21-12-2021, 08:45
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
- זעם "בלתי נשלט" הוא לא הנושא היחיד. אך גם לגבי פרמטר זה אני חלוק. הפגנות של מאות אלפים סוחפות ואינן דבר נעים לאף ממשלה. היסטורית אף ממשלה בארץ לא עמדה בלחצים מעין אלו.
- הכותל סמל דתי רגשי ולאומי אף קואליציה לא מעוניינת בקונטרה שכזו. זה לא אלקטורלי, (ל"יהודי התפוצות" אין כח נגדי בעל משמעות ובכל מקרה כולו בשמאל הקיצוני מזמן), מאחד את השורות בצד השני, ובסופו של יום מייצר אווירה מאוד שלילית בקרב אלו שבמרכז, ולא רק.
- להליך משמעות מדינית עד היום הכותל היה בית כנסת. ברגע שנדגיש את משמעותו הלאומית והפוליטית הוא יהיה לשנוי במחלוקת - זאת לא תיאורייה כבר היו התבטאויות פלסטינאיות רמות דרג בעניין. גם גורמים נוצרים לוטשים את עיניהם.
- בצד היהודי יש מספיק גורמים קיצוניים שרק מחכים להזדמנות מעין זו. "אינתיפאדת דת" מהצד היהודי תכלול פעולות ליגטימיות כביכול לציון הזיקה היהודית בקבר שמואל הנביא, קבר דוד המלך מערת המכפלה, קבר רחל, מזבח יהושע ועוד. למעשה כל קבר או אתר דתי ברחבי יו"ש עשוי להפוך לזירת קרב. השוליים החרדים והלאומיים גדולים בהרבה (וללא יחס) מנוער הגבעות..
- אכן היהודים לא נוטים לפעול מתוך זעם אך זה לא הופך את פעולותיהם לפחות יעילות, דוקא הדוגמה שהבאת מוכיחה את ההיפך הגמור. אם תתעמק מעט תבין שהיא מוכיחה בדיוק נמרץ את מה שאני טוען.
אלו מקצת הנקודות שיש לי בהקשר זה. לסיכום מצביא חכם בוחר את הקרבות שלו. קרב דתי לאומי רגשי וטעון בעל משמעות מדיניות ודתיות הוא לא שדה הקרב שאני הייתי בוחר. במקום מעין זה לא נוגעים משום שבלתי אפשרי לצפות את ההשלכות והתהליכים שהוא עשוי לחולל.
אתה אכן רשאי לחלוק וזה בסדר גמור, ימים יגידו.
נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 21-12-2021 בשעה 09:07.
|