לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-01-2021, 00:13
  Prototype Prototype אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.14
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "אפשר מקור כלשהו כדי שאוכל..."

ניסיתי לצרף פה תמונה מהודעות הביפר שרצו פה במועצה אבל יש תקלה או משהו בחיבור שלי לא תקין.

עם זאת, פורסמו הודעות באתר של 'דו"צ' ובאתרי החדשות.

את זה שהוא לא חמוש גילו בדיעבד שתפסו אותו.
כמו כן, התנאים הלילה של ערפל כבד באזור, בספק אם היו משתעשעים עם הרעיון של חתול ועכבר בתנאים שיהיו קשים לעקיבה וכו'.
מעבר לזה, אני לא יודע אם אתה מכיר את הגדר והאזור, הגדרות והמכשולים פה מאסיביים.
'לתת לו לעבור' אומר שמישהו השאיר דלת פתוחה לחלוטין.
זה לא קרוב לגדר תלתלית או משהו גדר 2 מטרים פשוטה הגדר בסביבת החץ השחור. מעבר לזה שכאמור יש פה כלים כבדים של שריון, מוצב, שניים או עשר ועוד דברים מעבר לישובים אזרחים שפחות נעים אם היו נגישים למטרה שחוצה גבול.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-01-2021, 13:43

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "האמת היא שמצבם בעזה כל כך..."

למה הם חוצים ומה יש להם בפה נידון עשרות פעמים וזה לא העניין...
ואני בכוונה מגדיר את זה כ'חמור' כי היקף האבטחה והמכשולים פה נמוך ממקומות מסויימים בגדר הצפונית.

הגדר באזור צפון הרצועה היא לא משהו שאפשר לעבור עם סולם מהום סנטר או קאטר. זו גדר מאסיבית עם מכשולים, וזה רק קו אחד מתוך כמה.
בהנחה והייתה בחירה לא לירות והצליחו לעצור אותו רק באזור חץ שחור זה אומר שהבחור הלך מעל לחצי קילומטר בשטח ישראל, בשטח שהוא מישורי, לא מיוער ונגיש גם לרכב מהיר ולא לאיזה כלי מסורבל שאפשר לתרץ זאת במשך הזמן הרב שלקח.
גם בחסות הלילה, גם בערפל שלצה"ל יתרונות מובהקים באמצעי הגילוי והזיהויי ביחס לתמהוני שהחליט לבוא לבקר.

ושוב, לא ברור לי איך חוצים גדר כזו אימתנית וכל כך הרבה מכשולים ותנועה ונוכחות של כוחות בכזו קלות.
סתם לדוגמא:
מספר תמונות של הגדר שנבנית שדומה לגדר באזור - ושוב, זה רק קו אחד ללא המכשולים, אמצעים אחרים וכו'.
https://news.walla.co.il/item/3216844
ישן 02-01-2021, 20:45

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "אדם נחוש מאוד יכול לעבור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מוהנדס במיל
אדם נחוש מאוד יכול לעבור גדרות ותלתליות לא משנה כמה גבוהות לא מכיר את האירוע לפרטיו ולכן אני לא יודע אם היתה לא איזה שיטה מיוחדת.

בסופו של יום תפקידו של מכשול הוא לעכב את האויב/חדירה אין מכשול בעולם שהוא בלתי חדיר .
אני מסכים איתך שיש כאן מקום לתחקיר להשתפרות אבל מפה ולקרוא לנושא מחדל ענק המרחק הוא ענק ...

ואני אוסיף עוד השערה שהיא סה"כ הגיונית שחושבים עליהה והיא שעם סיום הקמת המכשול בעזה כעת יש אפשרות לצהל לצמצם כוחות בט"ש על מנת להפנות אותם לגזרות או משימות אחרות מבלי לפגוע ברמת הביטחון הנדרשת בגזרה...

