26-02-2024, 20:16
|
|
|
חבר מתאריך: 21.02.24
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Origlo
ויש גם בנות בחוליות הטכניות של השריון, והן עושות עבודה נהדרת. יש הבדל קטן בין עבודה עם מיכון בעורף או בקו שני לבין תפעול תקלות של כלי תקוע תחת אש עם לום ופטיש חמש.
חבר, אני שריונר אם עוד לא הבנת את זה מהדברים שלי. אני מכיר את הטיפולים שציינתי קודם, ואת הפיזיות הנדרשת כדי לעשות אותם. כשאתה אומר בביטחון מוחלט שמישהי מסוגלת לעשות X מבלי שעשית את הדבר בעצמך או היית בסביבה הכללית של טנק, קצת קשה לקחת אותך ברצינות.
צה"ל ערך פיילוט בשנת 2020 בנושא שילוב לוחמות בשריון, ומצא פערים ברמה של החיילות שהוכשרו לבין המקבילים הבנים שלהן. אתה מוזמן לקרוא כאן:
https://www.maariv.co.il/news/military/Article-744344
בעקבות הפיילוט הוחלט לשלב בנות בשריון אך ורק במערך הגנת הגבולות, וגם שם רק בקווים באיזור מצרים ולא בעזה/סוריה/לבנון. לא אני החלטתי על זה - צה"ל, עם כל המידע שהוא ליקט מהפיילוט שהוא עצמו ערך, החליט שלזה הן מתאימות.
אתה יכול להמשיך לזרוק לי סיסמאות על "Girl Power" כמה שתרצה, אבל האמת הפשוטה היא שצוות ממוצע של בנים יתפקד יותר טוב מצוות ממוצע של בנות במתארים שדורשים כוח פיזי, כמו טעינה או טיפולי זחל, וזה נובע נטו מהבדלים פיזיולוגים. האם אין בנות שמסוגלות לעמוד באותו רף ואף לעבור אותו? בודאי שיש. האם יש מספיק מהן? סטטיסטית, התשובה היא לא.
|
מצטט מהכתבה: "בתרגולת פריסת זחל, הדורשת תפעול שבמסגרתו מפרקים את החוליות המרכיבות את הזחל ומחזירים אותו למצב התקין, לבנים נדרשו 20 דקות לסיים את התרגולת בעוד שלבנות נדרשו 25 דקות לעשות זאת"
"הפער המשמעותי ביותר, כפי שהוצג גם בתשובת צה"ל לעתירה בבג"ץ, עלה בהקשר לזמן טעינת הפגזים בטנק. כך למשל טעינת פגז החץ חודר השריון, לקחה לבנות בפיילוט, על פי נתוני צה"ל, 10 שניות לעומת חמש שניות לבנים. בפגז הכלנית הכבד יותר בכשבעה ק"ג ומיועד לפגיעה במבנים ובאנשים, הזמן הממוצע לטעינת פגז בפיילוט הבנות עמד על 26 שניות לעומת 13 שניות לבנים.יש לציין כי סרטון שהוצג ברשתות החברתיות של טעינת פגז במשך 38 שניות, והוצג כטיעון לאי התאמתן לכאורה של הלוחמות, אינו מייצג בשום דרך את הנתונים הממוצעים, המייצגים את ביצועי הלוחמות בפיילוט. מהצד השני עלתה טענה אחרת, כי הפער האמיתי בטעינת פגזי החץ עמד על שנייה אחת בלבד, שש שניות לעומת חמש כאמור."
כלומר. בשביל 13 שניות 5 שניות ו5 דקות צריך לשלול מכל המין השני את ההזדמנות בכלל להתגייס.
והכי מצחיק שאתה חשבת שתפרסם את הלינק הזה וזהו. לא חשבת שאני אשכרה אקרא את זה
|