15-11-2021, 14:28
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
1. בתי החולים הוקמו בעבר הרחוק, במיקומים שהיום נראים תמוהים ומייצרים בעיות נגישות.
כדי להגיע לבית החולים בחיפה, עפולה ובאר-שבע - צריכים לעבור פקק קבוע בכניסה לעיר,
אין למשל כביש מהיר שיאפשר לפתור את בעיית הנגישות, לעיתים חניה זו בעיה קבועה.
אז זה אולי נוח לתושבי העיר - אבל לא לתושבי ערים סמוכות שהולכות וגדלות.
2. להקים בית חולים על בסיס לאומני כאילו יפתור את הבעיה
בפועל זה פיתרון מאוד "סמוטריצ'י": "ינקה" את מחלקות בתי החולים מבני הלאום השני וייצר מציאות של סגרגציה. היהודי לא יסבול מערבים במחלקות שלו ולהפך.
eshely77 מתייחס לפנטזיה שלו על איכותם של הרופאים הערבים. כנראה שהתוצאה תהיה הפוכה: איכות נמוכה וסכסוך תמידי על סבסודים וטענות אפליה.
3. למרות הדיבורים הגבוהים, אני בספק רב אם eshely77 ירצה לעבוד בבית חולים בו הרוב הגורף של המטופלים (ואולי הצוות) הם ערבים.
לדעתי,
הפיתרון של סגרגציה בבתי החולים הרבה יותר גרוע מאשר זניחת המיקום ההסטורי של בתי החולים - לטובת מיקומים הגיוניים יותר.
הקמת מספר מבנים בקמפוס נוסף במיקום נגיש ומתאים יותר - יפתור את בעיית הנגישות.
|
ברשותך אתחיל מ 3
אני עובד בסורוקה, מעל ל 50 אחוז מהחולים שלי הם בדואים. יש איתם מורכבות, כמו שיש מורכבות עם החרדים של ערד או עם אוכלוסיות אחרות.
מורכבות שהיא חלק מהעבודה.
ערבים כקולגות... במחלקה שלי (המטואונקולוגיה ילדים). החל מכח עזר ממשיך בסיעוד וכלה ברופאים אז החברים הערבים הם מעולים (קיימת הטיה מסויימת כי זאת מחלקת מומחים).
1. האם כדאי להקים בתי חולים חדשים מבחינת מיקום, קטונתי. לא מבין בזה במיוחד.
2. טענה מעניינת ויש בה אמת מסויימת. קרי בתי החולים בנצרת (צרפתי, אנגלי ואיטלקי) משרתים בעיקר ערבים ורוב הצוות ערבי. ונראה לי שרוב תושבי נצרת עילית נוסעים להעמק. מאידך כרגע נשים מכל הארץ נוסעות לבית חולים האנגלי בנצרת כדי לעבור ניתוח קיסרי אצל דר הנלדר נבות. (לא הן ולא הוא ערבים)
ומאחר והמערכת כולה תלויה באנשי צוות ערבים, אזי מימוש חזונם של סמוטריץ ועוזריהם עוד רחוק.
כך שלמרות החיסרונות, במידה ויוחלט על בית חולים נוסף בישראל, החלטה על השקעה בכזה סדר גודל כזה בחברה הערבעת היא אמירה גדולה ועשיה ראויות.