לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-11-2023, 10:14
  dotroot dotroot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.23
הזמנת ציוד לחימה מחו"ל - האם מישהו נתקל בבעיות?

לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל נראה שכן.
הזמנתי לאחרונה כמה פאוצ'ים לוסט ביחד עם ציוד עזרה ראשונה בסיסי.
חבר שיתף איתי הרחבה לצו יבוא חופשי שפורסמה וכללה את הפריטים האלה כמותרים ליבוא תחת הצהרה שהכן מיועד לשימוש אישי ולא צבאי, מה שגורם לי לחשוש שיעשו לי בעיות בהגעת החבילה לארץ.
האם יש כאן אנשים שעברו תהליך דומה ויכולים לשתף?

ואם כבר, לא הייתי פותח על זה אשכול אבל כבר פתחתי אחד, אני חייב להגיד שכל הסיפור הזה הוא בושה וחרפה. המחסור זה משהו אחד ופחות או יותר מובן אבל ...

חנויות גדולות וותיקות בארץ מוכרות זבל סיני שיתפרק אחרי יומיים, ועוד במחיר של ציוד top tier, מבלי אפילו להזכיר שמדובר בזבל סיני - כשהם יודעים שהציוד מיועד ללוחמים!

הם יכולים לייבא וסט ב50 דולר מאלי אקספרס ולמכור אותו ב800 שקל בגלל המצב אבל אסור לייבא פאוץ' עזרה ראשונה ממדינות עולם 1? במיוחד כשאני יכול להיכנס לכל חנות בארץ ולהעמיס פאוצ'ים ותיקים בערמות ללא שום בעיה.

פשוט מוזר כל הסיפור הזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-07-2024, 12:51
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק מחובר עכשיו  

חבר מתאריך: 26.05.13
שני אייטמים שמראים את היחס של צה"ל לציוד שהושג עצמאית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dotroot שמתחילה ב "הזמנת ציוד לחימה מחו"ל - האם מישהו נתקל בבעיות?"

https://rotter.net/forum/scoops1/859236.shtml
מפקד זרוע היבשה מתכוון לשים סוף לתרומות הציוד ללוחמים. על הפרק - לוחמים שייתפסו כשהם מקבלים ציוד בתרומה ייענשו בחומרה

נכון שלא כדאי להיות בשטח עם קשר לא מוצפן מעלי אקספרס או כוונת השלכה של איירסופט או אפוד מחומרים נחותים, אבל מצד אחד לא יודעים לספק ציוד ברמה גבוהה, מצד שני באים בטענות לחיילים שחסר להם ומנסים להשיג בזמן חירום.
אני לא מכיר את תמיר ידעי, אבל מדאיג מאוד שזה סדר העדיפויות שלו כרגע

https://rotter.net/forum/scoops1/859232.shtml
ערוץ 14: תורמים מיהודי לוס אנג׳לס טוענים כי נדרשו להעביר את הציוד שרכשו בתחילת המלחמה עבור חיילי צה''ל באמצעות החמ"ל האזרחי של 'אחים לנשק'

בהנחה שזה נכון - לא היו מוכנים לספק ללוחמים ציוד, לא מאפשרים להם להשיג אותו עצמאית, אבל כשיש כבר תרומות והתנדבות, מכריחים אותן לעבור דרך ארגון פוליטי לחלוטין, שבמקרה יש בו יוצאי צבא בכירים שאולי מכירים את מי שמקבל את ההחלטה?

