30-08-2018, 23:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי זיו
אתה שולח אותי לעבוד קשה? למה לי? יש לי כלי מצויין שעושה את עבודתו. תוכנה " מאנ'לא-יודע-איפה שעושות אנ'לא-יודע-מה"? אתה יכול לומר את זה על כל התוכנות. שב, ואל תתקין דבר. בטח תהנה ממערכת הפעלה עירומה.
מלבד זאת, אם הייתה דרך כל כך פשוטה כמו שאתה מתאר אותה, בטח היו לזה כמה וכמה איזכורים באתרים כאלו ואחרים, של כאלו שטרחו ועשו זאת. בנתיים לא מצאתי.
|
הדרך הפשוטה היא לשנות את זה ב-gpedit.msc ולא להתקין סקייפ לא מהחנות. אולי באמת המדיניות הפסיקה לעבוד בגלל עדכון של סקייפ, אבל סביר להניח שלא. אולי באמת יש איזה פיצ'ר שאתה צריך וקיים רק בגרסת הדסקטופ של סקייפ, אבל סביר יותר שלא חשבת על זה בכלל.
אני לא שולח אותך לשום מקום. מצדי שתחטוף מיליון וירוסים ואפילו שהמחשב שלך יתפוצץ. הבעיה שלי היא עם אנשים שמבינים במחשבים עוד פחות ממך ויקנו את השטויות שאתה כותב כי הם חושבים שאם יש לך עליה ליד השם או משהו כזה יש לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.
במשך 20 שנה אנשים שהם לגמרי computer illiterate לא עדכנו ווינדוס מה שגרם לזה שאפילו כשתוקנו חולשות אבטחה, יומיים אחרי כל Patch Tuesday יצאו וירוסים שהתבססו על התיקונים והתפשטו במיליוני מחשבים של אנשים שלא יודעים להשתמש בהם. בלית ברירה, אחרי 20 שנה של ניסיון לחנך את הציבור, מיקרוסופט נאלצו לדחוף עדכונים בכוח. המשתמש שיודע מה הוא עושה עדיין יכול לבחור לדחות את ההתקנה שלהם או לא להתקין בכלל. משתמש ממוצע של Arch או FreeBSD אולי לא צריך שידחפו לו את זה בכוח, אבל משתמש ווינדוס הממוצע צריך.
ועכשיו אפילו כשיש עדכונים שבועיים שמגיעים בקלות מגיעים כל מיני קונספירטורים מתנגדי חיסונים כמוך וגורמים למגפות חצבת, כאילו אנחנו חיים 100 שנה בעבר.
כל הסיפור על "אל תתקין דבר" ו"מערכת הפעלה עירומה" מראה על ה-cluelessness הגמור שלך באיך עובד מחשב. או שקר מכוון. רוב התוכנות עובדות מצוין בלי הרשאות אדמין ורוב התוכנות עובדות מצוין בלי systemwide install ב-Program Files וב-HKLM שדורשות אדמין.
מכיוון שאני לא מפגר, אין לי הרבה תוכנות שקיבלו הרשאות אדמין. מותקנות לי כרום, Everything (דורשת אדמין כדי לקרוא את ה-MFT אז אין סיבה להימנע מלהתקין), VMware Workstation (דורשת אדמין בכל מקרה, כנ"ל), IDA, 7-Zip, ואולי עוד משהו שלא עולה לי כרגע בראש. אמנם כל התקנה כזאת היא סיכון מסוים, אבל לתוכנות האלה יש מוניטין מצוינים ו/או נותנות לי תפקודיות שקשה עד בלתי-אפשרי להשיג אחרת.
לתת הרשאות אדמין לכל EXE שרירותי שאתה רואה באינטרנט זו התנהגות שמובילה לשאלות בסגנון "לכל הקבצים שלי יש פתאום סיומת מוזרה ויש לי הודעה על המסך שאומרת משהו בלה בלה BTC. מישהו יודע מה זה ואיך זה קרה?"
אם אתה רוצה להגיע לשם - שיהיה לך בכיף. אני בספק שיכריזו על יום אבל לאומי בגלל זה. אבל כשאתה מפיץ דיסאינפורמציה פושעת כאחרון הנאריונים/אלכס ג'ונסים/מטורללי כמטריילס שווה להזכיר את העובדות הפשוטות: ניל ארמסטרונג אכן נחת על הירח, חיסונים מונעים מחלות ולא גורמים לאוטיזם, ההגדרות הידועות ב-gpedit כדי לדחות/למנוע עדכונים עובדות ורוב העדכונים לווינדוס 10 לא גורמים לבעיות (במיוחד אם אתה לא משתמש מטומטם ולא התקנת תוכנות מטומטמות שכתבו מטומטמים אחרים).
|