26-02-2018, 19:59
|
|
|
חבר מתאריך: 26.02.18
|
|
הדרכת טיולים - אאוריקה? מחשבות על בחירת קריירה
אז זו תמונת המצב הנוכחית: אני בת 35 כעת, ו... מרגישה תקועה ומבוזבזת בחיים מבחינה תעסוקתית.
אפשר לומר שמקצועית אני עושה את אותו הדבר משנת 2010, רק במקומות שונים כמובן: יושבת במשרד, מקבלת שיחות, מעבירה קריאות, סוגרת קריאות.
בהיכרות עם עצמי אני יודעת שאני מסוגלת להרבה יותר מזה ושווה הרבה יותר מזה. גם הבוס שלי לשעבר אמר לי בזמנו (לפניי ותר מ-4 שנים!): "אני חושב שאת מתבזבזת פה". ובאמת, מי רוצה להיות להישאר מרכזנית/מוקדנית כל החיים? הגיע הזמן להתקדם.
אז חשבתי הרבה, ומקצוע אחד ש"מדגדג" לי כבר שנים הוא הדרכת טיולים. מאז ומתמיד אהבתי היסטוריה (למשל: תרבויות עתיקות כמו המאיה, ימי הביניים, כיבושיה השונים של ארץ ישראל וכו' (אני פחות בקטע של העת החדשה או של היסטוריה אמריקאית. מודה), ומאז ומתמיד אהבתי לטייל. נשאר הקטע של לעמוד מול אנשים, לדבר ולעניין אותם, לגרום להם להקשיב לי. להקסים אותם. אני מאמינה שגם עם זה לא תהיה לי בעיה: יש לי יכולת דיבור ויכולת להרשים כמעט כל אדם שאני שאני פוגשת.
על פניו, ייתכן שסוף סוף - אאוריקה. אבל... בניגוד לעבר אין לי שום כוונה לנקוט במהלך פזיז בלי להתייעץ, לשקול, לברר, לשאול, לבדוק. היום שוחחתי קצרות בטלפון עם שני מדריכים, האחד ותיק, השני קצת פחות. הוותיק אמר לי "זה אחלה מקצוע, את תהני", והוסיף גם: "לא תזיק לך פרוטקציה". השני אמר לי: יש קורס יקר מאוד שבסיומו יש מבחנים שבהם צולבים אותך כמו ישו כדי לבחון את הידע שלך. אין לי בעיה עם ללמוד, ואין לי בעיה עם מבחנים.
עד כאן הצד שלי. עכשיו רציתי לשאול אתכם: כיצד יודעים שמקצוע מסוים אכן מתאים לי? כיצד יודעים אם באמת אתמיד בו ואשתלב בו או שאתייאש תוך זמן קצר לאחר שהוצאתי סכום נכבד על הכשרה?
איך יודעים שתהיה לי סבלנות והכלה למטיילים בקבוצות שלי גם אם הם יהיו קשים ונודניקים? איך להתגבר על חשש מסויים שמנקר שמא אולי לא יקחו אותי ברצינות כמדריכה בגלל קומתי הנמוכה?
תובנות? עצות? טיפים? אשמח
|