01-03-2020, 23:07
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
הדומיין 1e100.net של גוגל הוא מוכר, וגוגל אפילו מפרסמת את דבר קיומו באופן רשמי: https://support.google.com/faqs/answer/174717
שום דבר לא בטוח אף פעם, אבל בד"כ המחשב שלך יהיה מאחורי ראוטר ביתי, ואלא אם כן עשית הפניית פורטים מבחוץ (או הגדרת את ה IP של המחשב שלך בתור ה DMZ בראוטר), כלל לא אמורים להצליח להתחבר אליו מהאינטרנט, אלא רק מתוך הרשת הביתית.
ככלל, במערכת לינוקס מודרנית לא אמור להיות שום דבר בהאזנה כשמערכת היא כפי ש"יצאה מהיצרן". אני אומר במאמר מוסגר שהצבעים בצילומי המסך שלך מזכירים לי את הצבעים המזעזעים של אובונטו, ובהם אני תמיד חושד כי הם חושבים שהם חכמים יותר מכל העולם משום מה... בכל מקרה עדיין הראוטר הביתי הפשוט אמור להגן עלייך.
ככלל, שהפורטים 80/443 נמצאים בצד שאינו הצד שלך, סביר שזו גלישה רגילה באינטרנט או כל דבר שמשתמש ב API-ים סטנדרטיים
יש אנשים שמתבלבלים וחושבים ש docker זה דבר בטוח כמו מכונה וירטואלית (שגם היא לרוב לא בטוחה יותר מדי). הם טועים. בתלות במקום שממנו אתה משיג את הקונטיינרים שאתה מריץ, ייתכן שחלקם לא תמימים, היו דברים מעולם.
לפרמט? לא יודע, זה מושג שאני שומע בעיקר בעולם של "חלונות", לא של לינוקס. הרצה של אנטי וירוסים על לינוקס היא דבר מגוחך בעיני, אני מכיר רק בנאדם אחד שטוען שיש וירוסים בלינוקס, והוא עדיין לא הצליח להוכיח לי שיש באמת אחד כזה שלא דורש ממך להוריד אותו מהאינטרנט ולעשות לו chmod +x כדי להריץ אותו (ואז, בעיני, הוירוס הוא המשתמש, ולא הוירוס). בלינוקס תמצא אולי rootkit-ים וכיוצ"ב, אבל מטרתם איננה ממש להיות כמו וירוסים בחלונות, אלא סתם להסתיר את העובדה שהמחשב נפרץ. איך הוא נפרץ? או בשיטת הוירוס האנושי שהזכרתי לעיל, או כי נמצאו בעיות אבטחה במוצרים מסויימים, ולא טרחת לעדכן את מערכת ההפעלה (שבלינוקס מעדכנת את כל התוכנות שלך, ולא רק את אלה של היצרן כמו ב"חלונות" - כמובן בכפוף לזה שאתה עובד כמו שצריך ומשתמש במנהל החבילות...). בד"כ זה גם משלב את זה שאתה מריץ דברים בתור root למרות שביום יום אין שום סיבה לעבוד עם המשתמש הזה.
תשובה כללית לשאלה כללית...
אשר לאיטיות, אין לי מושג. אולי סתם יש לך המון תוספים בדפדפן והם חונקים לך אותו...
|