מעבר לעובדה שאחים לנשק זה סדין אדום לחלק גדול מהאוכלוסייה, ההחלטות התמוהות האלו בולטות לרעה בעיקר בגלל העובדה הידועה שצה"ל הוא צבא השנור, ולכל יחידה מיוחדת סקסית יש ספונסרים שתורמים המון ציוד (גם לחימה), אבל לוחם בגדודים שמנסה לקבל ציוד בזמן מלחמה יעלה כנראה למשפט

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 24-07-2024 בשעה 13:11.
ישן 24-07-2024, 17:27
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "שני אייטמים שמראים את היחס של צה"ל לציוד שהושג עצמאית"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיורניק
https://rotter.net/forum/scoops1/859232.shtml
ערוץ 14: תורמים מיהודי לוס אנג׳לס טוענים כי נדרשו להעביר את הציוד שרכשו בתחילת המלחמה עבור חיילי צה''ל באמצעות החמ"ל האזרחי של 'אחים לנשק'

בהנחה שזה נכון - לא היו מוכנים לספק ללוחמים ציוד, לא מאפשרים להם להשיג אותו עצמאית, אבל כשיש כבר תרומות והתנדבות, מכריחים אותן לעבור דרך ארגון פוליטי לחלוטין, שבמקרה יש בו יוצאי צבא בכירים שאולי מכירים את מי שמקבל את ההחלטה?

מעבר לעובדה שאחים לנשק זה סדין אדום לחלק גדול מהאוכלוסייה, ההחלטות התמוהות האלו בולטות לרעה בעיקר בגלל העובדה הידועה שצה"ל הוא צבא השנור, ולכל יחידה מיוחדת סקסית יש ספונסרים שתורמים המון ציוד (גם לחימה), אבל לוחם בגדודים שמנסה לקבל ציוד בזמן מלחמה יעלה כנראה למשפט

אתה באמת מביא לפה ציטוט של ערוץ 14 שמתהדר בשנאה בוטה וגלויה לאחים לנשק, כאילו שיש בו שמץ של אמינות או אמת?? ברצינות? כי בפעם האחרונה שבדקתי, הערוץ הזה בעצמו הוא סדין אדום ענק לחלק גדול מהאוכלוסייה בהיותו ערוץ פוליטי ברמה של סגנון סובייטי שמיועד אך ורק להאדיר את הצד הימני של המפה הפוליטית.

ישן 26-07-2024, 12:22
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "אם יש לך הכחשה על הדיווח של..."

אחרי שצפיתי בכל מני תכניות ומשדרים ושדרנים ומגישים בערוץ 14, אני לעצמי מרגיש שהם מוטים פוליטית יותר מערוצי התקשורת הנחשבים "רגילים" בארץ.
אבל בעיקר, התרשמתי מאיזו דווקאיות שבחלק מהמקרים נראית ילדותית שחוזרת אצל דמויות מסויימות יותר מאחרות.
ראיתי שם כמה נקודות של חשיפת או הדגשת עניינים שבכלי התקשורת ה"רגילים" (שבעיני מוטים על פי רוב שמאלה פוליטית), וזה מצוין.
אבל הסגנון, אוי הסגנון, מאוד קשה לי לצפות. ממש מזכיר לי איך הבן הקטן שלי מתאר את העוולות שעושים ילדים בבית הספר.
אותי כצופה הם איבדו.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 24-07-2024, 20:27
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "שני אייטמים שמראים את היחס של צה"ל לציוד שהושג עצמאית"

אם יש דבר אחד שאני שונא יותר מתרבות השנור ופשיטת היד בצה"ל זה העובדה שצה"ל לא יודע לספק ללוחמיו ולו את הציוד הבסיסי ביותר אפילו 9 חודשים לתוך המלחמה הכי משמעותית שחווינו בדורות האחרונים, ומכריח את לוחמיו לרדת לזנות ולקיבוץ נדבות.

תמיר ידעי צריך להתבייש בעצמו על האמירה הזאת ועוד יותר על אם חלילה חייל כלשהו יענש.
אבן היסוד לאסור את התרומות (שמסבות הרבה פעמים יותר נזק מתועלת וששגויות מיסודן) הוא לספק ללוחמים את הציוד שאליו הם נדרשים.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 25-07-2024, 12:36
  dbe3 dbe3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.18
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אם יש דבר אחד שאני שונא יותר..."

