|
28-06-2016, 20:19
|
|
מנהל פורום חומרה
|
|
חבר מתאריך: 27.05.02
|
|
אני אסביר את הגישה שלי.
אין לי שום בעיה עם סדרות משוגעות. ראיתי עכשיו כמה פרקים של Penny Dreadful. זה פסיכי ברמות הזויות וזרמתי בכיף עם זה. אני בסדר עם כל ז'אנר של סרטים כל עוד הם מקיימים את מה שהם מבטיחים ולא מתיימרים להיות משהו שהם לא. הדבר היחיד שחייבים לשמור עליו זה לוגיקה בתוך היקום שכל סרט או סדרה מגדירים.
סתם דוגמא, הפינאלי של דקסטר היה מחורבן, נכון? למה? כי שום דבר לא היה הגיוני שם. אפשר להגיד "עזוב אותך, תזרום" אבל ככה אנחנו בעצם נותנים לכותבים עצלנים להתחמק מזה, מה שבעצם מאפשר לעוד סדרות להתעצל. אנחנו יכולים ללכת לראות Transformers ולהגיד: "עזובת'ך היגיון, תכבה את המוח ותזרום", אבל ככה הסרטים האלה עושים מיליארד דולר ואנחנו מקבלים אחד כזה כל שנתיים-שלוש (החמישי כבר בדרך, עכשיו מצלמים אותו. אין תקווה.)
כשאני רואה סדרה או סרט כלשהם, זה מבחינתי כמו שיחה ביני לבין היוצרים. הם שוטחים בפני את הרעיון שלהם והחוקים הבסיסיים של מה שהם מנסים ליצור, אני אומר "אוקיי, סבבה, עכשיו אנחנו מסונכרנים, בואו ספרו לי את הסיפור שלכם". אם אין היגיון בסיפור, זו בעיה מבחינתי. יכול להיות שלהיגיון יהיה משקל נמוך יותר, למשל ב-Pacific Rim יש המון שטויות שאפשר לדבר עליהן לנצח, אבל, וזה אבל חשוב מאוד, הסרט הזה לא מתיימר להיות שום דבר מעבר לאפקטים טפשיים וכיפיים, ובזה הוא בהחלט מנצח. כשאני רואה חורים (איזה חורים, בורות, חורים שחורים) בעלילה של Interstellar, זה כבר הרבה יותר מפריע לי, כי זה סרט שמתיימר להיות רציני ו"מדעי", וכשאני ההדיוט מזהה כשלים לוגיים הזויים, זה מרתיח אותי כי אני מרגיש שמישהו מנסה לעשות עלי סיבוב, שמישהו חושב שהקהל אידיוט אז הוא יכול להגיד מה שהוא רוצה וכולם יזרמו.
Game of Thrones מתיימרת להיות סדרה מאוד רצינית. הרבה יותר רצינית מהסדרה הפופקורנית הממוצעת (דוגמא אקראית, Grey's Anatomy. סדרה מטופשת ביותר שלא מנסה להיות מאוד רצינית).
לא ראיתי בשום מקום בסדרה איזשהו רמז לכך שאריה יכולה להתרפא כמו דדפול, אז כשדוקרים אותה 10 פעמים בבטן ויום אחרי זה היא מקפצת על גגות, כן, זה מפריע לי. כי עכשיו כבר לא אכפת לי יותר משום דבר שיכול לקרות לה, כי היא חסינת כדורים מבחינת הכותבים. צרף לזה את שאר הדברים שכתבתי קודם וזה אולי יסביר למה לא כל כך עפתי על העונה האחרונה. שים לב שציינתי שדווקא את הפרק האחרון אהבתי מאוד בגלל שהוא היה מאוד לא צפוי, לדעתי. חוץ מחוסר הצפיות, גם אומנותית הוא היה נהדר. הרבה טכניקות צילום, עריכה, מוזיקה, דברים שמאוד בולטים לעין שלי.
מבחינתי, כשאני מחפש "רגש, לשחרר ולהנות", בשביל זה יש קומדיות. רק אידיוט יחפש חורים בעלילה בקומדיות, שוב, כי זה לא מטרתן, הן לא מתיימרות להיות מאוד מדוייקות. אני מדבר על קומדיות רגילות, לא דברים כמו Veep שמאוד מבוססים בדברים אמיתיים.
קיצר, חפרתי, אבל מקווה שהבנת את הגישה שלי.