25-07-2024, 12:26
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
רק שאזרחים חמושים (במסגרת אישית או כיתת כוננות) הוכיחו את עצמם כקו ההגנה הראשון בכל מתאר ובלעדיהם החורבן היה עלול להיות קטסטרופלי פי כמה וכמה וכמה. בנוסף, האירוע הוכיח (בפעם המי יודע כמה רק בצורה הרבה יותר דרמטית) שאין דבר כזה איזורי קו עימות/איזור מסוכן/יישוב זכאי ושכל ישראל חזית, כפי שחלקנו זועקים כבר שנים.
כולי תקווה שהאיום מעזה יחוסל לחלוטין אבל גם אז האיום מאיו"ש+ירדן, סוריה ולבנון, ובנוסף מתוך הארץ שריר וקיים.
זה לא רק המענה שנותנים תושבי המקום לעצמם, זה גם מענה ממקומות אחרים כדוגמאת צוות קלמנזון.
יתרה מכך, תחשוב על כוחות המילואים שהיו יכולים להגיע שעות ארוכות קודם לכן ולצמצם עוד יותר את מימדי הטבח. אני יכול להעיד עלינו בלבד, שהגענו לעוטף רק בשעות אחה"צ המאוחרות וגם אז בחימוש קל בלבד וסד"כ חסר היות והיינו חייבים לעבור בימ"ח להתחמש (וגם זה בזכות שעשינו הרבה דברים "לא תקינים" וכאמור היינו רחוקים מלהיות במצב קרוב לאידיאלי). אם לא היינו צריכים לעשות מעקף לימ"ח היינו מתייצבים באותה עצמה ואותה קטלניות בבוקר המאוחר גג גג. אנחנו רחוקים מלהיות היחידים.
תאר לעצמך את ה7 באוקטובר רק שב11:00 יש לך כבר בנוסף מספר חטיבות חי"ר מאורגנות.
נוסף על כל זה שצה"ל הוא ספק הציוד והאמל"ח העיקרי של גופי פשיעה ומהעיקריים של גופי טרור. אפשר עד מחר להגיד מה יקרה אם יגנבו מאזרחים אבל מצה"ל גונבים (עשרות? מאות? אלפי?) טונות של ציוד ואמל"ח בשנה.
יותר מזה, אם היה אפשר לייצר סטנדרט מדיד של פריצה וגניבה (ולא רק של אמל"ח אלא השוואה כלשהי) הייתי מוכן להמר שבצה"ל יש יותר פריצות וגניבות מכל הסקטור האזרחי-יהודי.
פתרונות מגיעים מכמה כיוונים ולא רק מכיוון אחד, כך שצריך להתייחס לגניבת אמל"ח וציוד צבאי (וכן לסיוע לכך) כפעילות פח"ע לכל דבר ועניין, וכך גם במענה ובענישה, שוב, כפי שחלקנו זועקים שנים רבות.
אבל בסוף בסוף, הרי לא יספקו לאנשי מילואים (אלה שמוכנים לעמוד באחריות וכו' וכו') להחזיק אמל"ח בבית כי זאת ההחלטה הנכונה ולא הופקו שום לקחים מה7 באוקטובר. אז עם מה נשארנו? מדים טקטיים, קסדות, ווסטים, פלטות, נעליים וכו' וכו'? אני לא רואה איך בשום צורה אלה יתרמו למקרי אלימות פוטנציאלים.
|