כמובן, אין מכשול לא חדיר ואדם נחוש יעבור כל מכשול.
עם זאת, אדם שעבר 300 מ' - רוחב מרחב החיץ +\- בינינו לבין הרצועה שמכיל מספר גדרות, סיורים ותצפיות ולאחר מכן עבר את ה-מכשול שהינו גדר בצורה היטב עם חיישנים, סיורים ותצפיות והגיע עד ל 400-500 מטר בתוך שטח ישראל, בסמוך לשניי מוצבים צה"ליים שמכילים טנקים, ומרחק מטרים ספורים מפארק ציבורי וחציית כביש מקיבוצים - זו הגדרה של מחדל גדול. ולהתעלם מזה זה כסתוח.

עצם מעבר כזו כמות עצומה של מכשולים וגדרות הינו מחדל.
והמשוואה של 'אולי נתנו לו' נראית לי לא סבירה בעליל. ערב שישי, שעות ארוחת ערב, חשוך מאוד וערפל כבד מאוד. לא סביר. אלה נתוני פתיחה לא אידאלי בלשחק ב What if.
ישן 02-01-2021, 21:04
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.19
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "[QUOTE=מוהנדס במיל]אדם נחוש..."

ציטוט:
אני מסכים איתך שיש כאן מקום לתחקיר להשתפרות אבל מפה ולקרוא לנושא מחדל ענק המרחק הוא ענק ...

לא מבין איך הגעת לכסתוח? צריך לתחקר כל אירוע כזה ולהפיק לקחים (ואני אדגיש שוב להפיק לקחים).. אבל מה אתה רוצה לעשות ? ועדת חקירה ממלכתית? לערוף ראשים? אני חושב שאתה קצת מגזים פה ...

וזה לא ש "אולי נתנו לו" יש נהלי פתיחה באש ברורים ואם הבחור לא היה חמוש אז אי אפשר היה לירות עליו מרחוק (ב1001 האמצעים שיש בקו ) ולכן היה צורך לעשות מרדף ולעצור אותו פיזית. וזה לא תמיד משימה פשוטה בייחוד שאתה חייל עמוס בוסט כוננות עם קרמי ואתה צריך לתפוס נער שיודע לרוץ טוב...

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 02-01-2021 בשעה 21:10.
ישן 02-01-2021, 21:32

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "[QUOTE]אני מסכים איתך שיש כאן..."

ציטוט:
לא מבין איך הגעת לכסתוח? צריך לתחקר כל אירוע כזה ולהפיק לקחים (ואני אדגיש שוב להפיק לקחים).. אבל מה אתה רוצה לעשות ? ועדת חקירה ממלכתית? לערוף ראשים? אני חושב שאתה קצת מגזים פה ...

וזה לא ש "אולי נתנו לו" יש נהלי פתיחה באש ברורים ואם הבחור לא היה חמוש אז אי אפשר היה לירות עליו מרחוק (ב1001 האמצעים שיש בקו ) ולכן היה צורך לעשות מרדף ולעצור אותו פיזית. וזה לא תמיד משימה פשוטה בייחוד שאתה חייל עמוס בוסט כוננות עם קרמי ואתה צריך לתפוס נער שיודע לרוץ טוב...

ועדת חקירה ממלכתית לא.
לערוף ראשים? לחלוטין כן. אם מישהו נרדם בשמירה ונוצר מצב שגורם עויין מתקרב למרחק חציית כביש מבתי תושבים?! מה אתה עוד רוצה? ראשים ערופים? דם?
גישה סלחנית מובילה בדיוק לזה - לכסתוח.

