14-07-2021, 00:00
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
אפשר כמובן לפתוח פה מדרגות אינסופיות כמיטב מסורת הוויכוחים חסרי התכלית שהם הלחם והחמאה של הפורום, אבל מכיוון שמדובר בנושא שנמצא בתחתית הנושאים שקרובים ללבי, אוותר על התענוג.
בכל זאת, מצאתי לנכון לצטט קטע רלוונטי מאוד מתוך דבריו של ד"ר אבשלום קור עצמו מתוך ריאיון שנערך עמו;https://www.makorrishon.co.il/culture/265621/
:
ציטוט:
איך ייתכן שלמוסד שאמון על העברית עדיין קוראים אקדמיה?
"אני סירבתי להצטרף לאקדמיה ללשון העברית. דיברתי עם נשיא האקדמיה, הפרופסור משה בר־אשר. איש נעים הליכות, יכול להיות נשיא המדינה. יש שם אנשים טובים ויש לי קשר טוב איתם, אבל אני לא אהיה חבר בגוף שאין לו שם עברי. לקרוא למוסד לעברית בשם לועזי זה כמו לשים צלב בכניסה לבית הכנסת. לצלב יש צורה יפה, רק שהיא לא מתאימה לבית כנסת".
ומבחינת התוכן, אתה מסכים עם הפרסומים של האקדמיה?
"אני עונה כל יום בעצמי לעשרה אלמונים ששלחו לי שאלות בטלפון, אנשים שלא פגשתי מעודי ולא אפגוש, כי זו שליחותי בעולם. לפעמים יש דברים שאני לא יודע לענות עליהם, ואני מפנה אותם לאתר של האקדמיה. אינני חבר בה, אבל יש שם אנשים טובים מאוד. הם ידענים, הם חרוצים והם עונים תשובות מכובדות ומקיפות. האתר של האקדמיה הוא היחיד שאפשר לסמוך עליו".
|
ורק למען הסר ספק, אין בציטוט של הדברים האלה איזושהי טענה שלי בעד העמדות של האקדמיה בסוגיות לשונית כאלו או אחרות שאני מודה שמעולם לא טרחתי להתעמק בהן.
|