פרשת הסחיטה משירביט - גורמי סייבר ממשטרת ישראל מעורבים
דיווח שמחלקת הסייבר במשטרת ישראל מסייעת לשירביט בכדי שלא יווצר תקדים סחיטה. כמו"כ מעורבים גורמים בינלאומיים באינטרפול, אם כי במידה קטנה.
היום החליטו בשירביט לסרב לסחיטה, ומיד החלה חברת האקרים לשחרר מידע רגיש של לקוחות שירביט.
בגלי צה"ל הבוקר דווח כי הודלפו פרטים של אזרחית עובדת צה"ל (תלוש השכר שלה) ושל המון אזרחים ביניהם עובדי משרד הבטחון.
שירביט בוחנת באמצעות מומחי סייבר, אם היה אפשר למנוע את הפריצה לנתונים, ואם יובהר שמדובר בכשל שלא באחריות החברה, ספק אם יוכלו אותם אלה שנגעו מזליגת החומר לרשת, לתבוע את שירביט.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
כאן11 פרסם כתבה מלאה בעניין:
מתקפת הסייבר על שירביט: קבוצת ההאקרים "בלאק שאדו" המשיכה היום (שישי) בהדלפת מסמכים ותמונות מהפריצה לחברת הביטוח. זאת לאחר ששירביט החליטה שלא להיענות לדרישת הכופר. בהודעת החברה נמסר כי "במשא ומתן שנוהל לאורך כל הלילה, הגיעו כל הגורמים המקצועיים למסקנה גורפת כי לטרור הסייבר יש עניין בפגיעה אסטרטגית, ולא עומד מאחוריו מניע כספי כלשהו".
"בלאק שאדו" פרסמה בקבוצת הטלגרם שלה פרטי חשבון של לקוחות נוספים בחברה, כמו תעודות זהות, רישיונות נהיגה, תלושי משכורת ומסמכים רפואיים. נוסף לכך, פורסמו תמונות של עובדי חברת הביטוח. "שירביט לא העבירה את הכסף עד עכשיו. נראה שדליפה של המידע של מבוטחים ועובדי מדינה לא חשובה עבורם", כתבו ההאקרים.
בליל חמישי הודיעה קבוצת ההאקרים שעומדת מאחורי המתקפה כי הם דורשים מהחברה תשלום של 50 יחידות ביטקוין - כמיליון דולרים. ההאקרים איימו שאם לא יועבר התשלום בתוך יממה, יוכפל הסכום המבוקש, ולאחר שלושה ימים ימכרו או יפיצו את המידע שברשותם. מנכ"ל החברה צביקה ליבושר הודיע היום: "שירביט לא תיכנע לטרור מסוג זה ותפעל בדרכים העומדות לרשותה להגן על לקוחות". https://www.kan.org.il/item/?itemId=80936 https://glz.co.il/%D7%92%D7%9C%D7%A6
נערך לאחרונה ע"י samsun בתאריך 04-12-2020 בשעה 10:25.