17-06-2015, 17:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.04
הודעות: 552
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zorro26 שמתחילה ב "הרב אמנון יצחק והאדמו"ר מהאלמין: אין בכלל בשר כשר בישראל !!!"
למי שלא צפה בסרטון אסביר בקצרה:
בשחיטה כהלכה נעשית בדיקת הסכין לפני השחיטה ואחרי השחיטה.
וזאת על מנת לוודא שאין חס ושלום פגם בסכין ולו הקל שבקלים, על מנת שלא יווצר במהלך השחיטה מצב בו נעשית קריעה. יש כאן גם עניין מאוד חמור של צער בעלי-חיים, בשחיטה כהלכה בה נבדקת הסכין לפני ואחרי, העוף או הבהמה מאבדים את הכרתם עוד לפני שיש הרגש כלשהו של כאב, וזאת מפני כמות הדם הרב שנשפך, זו אחת הסיבות לבדיקת הסכין החמורה, היא חייבת להישאר במצב מושחז 100% ולא 99.9%!!!. היהדות מחמירה מאוד לגבי צער בעלי-חיים! בסרטון גם מראים כיצד נעשית בדיקת סכין כהילכתה.
עכשיו בגלל שמדובר בתעשיה ויחס כמות העופות לשוחט אחד כל כך גדולה, כמעט ולא ייתכן מצב בו השחיטה נעשית כהילכתה.
הביאו עדויות שפעמים לא נעשית בדיקה שלפני, ופעמים לא נעשית בדיקת הסכין שלאחרי.
במקום לבדוק את הסכין לפני ואחרי השחיטה עבור עוף בודד, עושים את זה בנגלות, מעבירים איזה 10-20 ואפילו יותר עופות, ואז מתבצעת בדיקה, בחלק מהפעמים העידו שאפילו כשנמצא פגם קל ביותר בסכין, הרב המפקח התיר להעביר את העופות לייצור במקום לפסול אותם בו במקום, מאחר וזו טריפה!!!
לא רק זה, פועלים ערבים שעובדים בחלק מהמשחטות ואחראים לקחת את העופות הפסולים ולהפטר מהם, הכניסו בסתר את העופות לשקיות למכירה וגם הדביקו את תו הכשרות ומוכרים את זה למסעדות ומעדניות, כי כידוע הישמעלים מצחקים בנו.
זה גם מסביר מדוע חלק מהכשרויות כל כך יקרות, צריכים להעמיד הרבה יותר מפקחים על השחיטה שתיעשה כהלכה ולשלם להם משכורות אז כן זה עולה יותר לציבור. הבעיה היא שהכסף הגדול בתעשיה מסנוור וגורם למצב בו גם על הכשרויות החמורות ביותר כבר לא ניתן לסמוך כפי שמסביר האדמו"ר מהאלמין.
כמו כן הם הסבירו כי עפ"י הלכה, כשמתעורר צל קל של ספק, ואפילו אם רב אחד מתריע וערב רב של רבנים אומרים כשר, לא שומעים להם, אלא עוצרים ועושים בירור ובדיקה ! ולא בדיקה שבה מכריזים מראש במשחטה כי מחר תיעשה בדיקה, אלא בהפתעה !!!!!!
וזה רק חלק מהסיבות כפי שמוצגים בסרטון, לכן שני הרבנים יוצאים נגד כולם ואומרים לעצור הכל, עד כאן !!!
מבחינה שכלית ולוגית ניתן להבין לאחר ההסברים בסרטון מדוע קשה כל כך לפקח על שחיטה כהילכתה בפס ייצור.
אז מה עושים? עוברים לדגים או לשוחט פרטי, מתאגדים בקבוצות ועושים שחיטה אצל שוחט מוכר, חלק מהאדמו"רים הגדולים נוהגים כך, כי הם לא מוכנים לקחת סיכון בכשרויות של התעשיה, הם יודעים טוב מאוד מה קורה שם, אבל מדוע אף אחד אינו פוצה פה בנושא??? כי הכסף יעוור עיני צדיקים !!!
_____________________________________
כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים
|