ארגון דאעש פירסם הבוקר סרטון שצולם לפני יומיים בו הושמד לכאורה טנק טורקי מחוץ לעיירה באשיקה, כמה עשרות ק"מ מזרחית ל"עיר הבירה" הכורדית מוסול שצפון בעירק. בפועל, הטנק שספג את הפגיעה - M60T המוכר לנו בשם "סברה" - כלל לא הושמד ומיגון הצריח ספג את הנזק ללא נפגעים. האירוע דווח לראשונה ע"י סוכנות העיתונות הבטחונית Jane's וזכה לתפוצה רחבה בהמשך היום.
הסברה הוא פרוייקט השבחה של תע"ש ל-M60 עבור צבא טורקיה, במסגרתו נמכרו לטורקים 170 טנקים עם צריח חדש ושיפורים רבים למערכות ההינע, בקרת האש והמיגון.
רגע השיגור
הטנק בעמדה, רגע לפני הפגיעה (הכתם השחור ליד הצריח הוא העשן שנפלט ממנוע הטיל)
הפגיעה עצמה
הטנק בעמדה לאחר הפגיעה. תמונה זו צולמה ע"י צבא טורקיה.
לגבי נתונים - יכול להיות מקרה שקורנט לא יחדור מגח, גם במקומות עם מיגון נמוך בטנק, ויכול להיות שאפילו RPG-7 יחדור מרכבה סימן 4. קורה. חדירה של מיגון זה סטטיסטיקה, שגם תלויה מאוד בתנאים בהם נעשתה החדירה, אבל לעיתים זה לא קורה באופן אופטימלי והתוצאות יכולות להיות לכאן או לכאן.
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
למה אתה חושב שלא נחדר? אני חושב שאני רואה שם חור חדירה לגבי נתונים - יכול להיות מקרה שקורנט לא יחדור מגח, גם במקומות עם מיגון נמוך בטנק, ויכול להיות שאפילו RPG-7 יחדור מרכבה סימן 4. קורה. חדירה של מיגון זה סטטיסטיקה, שגם תלויה מאוד בתנאים בהם נעשתה החדירה, אבל לעיתים זה לא קורה באופן אופטימלי והתוצאות יכולות להיות לכאן או לכאן.
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "למה אתה חושב שלא נחדר? אני חושב שאני רואה שם חור חדירה"
ציטוט:
אני חושב שאני רואה שם חור חדירה
יש אכן נזק למיגון בצד הימני של הצריח, אבל אני לא חושב שאפשר לראות שם חור חדירה ברור (לא שזה אומר שאין). אני מקווה שאתה לא מתכוון לחריר במיגון שצמוד לקנה, כי זה כמובן היה שם לפני הפגיעה של הטיל.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "למה אתה חושב שלא נחדר? אני חושב שאני רואה שם חור חדירה"
אתה מבין איך עובד שריון מודרני שמיועד לנטרול מטען חלול?
השריון של הסברה 2 הוא זהה לפחות בצריח לשריון של המרכבה 4א (המיגון שהיה בזמן לבנון השנייה).
אם ראית תמונות של המרכבה 4 שנפגעה מקורנט היית מבין עד כמה סוג השריון הזה אפקטיבי נגד מטען חלול.
הסילון "פורק" ברובו כבר בתוך השריון, וכאשר הוא נכנס לחלק הריק בין השריון המודולרי לשריון הבסיסי של המג"ח, הוא יוצא "שבור" ומתפזר על השריון הבסיסי שלא בדיוק דק (כ-150ממ פלדה כזכור לי ועוד בזווית קיצונית).
אין לי ספק שזה מסוגל בהחלט לעמוד בפני טיל שחודר 1,000ממ כמו הקורנט.
שמעולם לא נתפסו בשקר. על כל מקרה, כתבתי שאני חושב שאני רואה שם חדירה. במבט שני ומעמיק יותר אני משוכנע שהכלי לא נחדר, מכל מני מאפיינים שנראים על הטנק בתמונה.