אתה מדבר בתאורייה שלא קשורה למציאות פה.
אף אחד לא ידע אם הוא חמוש הוא לא טרם תפיסתו - כמו שכבר נכתב. לא צריך לחזור על זה שוב.
אם חייל עמוס בוסט כוננות עם קרמי ועוד שלל תרוצים לא יכול לתפוס או לירות ברגלו של גורם שעשוי להיות מחבל בפוטנציה, אז החייל הזה לא צריך להיות לוחם.
ואם ככה, כל אחד שירצה לחצות את הגבול ייחצה. זו גישה תבוסתנית.
עשרות כלי רכב נוסעים פה על הכביש. האמרים צבאיים מקיפים את 'חץ שחור'.
התירוצים שלך בהחלט משקפים את התנהלות הצבא במקרים מיוחדים.
הריי מה כבר ציפיתי, שמישהו פה יעשה את העבודה שלו?
ישן 03-01-2021, 12:33
  shatsam shatsam אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.05.10
דיעה בלבד
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "[QUOTE=מוהנדס במיל]לא מבין..."

לא גנרל ולא עוסק כבר בהבטחה.
מה שכן, אני מוצא לפחות סיבה אחת לא להקפיץ את כל הכוחות לפי נוסחא קבוע.
החמאס לא טיפשים, הם כל הזמן בודקים את התרגולות של החיילים בגזרה.
כמה זמן לוקח לכוח להגיע לנגיע בגדר, כמה כוחות מוקפצים, איזה כלים.
משאר שהתרגולות משתנות בהתאם למספר החשודים שמזוהים.

ככל שנשנה דפוסי פעולה, ככה נקשה על האוייב להוציא לפועל פעולה יעילה מאחר שמספר הנעלמים מבחינתם יהיה גדול.

בהינתן ולא היה מחדל והיה זיהוי ומעקב אחרי החשוד מהרגע שהגיע לגדר... זה בסדר ואפילו טוב שהפעם פעלו בצורה שונה מבדרך כלל.
לדעתי, שבירת שיגרה היא אחת הדרכים הכי יעילות לסכל פעולה מוצלחת כנגד כוחותנו.
ישן 04-01-2021, 17:05

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "[QUOTE=מוהנדס במיל]לא מבין..."

ציטוט:
אם מישהו נרדם בשמירה ונוצר מצב שגורם עויין מתקרב למרחק חציית כביש מבתי תושבים

אני יוצא מנקודת הנחה שהחיילים עשו את עבודתם נאמנה והסיור לא נרדם והתצפיתנית היתה עירנית בכו וכו גם אם זה לא המצב זה עדיין זה לא מחדל של הרמות הגבוהות כי דברים כאלה יכולים לקרות תמיד... ומן הסתם על רשלנות כזאת מקומם של החיילים בכלא

ציטוט:
אף אחד לא ידע אם הוא חמוש הוא לא טרם תפיסתו - כמו שכבר נכתב

אם הוא לא הופלל כנושא עליו נשק אז לא ניתן לירות בו, הוראות הפתיחה באש לא מאפשרות לצאת מנק הנחה שהחשוד מסליק אקדח או סכין עליו. אם יש לך בעיה עם הוראות הפתיחה באש זה כבר סיפור אחר ואני מאמין שמספיק אשכולות נפתחו בנושא

ציטוט:
אם חייל עמוס בוסט כוננות עם קרמי ועוד שלל תרוצים לא יכול לתפוס או לירות ברגלו של גורם שעשוי להיות מחבל בפוטנציה, אז החייל הזה לא צריך להיות לוחם.

כנראה שלא עשית קו בשטחים בתור לוחם אחרת היית מדבר אחרת, כל מי שרדף אחרי ילדים זורקי אבנים ושב"חים באיו"ש יודע שזה לא משנה מה רמת הכושר שלך גם בשייטת הם לא היו מצליחים לתפוס אותם עם המשקל הזה...

ציטוט:
הריי מה כבר ציפיתי, שמישהו פה יעשה את העבודה שלו?

אני מבין שכנראה שאתה עוד אחד מאלה שחושב שכולם בצבא הם חדלי אישים ורק משחקים בפלייסטשן בשק"ם כל, היום המציאות היא אחרת ועובדתית כשהיו חוליות מחבלים רציניות צהל סגר עליהם מעגל מהר מאוד והם הושמדו. לא הכל מושלם זה נכון, תמיד יש לאן להשתפר אבל לצייר תמונה כאלו הכל רקוב בממלכת דנמרק זה הכפשה של מערך שלם בצהל.
ישן 04-01-2021, 20:54

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "[QUOTE]אם מישהו נרדם בשמירה..."

