15-03-2015, 15:15
|
|
|
חבר מתאריך: 09.06.13
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שחר לזרוב
ולגבי הסטיה בקווי המתאר - נראה כאילו שהמקור לסטיה הוא החוצץ שבין הגוף לכונס. אולי צריך להצר אותו מעט.
בכל מקרה - הדגם נראה מצויין גם כך והאמת שלא הייתי רואה בכלל את הדבר הפעוט הזה אם משה לא היה מסב את תשומת הלב לכך.
|
הבעייה אינה בחוצץ שבין הגוף לכונס, הוא יושב "בול" במקום שלו, אם תשים לב, הוא משיק בדיוק לקו מתאר בצורת מלבן שבא אחריו.
מה שמוזר, על השרטוט שהשוויתי את הקווים בין הכונס לבין הגוף הם יוצאים ב-99% בדיוק אחד מול השני, כנראה שעובי הנייר של החוצץ + עובי הנייר של הכונס + המרווח המזערי שבין הכונס לבין החוצץ (הספייסר) גרמו לזה.
לפעמים עובי של נייר או טעות מצטברת שלא נלקחת בחישובים המוקדמים יכולים לגרום לסטיות כאלו, אבל במציאות הסטייה הזאת לא כל כך בולטת, גם בגלל גודל והזום של הצילום וגם בגלל שזה בא על התפר בין שני החלקים.
אתן לך דוגמא נוספת.
תכננתי את הדסקיות והבאתי אותן למשה כדי שיעשה את הגוף המרכזי והחרטום, הוא תכנן את הדגם והכניס בחישובים את עובי הנייר גם כדי להתאים בסופו של דבר את הגודל של הדסקיות.
קיבלתי ממנו את הדסקיות שלי לאחר תיקון שלו עבור חישוב של עובי נייר, מה שיצא זה, שחלק מהדסקיות המתוקנות שלו היו טובות וחלק מהדסקיות המקוריות שלי היו מתאימות יותר מהדסקיות המתוקנות.
רוצה לומר, שקשה מאוד בתחום הנייר להגיע לדיוקים של 100%.
אוסיף ואומר, אם בזמן הבנייה של הדגם האמיתי אני מוצא שגיאות אז אני מתקן גם בקבצים, אבל אם אני רואה שפעם יוצא כך ופעם כך, אז לפעמים זה טעויות של סטייה בבנייה ולכן איני מתקן אותן, בייחוד שמדובר בסטיות זניחות.
לפעמים ישנה סטייה שמופיעה אצל בונה אחד ואצל אחרים לא מופיעה ולהיפך, אלו טעויות שנובעות מהרבה סיבות ולא תמיד הסיבות הן בגלל רמת בנייה, ולכן אף פעם התוצאה לא תהיה דומה בין בונה אחד למשנהו וגם אם תבנה אתה בעצמך את אותו דגם פעמיים, לא תמיד תקבל תוצאות זהות, כי בנייר עסקינן ואין כאן דיוק של 100%.
במקביל....
יש לי יומן בנייה מפואר של בחור מוכשר שבנה את ה-F15 של חאלינסקי, אין לך מושג שלמרות שעל פניו הדגם נראה מדוייק, אבל יותר מ-30% אין התאמה בין קווי המתאר בין חלק לחלק.
לסיכומו של עניין, אני מבסוט מהתוצאה כרגע.
נערך לאחרונה ע"י יואב הוזמי בתאריך 15-03-2015 בשעה 15:18.
|