פעם כל מטוס/טנק/כלי שייט רוסי חדש היו סיבה למסיבה עבורי היות ואמל״ ח רוסי משום מה תמיד עניין אותי הרבה יותר ממערבי(למה בדיוק? אינני יודע)...
אני בהחלט מבין את המחשבה שלך גם אותי הציוד בצבא הרוסי מאד מעניין. מה גם שבצבאות המערב לא נראה טנק חדש כבר עשרות שנים, אולי למעט דרום קוריאה. לעומת זאת ברוסיה ישנם הרבה סוגים של רק"מ חדש, והם מתחדשים ומשודרגים על בסיס קבוע.
המצעד השנתי במוסקבה הוא ההזדמנות להציג את הנשק הרוסי ומעניין כמה משלחות יגיעו מארצות המערב, הקאנצלרית מרקל הודיעה שהיא לא תגיע למצעד וזה חבל, מאד מקווה שמשלחת ישראלית תופיע באירוע הזה. יש לנו הרבה מה ללמוד לגבי פיתוח טנקים.
היום, כל נגמ״ש חדש שלהם זה כבר סוג של ״קונספט״.....
כל צריח נראה כמו תערוכת נשק ניידת !
עשרות שרטוטים של אותו הדבר רק בגסאות שונות, עשרות ״מדגימי טכנולוגיה״, עשרות פיתוחים של... ושיפורים של.... רק אלוהים יודע כבר מה היום הנגמ״ש הסטנדרטי בצבא רוסיה ומה הטנק!
אני חושב שבמצעד שייתקים במאי נראה את הרכבים שיהיו הבסיס לצבא הרוסי החדש, וכל מה שכתבת, והוא נכון, אמור להשתנות כאשר הצבא הרוסי יקבל את הרכבים החדשים.
במצעד נראה 3-4 משפחות חדשות של רכבים שאמורות להחליף את כל ציוד השריון והחי"ר הרוסי, זה לא יקרה מהיום למחר אבל תוך עשור אני בספק אם תראה את הרכבים הנוכחיים.כל הרכבים במשפחות השונות יבנו בהתאם למחשבה של הגנה מירבית לצוות. כל משפחה של רק"מים תופעל ע"ג אותה שילדה עם אותו מנוע וגיר, ויהיו בה הרבה מאד ציודים משותפים כגון מערכות ראיה, מערכות אלקרוניות ועוד, זו אולי השקעה כספית גדולה יותר לרכב, אבל המתכננים חושבים שהקטנת הזנב הלוגיסטי חשובה יותר ממחיר היחידה עצמה. זה גם יאפשר לאנשי צוות של הטנק להפעיל את הנגמ"ש ולהיפך בצורה קלה יותר.
למעשה ישראל התחילה ללכת בכיוון דומה עם יצור המרכבה, הנמר, השולף, רכבי הנדסה ואולי עוד רכבים, אבל בעיות כספיות מאיטות את התהליך. אין אף מדינה אחרת למעט רוסיה וישראל שבונות משפחה של רכבים מסביב לשילדה של טנק, ולכן הנושא של משפחת ה"ארמטא" הוא מעניין כל כך.
בתמונות של ה"ארמטא" שהציג ידידנו האזרח אפשר לראות חלק מהעקרונות האלו:
1. הצוות יושב בקידמת הטנק ומירב המיגון (יחסית לשטח המוגן) ניתן לאיזור זה.
2. הצוות יושב במעיין "קפסולה" שתגן על אנשי הצוות גם מפני פציעות קלות.
3. מאחורי הצוות מותקן צריח לא מאוייש שמופעל ע"י אנשי הצוות שממוקמים בתובה. בין הצריח ל"קפסולה" מותקנת מחיצה שאמורה להגן על הצוות והיה והצריח יחדר.
4. בצריח יותקן תותח 125 מ"מ עם קנה ארוך שיהיה דומה בביצועיו לתותח ה-120/55 של הגרמנים. בנוסף יותקנו משני צידי הצריח 2 כלי נשק, תותח 30 מ"מ כמו זה המותקן על ה-ביאמפי-2, ומק"כ גאטלינג 4 קנים בקליבר "0.5 כפי שמותקן במסק"ר "הינד".
היתרון של כלי נשק שמותקנים מחוץ לצריח היא יכולתם להגביה את הקנה ולאפשר לטנק לפעול בשטחים בנויים. אפשר להניח שזהו לקח שנלמד מהקרבות של רוסיה בצצניה.
יש בהחלט הבדלים קטנים בין הדגמים השונים שהוצגו, וגם הרכב שנראה עלול להשתנות במקצת לאחר שהוא יעבור מבחנים ע"י הצבא הרוסי, שיתחיליו עם סיום המצעד.
מה שמצחיק הוא שכשיש כבר איזה שהוא עימות בו מעורבת רוסיה מה שבסוף מופיע אלו שוב ה T-72 וה-BMP-3.
אכן זה נכון אבל ה-T-72 של היום שנקרא T-72B3 הוא שונה בהרבה מה-T-72 שאתה זוכר מהקרב עם הסורים