קראתי אותה בספר "הנער שחיפש את הפחד" (לקט אגדות מארצות שונות בעולם) ורציתי לסרוק כדי לחלוק אתכם, אבל החיבור בין הסורק למחשב בביתי אבד ולא ידעתי כיצד להחזירו,
אז עשיתי חיפוש בגוגל, ומצאתי את האגדה הזו באחד הבלוגים! בבקשה: http://israblog.nana10.co.il/blogre...logcode=7421073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי *pestilence* שמתחילה ב "האגדה הכי מזעזעת ומחרידה שקראתי מעודי"
קראתי, סיפור הזוי לחלוטין חסר מוסר השכל ויש בו פאקים לוגיים (האנשים מחד לא מבינים את המשמעות של שיר הציפור ומאידך יכולים להבין מה היא מבקשת?)
ואני מקווה שמה שקראת בספר לא היה מנוסח כך, זה ניסוח לקוי וכתיבה נוראית, למרות שיש שימוש במילים גבוהות, השימוש לא טוב.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי *pestilence* שמתחילה ב "האגדה הכי מזעזעת ומחרידה שקראתי מעודי"
דווקא יש אגדות מזעזעות ומחרידות יותר, והן עוד נלמדות בגנים ובתי ספר...
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "דווקא יש אגדות מזעזעות..."
בדיוק חשבתי על זה (עוד לפני שראיתי את התגובה שלך) שגם סיפורי התנ"ך או כל דת אחרת לצורך העניין אינם ממש הגיוניים.. למשל: האם מישהו באמת מצפה
שאאמין שמשה בקע את ים סוף לשניים או שישו החזיר לעיוור את ראייתו בזכות מריחת בוץ על עיניו? זה בדיוק כמו שאני לא מאמינה שהיפיפייה הנרדמת התעוררה אחרי
קומה של 100 שנה בזכות נשיקה של נסיך
ולגבי התנ"ך - כן, אב שעומד לשחוט את בנו היחיד רק בגלל שאלוהים מצווה זאת עליו, זה בהחלט מחריד לא פחות.
כולה prank של ישות דמיונית משועממת (וקצת מתוסבכת עם חרדת נטישה יש לציין).
רצח העמים בספר יהושע נבע מפקודה ישירה של הנ"ל, אז הוא אמור לזעזע גם אם נלך לפי הקריטריון המשעמם שלך (פייר, התאכזבתי; הייתי בטוח שאתה יודע להעריך סיפורי גילוי עריות/אונס קבוצתי/gore/קורבן אדם בפועל/רצח עם, טובים כשאתה נתקל בהם).
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "כולה prank של ישות דמיונית..."
חבורת שודדים+רוצחים+אנסים שמנסים לאנוס מישהו אז הוא מוסר להם תבת שלו והם אונסים אותה למוות אז הוא חותך אותה לחתיכות ושולח לכל שבטי ישראל אז הם פותחים במלחמת אזרחים ואחכ בשביל להשלים באונס המוני - זה עניין שגרתי למדיי.
זה שהדמות הקסומה שאמורה לייצג מוסר וכל מה שטוב אומרת לאנשים שהם צריכים להיות מוכנים להקריב את הילדים שלהם לכבודה, זה הרבה יותר מזעזע.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "היה לי קצת זמן לשרוף ומסיבה..."
אז במיוחד בשבילך, תקציר:
היה היה פעם איש עשיר שהתחתן עם אישה יפה, ולאחר מאמצים רבים נולד להם ילד, אבל האישה מתה בלידה.
התחתן האיש מחדש עם אישה אחרת ונולדה להם בת. האם החורגת שנאה את הילד (כמו כל האמהות החורגות באגדות ) שנאת מוות,
הייתה מתעמרת בו, ויום אחד ערפה לו את הראש, בישלה אותו ונתנה לאביו לאכול את התבשיל מבלי שידע מה הוא אוכל ולאן נעלם בנו.
הבן הופיע מחדש בתור ציפור והשליך מלמעלה על אמו החורגת אבן ריחיים שהרגה אותה, ואז חזר לחיים, וחי עם אביו ואחותו באושר ואושר עד עצם היום הזה.