02-02-2016, 17:14
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
|
|
1. ההבדל בין זיכרון ולוח DDR3 לDDR4 הוא עשרות שקלים בודדים. אם עוד שנתיים הוא ירצה לשדרג זיכרון/להחליף כזה שהתקלקל, בDDR3 זו תהייה בעיה.
2. מחיר הSSD שבהצעה זהה למחיר HDD 500GB, ואף כתבתי שניתן להחליף בינהם אם יש צורך.
3. ההבדל בביצועים בין הI3 הנ"ל לבין G4400 זניח לחלוטין, ולא שווה את ההפרש במחיר. במחשב מהסוג הזה, המעבד זה הרכיב הכי פחות חשוב, כיוון שגם הפנטיום הוא מעל ומעבר לדרישות כעת ולעוד כמה שנים קדימה.
4. לוח האם שבהצעה מKSP הוא לוח אם בסיסי מאוד מאוד, זול. ויש לו חיסרון כבד מאוד; אין לו יציאת תמונה דיגיטלית. אני בספק אם לפותח האשכול יהיה לאן לחבר אותו. וזה בלי לדבר על חיבור עתידי לטלוויזיה. http://www.gigabyte.com/products/pr...spx?pid=5492#ov
5. המארז והספק ג'נריים ומסוכנים לשימוש. הם הסיבה ד"א להפרש במחיר. הם מגבילים את אורך חיי המחשב לתקופת האחריות ואף פחות. לא הייתי מרכיב איתם מחשב אפילו לחתולה מתה.
6. זיכרון 4GB לא משתלם לקנייה כיום, ולא מספק את צרכי המשתמש לעוד מספר שנים.
7. והנקודה המכרעת: המחשב עם מעבד G וSSD יהיה מהיר יותר בשימושים משרדיים אף יותר ממחשב עם מעבד I7 וHDD.
8. בהצעה שלי יש גם עכבר/מקלדת/רמקולים ב150₪.
9. אין צורך בספק חזק יותר מ350W. גם ככה כל המערכת לא תגיע ל150W במקסימום. מלבד זאת, זה ספק של אנרמקס, יצרן מעולה.
10. ואם כבר לשנמך, אפשר בכלל לעבוד על סוקט 1150, ולהוציא מחשב כמעט זהה ב200₪ פחות בכל חנות. העניין הוא שאני חושב קצת על העתיד.
נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 02-02-2016 בשעה 17:17.
|