ואני לא הייתי בטוח במקומך בקביעה על איכות המיגון בטנק בהשוואה לסימן 4א' - זכור שטכנולוגיות מיגון מרוכב הן דבר שנחשב לסוד מדינה, ואני בספק רב אם הידע הזה הועבר למדינה זרה (גם אם היתה אז ידידותית) באופן מלא, ועל כן גם הסברתי מדוע יתכן שקורנט לא יחדור כלי גם אם תיאורטית היה אמור לחדור, ומדוע גם RPG-7 עלול לחדור מיגון שלכאורה הוא לא "מסוגל" לחדור.
ואגב, כותבים "מגח" ולא "מג"ח". זה לא ראשי תיבות.
אנשים בגיל כפול משלך ועם ניסיון הרבה יותר גדול ממך לא מתבטאים בצורה כל כך נחרצת וקולנית. עדיף היה שתתנהג בצורה קצת יותר צנועה מאשר להביך את עצמך מול כלל הפורום. ושיהיה ברור, הסבלנות שלנו בעניין הזה הולכת ומתקצרת.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Nargila Dwarf שמתחילה ב "[left]What was a Turkish tank..."
זה אולי מפתיע על רקע הבעיות שיש לטורקיה עם כורדים אחרים, אבל טורקיה נמצאת ביחסים טובים מאוד עם בראזני וצבא טורקיה כנראה שפועל נגד דאע"ש בשיתוף פעולה ובהזמנת הכורדים בצפון עיראק. ממשלת עיראק למיטב זכרוני התלוננה על העניין הזה בעבר בטענה שלאוטונומיה הכורדית אין זכות להזמין כוחות זרים, ושזו הפרה של הריבונות של הממשלה העיראקית. גם את היצוא של הנפט מאותם אזורים בשליטה כורדית דרך טורקיה ובלי הסכמתם הם לא ממש אוהבים (אאל"ט בעבר נטען שהנפט הזה הגיע גם לישראל).
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "במונחים הטורקים 90 ק"מ זה דווקא סמוך לגבול"
ה"כורדים" זה לא מקשה אחת, גם אם יש בינהם זהות אתנית, לתנועות כורדיות שונות יש אג'נדות נפרדות. אין מניעה שטורקיה תפציץ קבוצה כורדית אחת ותנהל יחסים חמים עם קבוצה כורדית אחרת, מה שקורה בפועל.
אחד ההבדלים המשמעותיים במיגון סימן 1 לעומת סימן 2 הוא השיריון הריאקטיבי של הסימן 2 לעומת הפאסיבי של הסימן 1
באתר של תע"ש לא מצאתי הרבה מידע על השיריון הריאקטיבי מלבד איזה מודולים שניקראים Breakwater שמתאימם נגד מטעני צד (IED) ואיזה סוג של נ"ט (EFP) http://www.imi-israel.com/home/doc.aspx?mCatID=68061
בתמונה של הטנק הפגוע אפשר לראות את הפלטות הריאקטיביות המגנות על המנוע מלפנים, משום מה על הצריח לא רואים אותן או שהן מוסלקות בתוכו....
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "משיטוט באינטרנט הבנתי שטורקיה..."
Explosively Formed Penetrator = EFP= מטען קלע
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
בתמונה של הטנק הפגוע אפשר לראות את הפלטות הריאקטיביות המגנות על המנוע מלפנים, משום מה על הצריח לא רואים אותן או שהן מוסלקות בתוכו....
מיגון הצריח לא בנוי מפלטות ריאקטיביות אלא מודולי מיגון שלמים הכוללים מספר שכבות מיגון שונות. הקונספט הותקן לראשונה בתוספות המיגון של מגח 6ב (מה שכונה מיגון קס"ג) והתפתח למגח 7 והמרכבה לדורותיו.
מרכבה סימן 3 עם מודול מיגון צד מלא מפורק. מקור: דו"צ
מרכבה סימן 4 עם מודול מיגון צד חלקי מפורק. מקור: אידיוט שהדליף לאינטרנט לפני עשור, התמונה נידונה לאורך ולרוחב ברחבי הרשת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "טנק סברה טורקי שרד פגיעת טיל קורנט"
בעמדה ליד הטנק שנפגע נראים שני תרנים לא ברורים. גולש בפורום טורקי זיהה שמדובר בתרני חוזי ומכ"ם טלסקופיים של נגמ"ש תצפיות מפיתוח טורקי. לא מצאתי פרטים נוספים על הכלי, אתם מוזמנים לחפש.
