גל"צניקית הביכה את הצנזורית הצבאית בשאלה על פרשה אסורה בפרסום
(אלכסנדר כץ, ICE)
לצד העיסוק בצנזורה ואם ב-2016 היא אפקטיבית, הצליחה עיתונאית צעירה, כתבת התקשורת של גל"צ, שירה הדס-נקר, להביך את הצנזורית הצבאית הראשית אל"מ אריאלה בן אברהם עם שאלה שנמצאת על התחום האפור שבין מותר לאסור בפרסום. "האם יש מצב שהמערכת כיום מסנגרת על דמויות שפועלות במשחק הפוליטי בגלל העבר הביטחוני שלהן", שאלה הדס-נקר את הצנזורית בפאנל של כנס הדיגיטל DIGIT2016 ברומזה על פרשה האסורה בפרסום במסגרתה חל איסור פרסום על שמו של אדם הקשור במיוחד לצמרת השלטון בישראל, בגלל עברו הבעייתי.
אל"מ בן אברהם הביטה בהפתעה בהדס-נקר, וענתה: "האם אנחנו מסנגרים על דמויות פוליטיות? לא, הדמות הפוליטית לא מעניין אותי. המבחן המשפטי של הצנזורה הוא פגיעה בביטחון המדינה ומה שנופל בנושא הפוליטי הוא לא אישיו אצלי".
הדס נקר לא הרפתה: "אז למה מונעים פרסומים על הפעילות הפוליטית שלו בהווה?".
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי etio40 שמתחילה ב "גל"צניקית הביכה את הצנזורית הצבאית בשאלה על פרשה אסורה בפרסום"
אין לי מושג מה הפרשה אבל הדמות המעורבת בה נחשפה כבר בתקשורת ולא רק הזרה ולא הייתי קורא לו דמות פוליטית. אם הצנזור בחר שלא לפרסם זה ענינו אבל מצד שני אם זה נותן לגיטימציה לקומבינות כאלה ואחרות מצד אותו אדם אז זה חמור מאוד. אני בטוח שהיועץ משפטי לממשלה ופרקליטות לא יעשו לו הנחות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי etio40 שמתחילה ב "גל"צניקית הביכה את הצנזורית הצבאית בשאלה על פרשה אסורה בפרסום"
בית-המשפט העליון בשבתו כבג"ץ ידון בשבוע הבא בעתירה שנועדה להסיר את מעטה הצנזורה מעל עברו של איש עסקים ישראלי. המידע, שפורסם בגרסאות חלקיות מעל בימות עיתונאיות מרכזיות, נאסר לפרסום בישראל על-ידי הצנזורה הצבאית מכוח חוק השב"כ. ... הדיון בעתירה ייערך ביום ראשון הקרוב (8.5) בשעה 11:30, בדלתיים סגורות, בפני השופטים אליקים רובינשטיין, עוזי פוגלמן וצבי זילברטל. http://www.the7eye.org.il/202536