אכן צה"ל כשל בלספק את הציוד הנחוץ אבל יש כן שתי בעיות.
הבעיה הראשונה הקלה יותר היא העובדה שלא כל היחדות צרכות את כל הציוד, אני יכול להגיד לך שהתקבלו בקשות לתרומות מסוימות של ציוד ליחדות שלא בדיוק היו צרכות אותם, לא יודע אם זה בגלל ווסאח או במקרה הטוב בגלל עודף מוטיבציה.
הבעיה השניה היא בעייה סיבובית , בגלל שאנשים התרגלו שלפעמים יש חוסרים בציוד הרבה מהציוד שהונפק לאורך השנים נלקח על ידי אנשים הביתה . הכוונה היתה טובה כמובן אבל אז אותם אנשים עוברים יחידה , לפעמים משתחררים משרות , או סתם מאבדים ציוד והופס יש לנו חוסרים.
לדעתי היה נהדר אם אנשים היו חותמים על ציוד משוייך אלהם ושיוכלו לשים לאפסן אותו איתם , עוברים יחידה ? משתחררים , מזדכים על הציוד כחלק מטופס טיולים.
עכשיו איך מתמודדים אם אובדן וגנבות , במקום לאפסן את זה בבית יועיל הצבא לפתוח יחדות אכסון קטנות/לוקרים עירוניות בהם יוכל לאפסן החייל את הציוד אם ירצה, יעבור כתובת , יעבור יחדת אסון כזאת. מהין ימח:ים עירוניים /אפילו שכונתיים. כן זה השקעה , אבל לדעתי פחות מההשקעה של השלמות הציוד.
ישן 25-07-2024, 13:21
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "אכן צה"ל כשל בלספק את הציוד..."

הדבר הכי חמור הוא שבגלל שאנשים מצטיידים עצמאית (מחוסר ברירה) צה"ל מרשה לעצמו שוב ושוב לזלזל ולערבב ולא לספק ציוד מספיק או איכותי. מה שגורם לאנשים לא לסמוך שיקבלו ציוד ולהצטייד עצמאית.
ואני לא אכנס לנושא שהרבה ציוד איכותי וחשוב כולל נשק וצעצועים אחרים שנדרשים ללחימה נשאר מאחור אצל כל מיני מקומבנים, חלקם עם דרגות.
כל צבא היבשה בנוי על שפצור ועל "זה מה יש ועם זה ננצח" אבל מדי פעם קצינים אוהבים להעמיד פנים שהם מקימים פה צבא מסודר עם משמעת ונהלים ומוצאים איזה לוחם ליפול עליו אחרי שכשלו לספק לו ציוד.

ישן 25-07-2024, 13:42
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "אכן צה"ל כשל בלספק את הציוד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dbe3
הבעיה הראשונה הקלה יותר היא העובדה שלא כל היחדות צרכות את כל הציוד, אני יכול להגיד לך שהתקבלו בקשות לתרומות מסוימות של ציוד ליחדות שלא בדיוק היו צרכות אותם, לא יודע אם זה בגלל ווסאח או במקרה הטוב בגלל עודף מוטיבציה.

אני לא מכיר אירועים כאלה אבל עולמי די צר. הייתי שמח לשמוע במה מדובר.

ציטוט:
הבעיה השניה היא בעייה סיבובית , בגלל שאנשים התרגלו שלפעמים יש חוסרים בציוד הרבה מהציוד שהונפק לאורך השנים נלקח על ידי אנשים הביתה . הכוונה היתה טובה כמובן אבל אז אותם אנשים עוברים יחידה , לפעמים משתחררים משרות , או סתם מאבדים ציוד והופס יש לנו חוסרים.
לדעתי היה נהדר אם אנשים היו חותמים על ציוד משוייך אלהם ושיוכלו לשים לאפסן אותו איתם , עוברים יחידה ? משתחררים , מזדכים על הציוד כחלק מטופס טיולים.

