06-01-2016, 23:05
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
שמערכת ההפעלה יורדת בצורה מסודרת, אז לא קורה שום דבר בפתאומיות - היא דואגת לוודא שכל ה buffer-ים יהיו כתובים על הדיסק (flushed)...
הבעייה עם חיבור וניתוק של מכשיר חשמלי היא הזמן שזה לוקח. בזמן שאתה מכניס (או מוציא) את התקע מהשקע, זה לוקח לך זמן מסויים, זמן קצר שבו אין מגע טוב בין הפינים שבתקע לחורים שבשקע. כשזה המצב, ההתנגדות גבוהה יותר, ולכן המתח הוא נמוך יותר ממתח הרשת הרגיל לזמן קצר למדי. אם אתה חושב שזה חסר משמעות, אז למה שתצטרך מייצב מתח (מגן ברקים אני מבין, למה מייצב מתח?)... ואם לא, אז זו הסיבה למה לא לנתק ולחבר. כמובן שזה תמיד נכון, אם כי מיתוג אוטומטי באמצעות ממסר הוא מהיר יותר, ואם זה מיתוג אלקטרוני אז זה בכלל קצר מאוד.
יש לא מעט מכשירים חשמליים (הטלוויזיה שלי והרסיבר שלי, למשל, עושים את זה), שיש להם השהיה אחרי הדלקת המפסק הראשי, שמעכבת את חיבור המערכת הקריטית הרגישה עד שמשהו שם מתייצב. אני יכול להעריך שזו הסיבה...
האמת היא שאני כלל לא רואה סיבה לנתק ולחבר לחשמל מכשירים. בשביל מה? אני לא נוהג לעשות את זה, ולא ידוע לי שמכשירי החשמל בביתי מתקלקלים בתדירות יותר גבוהה מאשר מכשירים אחרים. תקלה במחשב שיש לי בממוצע פעם ב 7-8 שנים[*], אז אני גם כבר משדרג :-)
[*] אני לא מחשיב בסטטיסטיקה הזו התקלקלות של כוננים קשיחים של WD, כי אז היא תהיה הרבה יותר גרועה. כבר כמה שנים שלא קניתי מתוצרתם, ובינתיים באמת לא התקלקלו לי דיסקים... טפו טפו
|