ציטוט:
אני יוצא מנקודת הנחה שהחיילים עשו את עבודתם נאמנה והסיור לא נרדם והתצפיתנית היתה עירנית בכו וכו גם אם זה לא המצב זה עדיין זה לא מחדל של הרמות הגבוהות כי דברים כאלה יכולים לקרות תמיד... ומן הסתם על רשלנות כזאת מקומם של החיילים בכלא

אתה יוצא מהרבה נקודות הנחה שהן יפייפיות אבל חסרות כל משמעות.
אתה מוסיף ומוסיף תיאורים מפליגים, אבל אף אחד לא דיבר על רמה זו או אחרת. המחדל יכול להיות של הש"ג. התצפיתנית. הנהג האמר. אלוף פיקוד דרום או מפעיל כטמ"מ ע'. אתה קראת איפשהו שהפנתי אצבע מאשימה למישהו ספציפי? אם אתה רוצה לדון בכיף. אם אתה מחפש סתם להתלהם, בטוח שיש איפשהו פורום של תיכוניסטים שיש להם זמן פנוי בקורונה.

אם הוא לא הופלל כנושא עליו נשק אז לא ניתן לירות בו, הוראות הפתיחה באש לא מאפשרות לצאת מנק הנחה שהחשוד מסליק אקדח או סכין עליו. אם יש לך בעיה עם הוראות הפתיחה באש זה כבר סיפור אחר ואני מאמין שמספיק אשכולות נפתחו בנושא

אתה טועה ומדבר מחוסר ידע. אתה לא מכיר פה כנראה את הגזרה והוראות הפתיחה באש. נורו פה גומרים על הרבה פחות מזה. אז על תקבע עובדות שאין לך מושג לגביהן.

כנראה שלא עשית קו בשטחים בתור לוחם אחרת היית מדבר אחרת, כל מי שרדף אחרי ילדים זורקי אבנים ושב"חים באיו"ש יודע שזה לא משנה מה רמת הכושר שלך גם בשייטת הם לא היו מצליחים לתפוס אותם עם המשקל הזה...

תעודות ה-"אני גבר גבר עשיתי קו בשטחים ורק אני יודע" יחולקו לך בסוף השנה. מבטיח.
רצתי. עשיתי. תודה.
עובדתית - אנשים שחודרים את הגדר נתפסים. בין אם זה בריצה, ברדיפה של רכב או במחסומים.
אם הצורה המגוכחת שאתה מציג פה דברים אנשים היו חוצים את הגדר על ימין ועל שמאל וכל הכבוד לצה"ל.

אני מבין שכנראה שאתה עוד אחד מאלה שחושב שכולם בצבא הם חדלי אישים ורק משחקים בפלייסטשן בשק"ם כל, היום המציאות היא אחרת ועובדתית כשהיו חוליות מחבלים רציניות צהל סגר עליהם מעגל מהר מאוד והם הושמדו. לא הכל מושלם זה נכון, תמיד יש לאן להשתפר אבל לצייר תמונה כאלו הכל רקוב בממלכת דנמרק זה הכפשה של מערך שלם בצהל.

לאור כל מה שכתבת עד כה, אני לא מתפלא שההבנה שלך לוקה בחסר על סף הטיפשות. אתה מדבר אם אדם שאתה לא מכיר ואין לך מושג מה הוא עושה\ עשה בצבא וקבעת שהוא לא עשה קו, לא מכיר את ההוראות פתיחה באש, יש לו בעיה עם ההוראות פתיחה באש, חושב שכולם בצבא משחקים בפליסטיישן וחושב שהכל בצבא רקוב. טוב שלא החלטת שאני שמאלני בוגד עוכר ישראל.
ובמילים אחרות, תתבגר במקום להגיב כמו טוקבקיסט בן 14.
ועצם מה שאתה אומר שחדרו חוליות נעצרו במקרה זה או הושמדו במקרה אחר מעלה בדיוק את התהייה של הפוסט על איך אדם חודר גדר כה מסובכת ומורכבת ומתקרב בסיכון פוטנציאלי לבתי תושבים. אבל למה לעצור, לחשוב, לקרוא ולהבין שאפשר לכתוב שטויות.

