10-08-2018, 12:21
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,242
|
|
בוא לא ניכנס להבדלים בין זרם ישר לזרם חילופין, כי זה פשוט לא רלוונטי. (או במילים אחרות, ההסבר טוב גם לזרם ישר)
לעניינינו; מתח בין שתי נקודות אפשר לקבל כשיש הפרש פוטנציאלים בינהן. חברת חשמל מייצרת שלוש פאזות, ומסיבות כאלה ואחרות מייחסת את האפס לאדמה. פעולה כזו נקראת הארקה (הסיבות http://www.israelelectric.net/article/הארקת-שיטה ) כיוון שאתה עומד על האדמה ונמצא פחות או יותר באותו פוטנציאל, לא יהיה מתח בינך ובין מוליך האפס שנמצא גם הוא באותו פוטנציאל, ולא תתחשמל. [לצורך ההבנה, אם תיקח דינמו המייצר זרם ישר ואינו מוארק, ותיגע באחת היציאות, אולי תתחשמל ואולי לא, כי הפוטציאל בין הקווים לאדמה אינו ידוע. אם תאריק אחד מהם (ולא משנה איזה) לאדמה, לא תתחשמל אם תיגע בו, ומהשני לעומת זאת- בוודאות כן.]
במצב שבו הצרכן מנותק מצד האפס, ומחובר לפאזה בלבד (ובמקרה שמדובר בצרכן בעל התנגדות אומית נמוכה, כמו במקרה שלך) נגיעה במוליך האפס המנותק מצד המכשיר, היא כמו נגיעה בפאזה.
לא הבנתי את הקשר בין מה שכתבתי לניתוק אפס בלוח תלת פאזי. קודם כל, ניתוק של משהו אף פעם לא יוצר קצר... שנית, כשאתה מנתק אפס בלוח תלת פאזי, אתה יוצר מצב שבו חלק מהצרכנים (ברשת לא מאוזנת, כמו בית) יקבלו מתח גבוה בהרבה מ230V, וזה יגרום לנזקים. אבל זה גם נושא שלא באמת קשור. אם אתה רוצה להבין איך, חפש חומר על חיבור כוכב, צורת החיבור של ציוד תלת פאזי בבית.
ד"א, (אולי מכאן נובע הבלבול של המתקין ההוא) בחיבור תלת פאזי, מותר למוליך האפס להיות בשטח חתך נמוך יותר מהפאזות, כי בסופו של דבר רוב הזרם יחזור דרך הפאזות האחרות ולא יזרום דרכו. ברשת מאוזנת לחלוטין, לא יזרום כלל זרם במוליך האפס (וניתן אף לנתק אותו, או לא לחבר אותו כלל!) זה לא נכון לגבי חיבור חד פאזי, בו הזרם בפאזה ובאפס- זהה.
ולשאלתך, כן. אם הזרם בחד פאזי זהה באפס ובפאזה, חימום המוליכים יהיה זהה, ולכן עליהם להיות באותו שטח חתך.
_____________________________________
..
נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 10-08-2018 בשעה 12:40.
|