אנחנו מחתימים לוחמים על ציוד (לחימה אישי, פלטות ווסדים קסדות וכד' לא נעליים ומדים וכו') להגיד לך שיש לזה שיניים? לא.
אבל זה פתרון ברמת הפלוגה/גדוד ששוב נשען מיסודו על תרומות. כלומר פתחנו ציר לוגיסטי מקביל צה"ל לחלוטין. אין לי שום עניין או אינטרס לפתור לצה"ל הגדול את הבעיה שלו ע"י חיול ציוד התרומה שקיבלתי. צה"ל בכל מקרה עושה את זה לא מעט...
זה הלבנת כספים רק עם ציוד לחימה.

וזה עוד רק בפיצ'יפקס. אני יכול להגיד שקיבלנו תרומות של מכפילי כוח רציניים - רחפנים, מצלמות וכד' בסכומים מגונים. הרבה פעמים הם היו יותר ממכפילי כוח אלא איפשרו לנו לעמוד במשימות שצה"ל הגדול ידע להוריד לנו אבל לא לספק אותנו אליהן וכדי להוסיף חטא על פשע, אח"כ עוד דרש לחייל (או בשפה פשוטה - להחרים) את הציוד שלנו.

זה מתח מטורף- להשאיר את הציוד ליחידה הבאה שאני לא יודע מה טיב יכולות השנור שלה והאם הם מצוידים טוב יותר או פחות ממני לעמוד במשימה אבל לדעת בוודאות שאני אהיה תלוי בטוב ליבה ויכולת השנור של היחידה שאותה אחליף בגזרה או בסבב הבא והאם הם יסכימו להעביר לי את הציוד שלהם, ובטח לא מעניין אותם שאני הייתי פראייר וויתרתי על הציוד שלי.

ציטוט:
עכשיו איך מתמודדים אם אובדן וגנבות , במקום לאפסן את זה בבית יועיל הצבא לפתוח יחדות אכסון קטנות/לוקרים עירוניות בהם יוכל לאפסן החייל את הציוד אם ירצה, יעבור כתובת , יעבור יחדת אסון כזאת. מהין ימח:ים עירוניים /אפילו שכונתיים. כן זה השקעה , אבל לדעתי פחות מההשקעה של השלמות הציוד.

מכל הדברים שאין סיכוי שיקרו - זה בעל הסיכויים הקטנים ביותר.

מעבר לכך שיש לנו דוגמאות של אירועים שבהן דווקא ריכוזיות הציוד הובילה לצערינו להשמדת הכוח המגן.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 25-07-2024, 08:33
  dbe3 dbe3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.18

לגבי "הידיעה" שהכריחו תורמים לעבור דרך אחים לנשק :
אני מניח שמדובר בעיוות ידיעה שנוצרה כמו הרבה דברים במדינה שלנו בחודשים אחרי אוקטובר 7 כאשר הגופים הרישמיים פעלו פחות ביעילות (ואני מנסה להיות מנומס כאן) וגופי התנדבות החליפו אותם.
כמו שאנחנו יודעים היו הרבה תרומות של ציוד צבאי כולל ציוד מיגון ובעיקר אפודי מגן.
שכפ"צים צריכים לעמוד בתקן כדי לא לסכן את חיי הלובש אותם ומן הסתם הגיעו המון אפודי מגן לא תיקניים.
היה צורך לבדוק בצורה מהירה איזה אפוד מגן תקין ונותן מענה הגנתי ואת אלו צריך לזרוק ולדאוג שלא יגיעו לחיילים.
לצבא לא היה יכולת/רצות/מספיק קיבולת לבדוק את כל התרומות. במקרה לאנשים בארגון אחים לנשק היה את היכולת הידע והאמצעים לדואג לבדיקה ומתן גושפנקא לאפודי מגן ואכן נערכו די הרבה בידקות על משלוחים כאלו שאיפשרו לנפק אותם לחיילים בלי חשש שיקבלו ציוד לא תקין. אני מניח שחלק מהתורמים שרצו לתרום ציוד מיגון כזה הופנו על ידי צה"ל לאותו גורם שיכל לאשר את תקינות הציוד , במקרה הזה אחים לנשק. מכאן כבר כל אחד גילגל את הידיעה איך שנוח לו.
בשורה התחתונה , ללא קשר לפוליטקה , יותר חיילים יכלו לקבל איפודי מגן שנבדקו כתקינים בעקבות ההתארגנות הזאת.
ישן 25-07-2024, 09:56
  vitaman vitaman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.09
צהל במיטבו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dotroot שמתחילה ב "הזמנת ציוד לחימה מחו"ל - האם מישהו נתקל בבעיות?"