ישן 05-01-2021, 10:58

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "[QUOTE=מוהנדס במיל]אני יוצא..."

לא מרגיש צורך להראות כמה אני גבר שעשיתי קו בשטחים ציינתי פה עובדה שמספיק נכתב עליהה בפורום הזה שחייל עמוס בכוננות לא לעולם לא יצליח לתפוס נער שרץ טוב לא משנה מה רמת הכושר שלו.

אתה מדבר על מחסומים וכו ... מן הסתם, שזה חלק מהנוהל במקרה כזה רק שבסוף אנחנו מדברים פה על כמה מאות מטרים בודדים שלוקח 2 דק לחצות אותם (ואני מדבר אחרי חציית הגדר)

ציטוט:
ההוראות פתיחה באש, חושב שכולם בצבא משחקים בפליסטיישן וחושב שהכל בצבא רקוב. טוב שלא החלטת שאני שמאלני בוגד עוכר ישראל.

את זה אתה אמרת ופירשת, אותי מעצבן האמירה של מה בסה"ך ביקשתי שמישהו יעשה את העבודה שלו שאתה יודע טוב מאוד שיש פה אנשים שערים לילות וימים בשביל לשמור עליך בטוח מרמת החפ"ש ועד לרמת המאו"ג.
ועל מיליון נסיונות חדירה שנכשלו אחת איך שהוא חצי הצליחה שוב נזכיר שזה לא שמצאו אותו מטייל ליד צאלים כמו שני החברה שחדרו לפני שנתיים אלא בסה"ך כמאתיים מטר מהגדר, נכון היו יכולים שם חבורת נערים שיושבים במקום או אישה שיצאה לטיול עם הכלבה אבל סגירת המעגל בכל זאת היתה מהירה וגם הנזק הפוטנציאלי שהוא היה יכול לעשות היה קטן בהרבה... בסופו של יום אין הגנה הרמטית ולא יהיה ומי שגר ביישוב סמוך גדר צריך לקחת את זה בחשבון ובגלל זה אני מעריך מאוד את האנשים שעושים את זה.

ציטוט:
עצם מה שאתה אומר שחדרו חוליות נעצרו במקרה זה או הושמדו במקרה אחר מעלה בדיוק את התהייה של הפוסט על איך אדם חודר גדר כה מסובכת ומורכבת ומתקרב בסיכון פוטנציאלי לבתי תושבים.

ופה בדיוק נעוץ ההבדל הגדול שאני מנסה שוב להבהיר בין חוליית מחבלים שהופללה עם נשק ולכן ניתן לפתוח עליהה באש עם כל האמצעים שיש מטווח של קילומטרים לבין סתם בחור שלא זוהה עליו נשק ולא ניתן לפתוח עליו באש. האם הוא יכול להיות מחבל בפוטנציה? כמובן ! אבל קבעו הדרגים הגבוהים את הוראות הפתיחה באש ולכן הוחלט שלא.. ויש לתפוס אותו. אני אוסיף שהנזק בפוטנציה בין חוליית מחבלים חמושה בכל טוב לבין מחבל עם נשק קר הוא עצום ובגלל זה נעשה ההבדל.

ואני אוסיף עוד נק שכנראה לא הבנת יש הבדל עצום בין חפ"ש שכשל בעבודותו (נרדם זרק זין וכו..) לבין קצין בכיר שכשל (מג"ד הקו, מח"ט מאו"ג קצין הנדסה מרחבי) ולא העריך נכון את היערכות הכוחות שהוא נדרש להציב או באיזה נקודות הוא נדרש לחזק את הגזרה (בין אם מבחינה הנדסית או היערכות כוחות). הראשון מבחינתי לא נחשב מחדל אלא רשלנות של הדרג הנמוך השני הוא חמור בהרבה והוא אכן מחדל לכל דבר.
בגלל שאני חושב שהמצב השני הוא לא מה שקרה, גם אם המצב הראשון קרה זה עדיין לא מחדל ענק כפי שאתה מתאר אותו ולכן מדובר בהפרזה

לשאר הברכות שחילקת לי אני לא אתייחס, אני אדם בוגר ומצפה לדיון ענייני ומכבד לא מעוניין להמשיך, זכותך.
ישן 05-01-2021, 15:28

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "לא מרגיש צורך להראות כמה אני..."

ציטוט:
לא מרגיש צורך להראות כמה אני גבר שעשיתי קו בשטחים ציינתי פה עובדה שמספיק נכתב עליהה בפורום הזה שחייל עמוס בכוננות לא לעולם לא יצליח לתפוס נער שרץ טוב לא משנה מה רמת הכושר שלו.

אתה מדבר על מחסומים וכו ... מן הסתם, שזה חלק מהנוהל במקרה כזה רק שבסוף אנחנו מדברים פה על כמה מאות מטרים בודדים שלוקח 2 דק לחצות אותם (ואני מדבר אחרי חציית הגדר)

אתה שוב מדבר שטויות. לחצות את המאות מטרים האלה בשטח, בתנאי ערפל שאתה מנסה להתחבא ולא ללכת על דרכים ראשיות שהצבא לא יתפוס אותך לא לוקח 2 דקות. גם לא 10. אתה כנראה באמת לא מכיר את האזור.

את זה אתה אמרת ופירשת, אותי מעצבן האמירה של מה בסה"ך ביקשתי שמישהו יעשה את העבודה שלו שאתה יודע טוב מאוד שיש פה אנשים שערים לילות וימים בשביל לשמור עליך בטוח מרמת החפ"ש ועד לרמת המאו"ג.
ועל מיליון נסיונות חדירה שנכשלו אחת איך שהוא חצי הצליחה שוב נזכיר שזה לא שמצאו אותו מטייל ליד צאלים כמו שני החברה שחדרו לפני שנתיים אלא בסה"ך כמאתיים מטר מהגדר, נכון היו יכולים שם חבורת נערים שיושבים במקום או אישה שיצאה לטיול עם הכלבה אבל סגירת המעגל בכל זאת היתה מהירה וגם הנזק הפוטנציאלי שהוא היה יכול לעשות היה קטן בהרבה... בסופו של יום אין הגנה הרמטית ולא יהיה ומי שגר ביישוב סמוך גדר צריך לקחת את זה בחשבון ובגלל זה אני מעריך מאוד את האנשים שעושים את זה.

אתה יכול להתעצבן עד מחר. אין שום קשר בין מיליון ניסיונות חדירה שכשלו. מישהו הוריד מערכם?
אבל מספיק חדירה אחת שהתפספסה ותוביל לאסון. צה"ל לא קדוש.
אתה חושב שאת בני משפחת הרן או את בני משפחת סולומון (נהריה וחלמיש) רלוונטי עכשיו המיליון חדירות שסוכלו?
אין הגנה הרמטית מכלום, אבל יש סולם מדרגות שעולים בדרך ליירוט מטרה. אתה רוצה דוגמא טובה לזה?נסה לחדור לכור בדימונה. לא דימונה? תראה את נוהל הפעלת הכוחות בזיקים (אומנם בעת לחימה אבל נוהל קיים לכל סיטואציה ועת.

ופה בדיוק נעוץ ההבדל הגדול שאני מנסה שוב להבהיר בין חוליית מחבלים שהופללה עם נשק ולכן ניתן לפתוח עליהה באש עם כל האמצעים שיש מטווח של קילומטרים לבין סתם בחור שלא זוהה עליו נשק ולא ניתן לפתוח עליו באש. האם הוא יכול להיות מחבל בפוטנציה? כמובן ! אבל קבעו הדרגים הגבוהים את הוראות הפתיחה באש ולכן הוחלט שלא.. ויש לתפוס אותו. אני אוסיף שהנזק בפוטנציה בין חוליית מחבלים חמושה בכל טוב לבין מחבל עם נשק קר הוא עצום ובגלל זה נעשה ההבדל.

אני תוהה אם הייתה בישיבות של אותם 'דרגים גבוהים' שאתה כל הזמן מדבר עליהם ועל מה קבעו או שאתם סתם מבלבל את המוח? מציע לך לבדוק מה הוראות הפתיחה באש פה לפני שאתה כותב שטויותא לא נכונות. כבר אמרתי לך בהודעה הקודמת, מי שלא מכיר את הגבול פה והנהלים פה זה אתה. לא אני.

ואני אוסיף עוד נק שכנראה לא הבנת יש הבדל עצום בין חפ"ש שכשל בעבודותו (נרדם זרק זין וכו..) לבין קצין בכיר שכשל (מג"ד הקו, מח"ט מאו"ג קצין הנדסה מרחבי) ולא העריך נכון את היערכות הכוחות שהוא נדרש להציב או באיזה נקודות הוא נדרש לחזק את הגזרה (בין אם מבחינה הנדסית או היערכות כוחות). הראשון מבחינתי לא נחשב מחדל אלא רשלנות של הדרג הנמוך השני הוא חמור בהרבה והוא אכן מחדל לכל דבר.
בגלל שאני חושב שהמצב השני הוא לא מה שקרה, גם אם המצב הראשון קרה זה עדיין לא מחדל ענק כפי שאתה מתאר אותו ולכן מדובר בהפרזה

זאת הבעיה, אתה מוסיף נקודות על דעת עצמך. אני לא אמרתי שהמחדל או של חפ"ש או של אדון כוכבי. אתה החלטת להיות הסנגור של צה"ל והוספת מילים על גביי מילים שכלל לא אמרתי.
אם חפ"ש כשל בעבודתו זו רשלנות שלו. המחדל הוא של המפקדים שלו שצריכים לעשות היטב חושבים איך לעזאזל ולמה חייל שלהם זורק ז' על פקודות במקרה הרע, או חושש לבצע אותם במקרה הטוב. ע"ע אותו חייל שלפניי שבוע שבועיים לא פתח באש על אדם שעומד מולו וזורק בקבוק תבערה עליו. מחדל.
להאשים את הש"ג אפשר עד מחר וזה תירוצים ועליבות שלא הייתי מצפה מצה"ל. לכל חייל יש קצין שמעליו יש קצין. אם חייל כיסתח (מה גם שבגזרה כזו צריך יותר מחייל אחד שיכסתח) - אז מישהו מעליו כנראה לא עושה את העבודה נכון.

מצד שני, שחיילת בש"ג מבקש ומתעקשת על תעודות של פמליית סגן הרמטכ"ל כמו שפקדו, חינכו וישבו לה על הראש בכל נוהל ואחרי זה מזלזלים בה, פולטים לה הערה מינית בוטה מסגן הרמטכ"ל בכבודו ובעצמו והיא יוצאת האשמה על כך שהתעקשה על הנהלים, לא פלא שהכל קם ומסתכם בש"ג והעיקר שדרגות הבכירים ישארו מצוחצחות.

לשאר הברכות שחילקת לי אני לא אתייחס, אני אדם בוגר ומצפה לדיון ענייני ומכבד לא מעוניין להמשיך, זכותך.
מבטיח לא שלא תגיב כמו טוקבקיסט ו\ או תוציא לי מילים מהפה הדיון יהיה ענייני לחלוטין.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:53

הדף נוצר ב 0.37 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר