11-04-2019, 04:45
|
|
|
חבר מתאריך: 31.03.11
הודעות: 1,841
|
|
העומס בבתי החולים בארץ נובע בעיקרו מהריבוי הזר שנכפה על מדינת ישראל בשל שגשוגה
מבקרי השלטון בארץ מאשימים את הממשלה בעומס הרב הקיים בבתי החולים. אך האמת הפשוטה היא כי אותם מבקרים בעצם צריכים להפנות את האצבע המאשימה אל עצמם בלבד.
לישראל הגיעו כ80 אלף מסתנני עבודה מאריתראה סודן וגיאורגיה. כל נסיון מצד השלטון להשיבם לארצם נתקל בהתנגדות גורמי השמאל בארץ אשר מעמידים סוללת עו"ד איכותית לטובת המסתננים.
למסתננים נולדו ילדים ואין היום כמעט גן ילדים (חילוני) בערים בהם השתקעו המסתננים, שאין בהם מילדי המסתננים.
במקביל לזה, יש המון ערבים מעזה ירדן ויו"ש שמעדיפים את הרפואה בארץ ומתחזים לתושבי ישראל כדי לקבל טיפול כאן. בהמון מקרים העובדים הערבים בתי החולים מעלימים עין ומאפשרים למתחזים את הטיפול.
לכל המקרים האלה יש מחיר והוא בפגיעה קשה במתן שירות לאזרח הישראלי.
מה שאבסורד בכל הסיפור הזה הוא הביקורת שמעבירים גורמי זכויות אדם והתקשורת בארץ כלפי הממשלה ובעיקר כלפי שר הבריאות על המצב הבלתי נסבל בבתי החולים.
אותם גורמים שמונעים מהממשלה להשיב את המסתננים לארצם ובכך להפחית את העומס בבתי החולים,
(ואת הנטל הכלכלי על בתי החולים, כי רובם המוחלט של המסתננים לא משלמים עבור הטיפול) מפנים אצבע מאשימה כלפי הממשלה על אוזלת יד בעניין החולים.
לפי דוחות שהביא כלכליסט לפני כשנתיים, מפי דו"ח של ארגון רופאים למען זכויות אדם, את רוב החובות האבודים בעקבות טיפול במהגרים ובמבקשי מקלט זרים בין 2013–2016 צבר בית החולים איכילוב. משרד הבריאות לא מוצא פתרונות הולמים לבעיה
תאמינו או לא, בשנתיים האחרונות, כולל ממש בשנה זו 2019, המצב האבסורדי ממשיך ואפילו הוכפל!
רק מעטים מבוטחים
מדובר בכספים שיצאו מקופות בתי החולים הללו — חלקם ממשלתיים וחלקם בבעלות שירותי בריאות כללית — ולא יוחזרו. כלומר, כסף שהושקע בטיפולים דחופים ללא שיפוי מצד המדינה, קופות החולים או ביטוחים פרטיים כפי שנהוג עבור אזרחי ישראל במקרים רפואיים דומים. הסיבה המרכזית לבור הפיננסי שנפער לבתי החולים הציבוריים היא היעדר מדיניות סדורה של משרד הבריאות בטיפול במהגרים ובמבקשי המקלט.
כיום אין למהגרים ולמבקשי המקלט ביטוח בריאותי הדומה לזה שיש לאזרחי ישראל בשל היותם נעדרי מעמד רשמי. ניתנת להם האפשרות לרכוש ביטוח בריאותי פרטי — על ידיהם או על ידי המעסיק שלהם אם הם עובדים בישראל — אך בשל העלויות הגבוהות רק למעטים ניתנת האפשרות להיות מבוטחים. עם זאת, כשמתעוררים מקרים רפואיים דחופים, הם מפונים לאחד מבתי החולים הציבוריים ומקבלים טיפול רפואי שגורם לחובות הללו. לפי נתוני רשות ההגירה, נכון לאפריל 2019 שוהים בישראל 68,000 מבקשי מקלט מאפריקה, כש־90% מהם הגיעו לכאן מאריתריאה או מסודן.
במשרד הבריאות ערים לפערים הקיימים ואף מנסים לטפל בהם, אך מדובר במעט מדי ובמקרים רפואיים מסוימים — מאוחר מדי. המשרד אף הקים לפני כמה שנים מרפאה באזור התחנה המרכזית בתל אביב והשקיע בה אשתקד 4.1 מיליון שקל. אך המרפאה מספקת מענה רפואי חלקי בלבד עבור אוכלוסיית המהגרים ומבקשי המקלט, וכך הם נדרשים להתפנות לקבלת טיפול בבתי החולים הציבוריים באזור.
לממשלה נותרה הברירה היחידה והיא להקים בתי חולים נוספים עבור אותם תושביה הלא ישראלים, או פשוט להשיב את אותם המסתננים שאין כל סכנה עבורם בארצם.
נערך לאחרונה ע"י navital בתאריך 11-04-2019 בשעה 04:50.
|