אני לגמרי בעד שצהל צריך וחייב להשתלט על האירוע הלוגיסטי הזה.
להתחלה, חובה להפסיק את כל נושא קרקס המדים, בייחוד כל הזבל הסיני שכולם מתחפשים איתו. בהמשך, צהל חייב לספק לכל יחידה שחוצה גדר או בקו מגע, ציוד תקני אחיד. לא מחרימים עד שלא מנפיקים. אם צהל לא עומד בזה, באחריות כל מפקד יחידה לוודא שחייל שנכנס ללחימה אין עליו משהו עם כוכבית.
המכס בישראל זה בדיחה עצובה. כוונת תקנית שנרכשה עם אחריות אסור להכניס ומחרימים, כוונת מזויפת מהדוד עלי נכנסת חופשי.
ימח יחידת המילואים שחזרתי אליה זו בדיחה עצובה. יש שם ציוד שהיה ישן כשאני התגייסתי לפני ארבעה עשרים כמעט שזה רגרסיה כי קיבלנו הכל חדש אחרי הכישלון הלוגיסטי של לבנון שניה.
לאט לאט כולנו התארגנו על ציוד דרך קשרים, תרומות, עודפים מאחרים וסחיבות. כרגע הימח זה בשביל יגיד שיש ימח מזווד. בהפעלה אנחנו אפילו לא נכנסים לשם. יש לנו מכולת ציוד בימח וכל הציוד האישי נמצא בבית. אם לצהל היה שכל, היו נותנים לנו גם את הנשק במודל השוויצרי, שזה חוסך יומיים בזבוז בחתימה והזדכות כי הנשקית עדיין חיה ב 6/10 .
ישן 25-07-2024, 12:26
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "רק שאנחנו לא בשוויץ ואם זה..."

רק שאזרחים חמושים (במסגרת אישית או כיתת כוננות) הוכיחו את עצמם כקו ההגנה הראשון בכל מתאר ובלעדיהם החורבן היה עלול להיות קטסטרופלי פי כמה וכמה וכמה. בנוסף, האירוע הוכיח (בפעם המי יודע כמה רק בצורה הרבה יותר דרמטית) שאין דבר כזה איזורי קו עימות/איזור מסוכן/יישוב זכאי ושכל ישראל חזית, כפי שחלקנו זועקים כבר שנים.

כולי תקווה שהאיום מעזה יחוסל לחלוטין אבל גם אז האיום מאיו"ש+ירדן, סוריה ולבנון, ובנוסף מתוך הארץ שריר וקיים.

זה לא רק המענה שנותנים תושבי המקום לעצמם, זה גם מענה ממקומות אחרים כדוגמאת צוות קלמנזון.
יתרה מכך, תחשוב על כוחות המילואים שהיו יכולים להגיע שעות ארוכות קודם לכן ולצמצם עוד יותר את מימדי הטבח. אני יכול להעיד עלינו בלבד, שהגענו לעוטף רק בשעות אחה"צ המאוחרות וגם אז בחימוש קל בלבד וסד"כ חסר היות והיינו חייבים לעבור בימ"ח להתחמש (וגם זה בזכות שעשינו הרבה דברים "לא תקינים" וכאמור היינו רחוקים מלהיות במצב קרוב לאידיאלי). אם לא היינו צריכים לעשות מעקף לימ"ח היינו מתייצבים באותה עצמה ואותה קטלניות בבוקר המאוחר גג גג. אנחנו רחוקים מלהיות היחידים.
תאר לעצמך את ה7 באוקטובר רק שב11:00 יש לך כבר בנוסף מספר חטיבות חי"ר מאורגנות.

נוסף על כל זה שצה"ל הוא ספק הציוד והאמל"ח העיקרי של גופי פשיעה ומהעיקריים של גופי טרור. אפשר עד מחר להגיד מה יקרה אם יגנבו מאזרחים אבל מצה"ל גונבים (עשרות? מאות? אלפי?) טונות של ציוד ואמל"ח בשנה.
יותר מזה, אם היה אפשר לייצר סטנדרט מדיד של פריצה וגניבה (ולא רק של אמל"ח אלא השוואה כלשהי) הייתי מוכן להמר שבצה"ל יש יותר פריצות וגניבות מכל הסקטור האזרחי-יהודי.
פתרונות מגיעים מכמה כיוונים ולא רק מכיוון אחד, כך שצריך להתייחס לגניבת אמל"ח וציוד צבאי (וכן לסיוע לכך) כפעילות פח"ע לכל דבר ועניין, וכך גם במענה ובענישה, שוב, כפי שחלקנו זועקים שנים רבות.

אבל בסוף בסוף, הרי לא יספקו לאנשי מילואים (אלה שמוכנים לעמוד באחריות וכו' וכו') להחזיק אמל"ח בבית כי זאת ההחלטה הנכונה ולא הופקו שום לקחים מה7 באוקטובר. אז עם מה נשארנו? מדים טקטיים, קסדות, ווסטים, פלטות, נעליים וכו' וכו'? אני לא רואה איך בשום צורה אלה יתרמו למקרי אלימות פוטנציאלים.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 27-07-2024, 06:41
  אילן בן נון אילן בן נון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.24

מבלי לפגוע בזכויות. צר לי שדיון מקצועי סטה לדיון פוליטי.

כתפיסה אישית (יודע שזה בעייתי) לוחמי הקו הראשון והגמ"ר (לא כ"כ) חייבים שיהי להם נשק אפוד קסדה בבית. לזנק מיד למקום הנדרש, והשאר יגיע בדחיפה.
הלוואי וכל נושא התרומות היה מוסדר ומתועדף.... אבל זה קרה בגלל סיבות טובות ופחות טובות : אחוזי גיוס מעל הצפוי (טוב שכך), חוסר תפקוד של המערכת שכמו תמיד לקח לה זמן לעבור ממוד ("שטחים") איו"ש, למוד לחימה ( 11/2000 "להוציא את השטחים מצה"ל") רע מאד. ויוזמות של אזרחים טובים מכל הקשת.

לצערי כפי שצוין חלק מהרצון הטוב נוצל ע"י גוזרי קופון. אם מחוסר מקצועיות מחד ואם מהונאה מאידך.

האלוף ידעי עלה על הבעיה.
השאלה היא האם הוא הולך "להגיד לא" שזה קל
או לתת פתרון ולהגיד "איך כן" קשה מאד יהיה לשים יד על הציוד הבלתי רשום.
אנשים למודי ניסיון העבר... לוקחים ציוד הביתה (לא להיות תלויים באף אחד) ולעיתים גם נשק.

אגב תופעה זהה למה שקרה אחרי מלחמת השחרור. לא פעם מוצאים סליקים קבוצתיים ופרטיים אצל בני הדור ההוא. (זה לא מכבר בימים אלו ביבנאל לדוגמה)

נשק ותחמושת רבים זלגו בעיקר בימים הראשונים.
האם נהיה עם חכם או שנישאר תקועים בעבר ?
התפיסה הנכונה היא "אומה חמושה" (לא חמוסה) ומאומנת עם תרבות נשק.
ישן 27-07-2024, 17:15
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי אילן בן נון שמתחילה ב "מבלי לפגוע בזכויות. צר לי..."

המחסור בציוד לא נבע מאחוזי גיוס גבוהים (שגם הם לא היו "מעל הצפוי", תמיד ידענו ותמיד תרחשנו שבצו 8 יגיעו 120% וכך היה). הוא נבע מכך שציוד הלחימה היה:

1) במקרה הטוב מאשד הנחלים (לקחי לבנון השנייה, איזור 2008~) ולכן מיושן מאוד.
2) מאוחסן בצורה לקויה ולכן אפילו הציוד שעדיין נחשב טוב היה במצב לא טוב, למשל תיקי לואו של שורש שהיו דבק מבפנים או שלוקרים שהתייבשו ונדבקו.
3) ציוד שפשוט לא קיים, בין אם קרמי (שבצה"ל הוא ציוד קו ולא ציוד לחימה אישי) או נעליים והרבה מהאמצע.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 29-07-2024, 23:59
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
לעניין צו יבוא אישי, הישמרו.

כשיצא צו היבוא האישי של המשרד לבטחון פנים שמחתי, כי זו הייתה הזדמנות בשבילי לייבא כוונות ברזל משופרות לאקדח (זה היה חלק מהדברים שהופיעו בצו - כוונות). ובכן, התברר בדיעבד שתוך יום משרד הכלכלה ביטל להם את הצו הזה כי הוא לא תואם כל מיני דברים. בקיצור, הכוונת נשלחה לארץ, נתקעה במכס, נשלחתי להביא אישורים שהסתבר שאי אפשר לקבל כי הצו אמנם פורסם אבל אינו בתוקף, ולמזלי היצרן החזיר לי את הכסף.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

ישן 01-08-2024, 14:50
צלמית המשתמש של סיורניק

שאלה קצת קנטרנית - נניח שצה"ל הצליח ב-9 חודשים האחרונים להתאפס על עצמו ולספק ציוד מעולה לכל היחידות הלוחמות בעזה.

מישהו מרגיש שאם מחר החותים / רדואן / מיליציות בסוריה פולשים לישראל או נכנסים לימי קרב אמיתיים, שהיחידה שלו מצויידת כראוי? שכיתות הכוננות מוכנות עם כל הציוד הרלוונטי? בגולן, בגבול ירדן, בלבנון, באילת, בבקעת הירדן, ביו"ש, בגזרת החוף?

אם מחר בבוקר מלחמה אזורית, כולל אולי בערים המעורבות, מישהו מסוגל לקחת ברצינות את הטיעונים שעלו פה על החשיבות באחידות, בתהליך רכש מסודר רק דרך ספקים מורשים, בסכנה האיומה של ציוד לא תקני ללא מדבקת תקינות של קצין חימוש?

מישהו מוכן כעת לוותר על תרומה של ציוד ממליונר יהודי או לוותר על הציוד החיוני שלו ולתת לאיזה נגד אלמוני בצה"ל להחליט מה יהיה ומה לא יהיה ועם זה נסתדר?

כל זאת כדי להגיד- מלחמה ומצבי חירום, מעצם הגדרתם הם חירום ועושים מה שצריך כדי להצליח. אם יש קצין בצה"ל שלא מבין שאנחנו במלחמה קיומית ומנסה לתעדף את השגרה הכסת"חית במקרה הטוב, או מכרזים תפורים לספקים במקרה הרע, על חשבון החיילים ובשם איזו אידאה של משמעת וסדר שלא קשורים למציאות, צריך להבין שאין לזה מקום פה.

בחיי ההתעסקות בזה עכשיו מזכירה לי את הקריאות לתושבי הצפון לחזור לבתיהם על הגבול בנובמבר 2023, ושוב בינואר 2024. איפה היינו היום אם היו מקשיבים לזה בשם הלויאליות למערכת...

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 01-08-2024 בשעה 15:04.
ישן 01-08-2024, 15:08
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
אתה צודק. כמעט
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "שאלה קצת קנטרנית - נניח שצה"ל..."

