין בעיה בערפל או אובך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי האזרח
זה שאתה לא רואה, זה לא אומר שהקרן לא חודרת. רק הענני גשם (הנושאים מים) הם הבעיה.
אולי אפשר להשתמש מקודם ביודיד הכסף (זוכרים פעם היו מודיעים ברדיו לחקלאים להדליק תנורים לפיזור היודיד)



א. זה לא כך. כשאתה מדבר על אדי מים באוויר אתה מדבר על בליעת אנרגיה אינפרה-אדומה. אובך, אבק, עשן, או כל דבר אחר הקשור לתרחיף של חלקיקים - גורם לפיזור האלומה (SCATTERING).
זה לא מפריע לאיכון המטרה ברדאר, אך בולם ביעילות קרני לייזר. אפילו הבדלי טמפרטורת האוויר לאורך מסלול הקרן יכולים או להטות אותה או להפריע למיקוד שלה.
ב. לגבי יודיד הכסף וההוראות להפעלת התנורים שהושמעו יחד עם התחזית בקול ישראל - נחמד מאד, אבל בלתי מעשי בתכלית. הרוסים פיזרו יותר פרופגנדה ודיסאינפורמציה משפיזרו עננים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:00

הדף נוצר ב 0.15 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר