19-08-2022, 17:37
|
|
|
חבר מתאריך: 13.07.05
|
|
שרשור בנייה של מצלמת אבטחה (כמו Nest) אבל בסגנון DIY מבוססת Raspberry Pi Zero
היי, מה קורה חברים?!?
עבר המון זמן מאז שביקרתי פה לאחרונה... שמח לראות כמה שמות מוכרים...
אנחנו חוזרים לישראל בקרוב אחרי 7 שנים בגלות (יש התיישנות על רצח, נכון? סתאאאאם) לבית פרטי. מאחר וזו פעם ראשונה שנגור בבית פרטי אני אשמח אם תהיה לי דרך לנטר את החצר והכניסה הקידמית בעזרת מצלמת אבטחה.
אחרי בדיקה ראיתי שמצלמות נסט הם אמנם דבר מעולה אבל יש בהן כמה חסרונות שמפריעים לי:
1. הן מאוד יקרות (וזה בסדר, אם מדובר בהוצאה חד פעמית והמוצר אחלה)
2. דמי מנוי: במקור אפשר לא לשלם דמי מנוי, אבל אז, אם קרה משהו, רק 3 שעות אחרונות של ההקלטה יהיו זמינות. אז תארו מצב שלא הייתם בבית, קרה משהו ששמתם לב אליו רק אחרי כמה ימים, יש מצב שהוידאו לא יהיה זמין כבר כי תועדו דברים אחרים בזמן הזה...
3. מוצר מוגמר ללא יכולת מודולרית. אני אוהב לשנות/לשפר דברים - זה לא ייקרה עם מוצר כזה.
אז, היום יהיה פרק מספר אחד: מה קניתי:
1. Raspberry Pi Zero W - מחשב מיניאטורי בעל קישוריות וויפי וחיבור למצלמה. את האמת, לא קניתי, קיבלתי במתנה מהמקבילה המקומית של "אייבורי" בארה"ב בתחילת המגיפה ועוד לפני שהמחסור בצ'יפים העלים את זה מהשוק. מחיר שוק במקור=7 דולר.
2. מצלמה: קניתי זוג מצלמות כי אני הולך להרכיב שתי יחידות... זוג עלה 10.6$ באמאזון.
3. מצלמת אבטחה דמה - מגיע 2 יחידות - זה בעצם מצלמה לצורך הרתעה אבל אני אשתמש בזה כבית לרסברי ולמצלמה. חדי העין יבחינו בלד אדום בתמונה, אני ניטרלתי ושלפתי אותו כי לד כזה יש רק במצלמות דמה... הבית מצלמה הזה עמיד בפני גשם, שזה מעולה לי!
טוב, הכל הגיע. בפעם הבאה אני אשתף את הקוד שבו השתמשתי למצלמה, אראה תמונות ואת איכות הצילום. אראה גם את עמוד האינטרנט של המצלמה ואיך היא נגישה לי מכל מקום בעולם.
אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים ומה הייתם רוצים לדעת לקראת הפוסט הבא שאעלה!
שבת שלום,
שחר