ברוב המקרים הציוד מתרומות משדרג את תפקוד היחידה, או לכל הפחות מביא אותה למצב סביר. החריג העיקרי ובעייתי מאוד הוא עניין המדים - אלפי חיילים מסתובבים עם מדים טקטיים זולים מבדים מבוססי ניילון וסיבים דליקים אחרים. חייל כזה, אם יימצא בסביבת בעירה (רק"מ בוער, פגיעת חימוש טרמובארי וכו') יסבול מכוויות גרועות הרבה יותר מאשר של זה הלובש את המדי כותנה הנצחיים. וכאן אני לגמרי יכול להבין את הדרישה לתקינה, כי לבישה של מדים כאלה זקולה ליציאה לקרב עם כוונות של רובי איירסופט שמתפרקות אחרי שיורים את המחסנית הראשונה.

ישן 01-08-2024, 15:28
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "אתה צודק. כמעט"

אוקיי מסכים שאפילו בחירום יש ציוד מינימום שאי אפשר להתפשר עליו, בעיקר בכל הקשור לנשק האישי, למרות שיוסיפון בזמנו סיפר שבמלחמת לבנון השנייה היו צריכים לאלתר אפילו כרטיסי טיווח לטנקים כי לא היו בימ"ח.

ללוחמים בעזה הגיע מתרומות ו"הסתדרות" של החבר'ה ציוד לחימה פר-אקסלנס כמו רחפנים ואמצעי תצפית אזרחיים, מה שהציל חיים ואיפשר לבצע משימות שבלי הציוד לא היו יוצאות לפועל או נכשלות.

לגבי המדים קח סצנריו דמיוני - התגייסנו התחיילנו וכמו שתואר פה למעלה יש באפנסאות מדים במידה מ3+ או מידה ק' בלבד, אבל החבר שהתנדב לחזור מחו"ל בשביל המלחמה הביא לכל לוחם 3-4 סטים של מדים טקטיים נושמים (נניח שמעלי אקספרס ולא חסיני אש) במידה מדוייקת כולל נעליים וברכיות.
הסורים על הגדרות או שיוצאים למשימת הגנה/התקפה עוד כמה שעות או אפילו סתם עולים לשמירה. תיקח את המדים ה"מסוכנים" ויאללה לעבודה או שתתעקש לקבל מצה"ל מדים תקינים במידה מתאימה שאולי אם ירצה השם יגיעו עוד שבועיים?

ישן 02-08-2024, 12:45
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "אתה צודק. כמעט"

תקינה זה חשוב מאוד ומאותן סיבות גם לציוד מגן אחר (קסדות, משקפיים, פלטות וכו') ולציוד לחימה (בין אם ווסטים שלא יתפרקו אחרי שימוש אחד או כוונות שיצאו מאיפוס).

הבעייה פה היא כפולה:
1) זה נחמד שצה"ל מעמיד תקינה, אבל הוא בעצמו לא עומד בתקינה אז מה זה משנה.

אחלה שאתה אומר ש(לשם הדוגמא) אתה מאשר רק קרמי NIJ4 אבל במקביל לא מספיק שום קרמי. אז כן, קרמי 3+ לא נותן את המענה האידיאלי, אבל הוא יותר טוב מהאלטרנטיבה.
אחלה שעשית "שומר אחי" ואז הפסקת לספק אותו. Impact X של רודי, או ESS או אינספור מוצרים אחרים לא פחות טובים ואפילו יותר טובים מRevision ובוודאי יותר טובים מכלום.

2) וזה מוביל לבעיה השנייה - צה"ל בעצמו הרבה פעמים לא יודע על מה הוא מדבר ופוסל מוצרים וחברות בגלל שהן לא נמצאות ברשימת החברות המאושרות למרות שהן הרבה פעמים איכותיות הרבה יותר (או לפחות באותה רמה) של החברות המאושרות, הוא פשוט סתם לא מכיר אותן. בשאר המקרים סתם יש לו תקנים רנדומליים.

קוריוז קטן - ניסו לפסול לנו קרמי כי הוא 3++ וצה"ל לא מכיר ברמת מיגון כזאת אז הוא נירמל אותו לרמת המיגון הקרובה ביותר מלמטה, ושם הוא חרג ב100גרם מהמשקל המאושר לפלטה רמה 3 (אף על פי ששוב, סיפק רמת מיגון גבוהה יותר).

אראל סג"ל

ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:07

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר