לא מרגיש צורך להראות כמה אני גבר שעשיתי קו בשטחים ציינתי פה עובדה שמספיק נכתב עליהה בפורום הזה שחייל עמוס בכוננות לא לעולם לא יצליח לתפוס נער שרץ טוב לא משנה מה רמת הכושר שלו.
אתה מדבר על מחסומים וכו ... מן הסתם, שזה חלק מהנוהל במקרה כזה רק שבסוף אנחנו מדברים פה על כמה מאות מטרים בודדים שלוקח 2 דק לחצות אותם (ואני מדבר אחרי חציית הגדר)
אתה שוב מדבר שטויות. לחצות את המאות מטרים האלה בשטח, בתנאי ערפל שאתה מנסה להתחבא ולא ללכת על דרכים ראשיות שהצבא לא יתפוס אותך לא לוקח 2 דקות. גם לא 10. אתה כנראה באמת לא מכיר את האזור.
את זה אתה אמרת ופירשת,
אותי מעצבן האמירה של מה בסה"ך ביקשתי שמישהו יעשה את העבודה שלו שאתה יודע טוב מאוד שיש פה אנשים שערים לילות וימים בשביל לשמור עליך בטוח מרמת החפ"ש ועד לרמת המאו"ג.
ועל מיליון נסיונות חדירה שנכשלו אחת איך שהוא חצי הצליחה שוב נזכיר שזה לא שמצאו אותו מטייל ליד צאלים כמו שני החברה שחדרו לפני שנתיים אלא בסה"ך כמאתיים מטר מהגדר, נכון היו יכולים שם חבורת נערים שיושבים במקום או אישה שיצאה לטיול עם הכלבה אבל סגירת המעגל בכל זאת היתה מהירה וגם הנזק הפוטנציאלי שהוא היה יכול לעשות היה קטן בהרבה... בסופו של יום אין הגנה הרמטית ולא יהיה ומי שגר ביישוב סמוך גדר צריך לקחת את זה בחשבון ובגלל זה אני מעריך מאוד את האנשים שעושים את זה.
אתה יכול להתעצבן עד מחר. אין שום קשר בין מיליון ניסיונות חדירה שכשלו. מישהו הוריד מערכם?
אבל מספיק חדירה אחת שהתפספסה ותוביל לאסון. צה"ל לא קדוש.
אתה חושב שאת בני משפחת הרן או את בני משפחת סולומון (נהריה וחלמיש) רלוונטי עכשיו המיליון חדירות שסוכלו?
אין הגנה הרמטית מכלום, אבל יש סולם מדרגות שעולים בדרך ליירוט מטרה. אתה רוצה דוגמא טובה לזה?נסה לחדור לכור בדימונה. לא דימונה? תראה את נוהל הפעלת הכוחות בזיקים (אומנם בעת לחימה אבל נוהל קיים לכל סיטואציה ועת.
ופה בדיוק נעוץ ההבדל הגדול שאני מנסה שוב להבהיר בין חוליית מחבלים שהופללה עם נשק ולכן ניתן לפתוח עליהה באש עם כל האמצעים שיש מטווח של קילומטרים לבין סתם בחור שלא זוהה עליו נשק ולא ניתן לפתוח עליו באש. האם הוא יכול להיות מחבל בפוטנציה? כמובן ! אבל קבעו הדרגים הגבוהים את הוראות הפתיחה באש ולכן הוחלט שלא.. ויש לתפוס אותו. אני אוסיף שהנזק בפוטנציה בין חוליית מחבלים חמושה בכל טוב לבין מחבל עם נשק קר הוא עצום ובגלל זה נעשה ההבדל.
אני תוהה אם הייתה בישיבות של אותם 'דרגים גבוהים' שאתה כל הזמן מדבר עליהם ועל מה קבעו או שאתם סתם מבלבל את המוח? מציע לך לבדוק מה הוראות הפתיחה באש פה לפני שאתה כותב שטויותא לא נכונות. כבר אמרתי לך בהודעה הקודמת, מי שלא מכיר את הגבול פה והנהלים פה זה אתה. לא אני.
ואני אוסיף עוד נק שכנראה לא הבנת יש הבדל עצום בין חפ"ש שכשל בעבודותו (נרדם זרק זין וכו..) לבין קצין בכיר שכשל (מג"ד הקו, מח"ט מאו"ג קצין הנדסה מרחבי) ולא העריך נכון את היערכות הכוחות שהוא נדרש להציב או באיזה נקודות הוא נדרש לחזק את הגזרה (בין אם מבחינה הנדסית או היערכות כוחות). הראשון מבחינתי לא נחשב מחדל אלא רשלנות של הדרג הנמוך השני הוא חמור בהרבה והוא אכן מחדל לכל דבר.
בגלל שאני חושב שהמצב השני הוא לא מה שקרה, גם אם המצב הראשון קרה זה עדיין לא מחדל ענק כפי שאתה מתאר אותו ולכן מדובר בהפרזה
זאת הבעיה, אתה מוסיף נקודות על דעת עצמך. אני לא אמרתי שהמחדל או של חפ"ש או של אדון כוכבי. אתה החלטת להיות הסנגור של צה"ל והוספת מילים על גביי מילים שכלל לא אמרתי.
אם חפ"ש כשל בעבודתו זו רשלנות שלו. המחדל הוא של המפקדים שלו שצריכים לעשות היטב חושבים איך לעזאזל ולמה חייל שלהם זורק ז' על פקודות במקרה הרע, או חושש לבצע אותם במקרה הטוב. ע"ע אותו חייל שלפניי שבוע שבועיים לא פתח באש על אדם שעומד מולו וזורק בקבוק תבערה עליו. מחדל.
להאשים את הש"ג אפשר עד מחר וזה תירוצים ועליבות שלא הייתי מצפה מצה"ל. לכל חייל יש קצין שמעליו יש קצין. אם חייל כיסתח (מה גם שבגזרה כזו צריך יותר מחייל אחד שיכסתח) - אז מישהו מעליו כנראה לא עושה את העבודה נכון.
מצד שני, שחיילת בש"ג מבקש ומתעקשת על תעודות של פמליית סגן הרמטכ"ל כמו שפקדו, חינכו וישבו לה על הראש בכל נוהל ואחרי זה מזלזלים בה, פולטים לה הערה מינית בוטה מסגן הרמטכ"ל בכבודו ובעצמו והיא יוצאת האשמה על כך שהתעקשה על הנהלים, לא פלא שהכל קם ומסתכם בש"ג והעיקר שדרגות הבכירים ישארו מצוחצחות.
לשאר הברכות שחילקת לי אני לא אתייחס, אני אדם בוגר ומצפה לדיון ענייני ומכבד לא מעוניין להמשיך, זכותך.
מבטיח לא שלא תגיב כמו טוקבקיסט ו\ או תוציא לי מילים מהפה הדיון יהיה ענייני לחלוטין.