27-03-2018, 14:01
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי maorhag
מה זאת אומרת "אפגע להם בפרנסה"? יש חוק בישראל, עם או בלי הטיפ שלך המעסיק חייב לתת להם מינימום. אי הוספת צ'ופר מעבר למה שכולם מרוויחים לא מוגדר, לפחות אצלי, כפגיעה בפרנסה.
|
יש חוק על הנייר ויש יישום בפועל. ברוב המקומות הטיפים הם ההשלמה לשכר הבסיס של המלצר/ית. זה פסול מיסודו אבל זאת השיטה. לכן, אלא אם נותן השירות קטסטרופי, אני תמיד משאיר מינימום לפחות.
ציטוט:
אני חושב שבמקום שבו יש תוספת משלוח אין שום סיבה לתת טיפ. פשוט אין. שילמתי ממש על זה.
|
נכון, חוץ מהרצון לצ'פר שזהו הייעוד המקורי של הטיפ. אם אני מזמין פיצה ביום סוער והשליח מגיע אליי נוטף כולו ועם כל הסכנות שבכביש, על אף שזוהי העבודה שלו ובעבור זה הוא מקבל כסף, אני אתן לו טיפ כי מבחינתי זה מעל ומעבר. וכך גם בדוגמאות האחרות שנתתי.
ציטוט:
אגב, תגדיר "דורש" טיפ? כי יצא לי לפגוש מלא שליחים בחיי ששאלו את מי שהזמין "מה,אין טיפ לשליח" זו דרישה או לגיטימי?
|
נגיד בסיפור שסיפרת.
זה לא לגיטימי לשאול מה אין טיפ אבל זה גם לא דרישה. אם לא מגיע טיפ אין לי בעיה להגיד לשליח שאין טיפ כי שילמתי 10 שקל משלוח.
|