3 תומ"תים חדישים מדגם Firtina, הכי מתקדמים בצבא הטורקי, הושמדו ע"י דאע"ש. כרגע הצבא הטורקי מפעיל כ-100 כאלה (כעת 97) ושוקל להצטייד בעוד.
התקרית אירעה בצפון סוריה ולפי התמונות ניתן לראות שהכלים כמעט ולא מוגנים.
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 25-09-2017 בשעה 08:00.
סיבה: תיקון קישור לתמונה
רשום Shorland שזה לנדרובר ממוגן עם צריח מקלע, רכב ישן משנות השישים שבספק אם מישהו משתמש בו כעת.
יותר סביר שזה ה Otokar Akrep רכב בט"ש מתוצרת מקומית של הז'נדרמריה הטורקית המפטרלת באזור הזה.
*** אופס טעות בתגובה, זה היה הסבר על הרכב הטורקי שחטף מטען צד בהודעה מעל***
לגבי הפיצוצים ברחובות ניראה כמו צפ"ש - רואים יפה את השיגורים מהמשגרים הרתומים לטנקים, הפריסה והפיצוץ.
כמו שפיני דגן עשה בלבנון 1.0
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "טנק סברה טורקי שרד פגיעת טיל קורנט"
אתמול בערב Mpiko הביא את הידיעה לאשכול הרגיל של הלחימה בסוריה. גם העובדה שמדובר בטנק סברה, גם העובדה שהוא שרד את הפגיעה וגם העובדה שכל האירוע צולם ע"י שני הצדדים המעורבים - כל אלה מבדלים אותו בצורה משמעותית מכל אירועי "המלחמה בסוריה". אז למען התייחסות עניינית, כל הדיון הופרד לאשכול חדש, ותודה ל-Mpiko על העירנות.
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 22-04-2016 בשעה 07:32.
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "ממש לא הביא אותה אתמול כי אם ב-19 לחודש (יום שלישי)"
אנחנו חיים בעידן הרשתות החברתיות, התמונות רצו בטוויטר שעות לאחר הארוע והמשתמשים הבולטים בתחום צייצו אותן מחדש באופן מיידי כך שכל מי עוקב אחרי אחריהם בטוויטר היה מעודכן. התקשורת הממוסדת כהרגלה משתרכת מאחור.
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי itamars2 שמתחילה ב "צריך לזכור שמטבעה העיתונות..."
אין לי בעיה עם איטיות על מנת לבדוק את הפרטים.
אך התקשורת בישראל לא מדווחת כלום על המלחמה בסוריה ובעירק, למעט מספר אירועים בודדים יוצאי דופן (המתאימים לאג'נדה של העיתונות או ייתנו רייטינג).
אם הייתי בוחן את המצב בסוריה ובעירק לפי הדיווחים בתקשורת הישראלית בלבד, הייתי מקבל תמונת מצב אחרת לגמרי ממה שאני יודע כיום (שלא בזכותם).
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי פורטן שמתחילה ב "אין לי בעיה עם איטיות על מנת..."
מטבע הדברים יש דברים שמסוקרים יותר ויש פחות וככה זה בתקשורת המערבית בכלל.
גם חדשות מהעולם הערבי בכללו לא מופיעות.
לכן גם אני פונה למקורות אחרים.
ד"א הכתבה בYNET מתורגמת מJANES אחד לאחד. בושה.
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי פורטן שמתחילה ב "אין לי בעיה עם איטיות על מנת..."
העיתונות בארץ באופן כללי לא מתעסקת יותר מידי בענייני חוץ, הצורה שבה מסוקרות מלחמות האזרחים בסוריה ובעירק לא שונה מהותית מנושאים אחרים שזוכים להתעלמות בישראל - אם אין קשר ישיר אלינו, מדווחים רק כשמשהו זוכה לעניין או להתייחסות בארצות אחרות. להגנתה של התקשורת הישראלית, יש לציין שהסיקור ברחבי העולם של מלחמת האזרחים הוא לא הרבה יותר מעמיק וחוטא בהצגה שטחית של סכסוך מורכב.