04-03-2019, 11:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
ההגדרה למה זה "נורמלי" היא הגדרה בעייתית, מעצם היותה לא אובייקטיבית.
אצלי, אני הבאתי ילד כשהרגשתי שאני מאוד רוצה אותו, ולכן גם יש לי את הכוחות הנדרשים כדי לטפל בו.
יש הרבה הורים שמביאים ילדים לפני שהם באמת רוצים או מהסיבות הלא נכונות (להרגיש חלק מהחברה, כדי שלילדים האחרים שלהם יהיו אחים, בגלל סבא וסבתא וכד'), והם באמת מתקשים וסובלים מכך, למרות שלמען ההגינות יש להודות: גם הורים שרצו את זה יש להם רגעים של משבר.
ובכלל, חשוב לא להסתכל על רגע אחד ולשפוט על פיו את כל השאר. בכל דבר טוב יש גם רגעים פחות נעימים ושמחים, וזו לא בהכרח סיבה לפסול את הרגע הזה ולוותר עליו מראש.
בזוגיות יש רגעים רעים, באהבה יש רגעים רעים, בעבודה יש רגעים רעים וגם בהורות יש רגעים רעים. כשבוחרים במשהו, צריך להרגיש שבוחרים אותו מהסיבות הנכונות, ומתוך אמונה ביכולת שלך להתמודד עם הקשיים שבטוח יהיו, כשהם יגיעו, מתוך הסתכלות רחבה ולזכור למה בחרת באותו דבר מלכתחילה.
ככה זה גם בהורות. גם כשאני מתעורר באמצע הלילה וגם כשהילד בוכה, אני מראש רואה את זה כחלק מהטיפול ביצור שאני מאוד אוהב ואני בחרתי להביא, וכך מראש זה כואב פחות ממה שנדמה לאדם מבחוץ. כשזה מחמיר, וגם אני מתחיל לסבול מזה, אז אני מסתכל על התמונה הרחבה ושם את הקושי בקונטקסט.
ולכל אחד מהקשיים, זו גם לא בושה לבקש עזרה...
אישית, אני לא חושב שאת לא "נורמלית" כי את לא רוצה ילדים. זה דחף, שיש מי שאוהב את זה ויש מי שלא, וזה בסדר. בכל מקרה, עדיף בהרבה שמישהי שלא רוצה להביא ילדים שלא תביא, מאשר שתביא ותסבול איתם.