ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
זה לא עניין של צבע כחול לעומת אדום, זו מגבלה של טאבלט, תודה שכתבת מחוץ לציטוט.
אתה טוען שתעמולה לא משפיעה על דעות מצביעים, ושמצביעי הימין מצביעים לפי שיקולים מגוכחים.
אכפת לך לכתוב מה לדעתך השיקולים הלא רלוונטיים האלו, מאיפה הם נובעים, ואיך נתניהו השתמש בהם כדי לקבל מנדטים?
אני לא מנסה לתקוף את דעתך עליהם, או לגרום לך להצטייר כגזען.
אני חושב שברגע שתעשה את זה תראה שלדעתך נתניהו השתמש בדמגוגיה כדי ליצור דפוסי הצבעה שמבוססים על תעמולה, שבינה לבין האינטרסים העובדתיים של אותם מצביעים יש הבדל מהותי.
אחר כך אני אבקש שתסביר לי איך דמגוג שולט בהמונים באמצעות מידע מוטה, אם תעמולה לא משפיעה על המצביעים....
אני מאמין קטן מאוד בדמוקרטיה, בגלל הכשלים המובנים בה.
אני פשוט מתקשה להבין איך לתת ללא אזרחים להשפיע על מי יהיה ראש ממשלה זה דמוקרטיה....
|
הכוונה שלי לשיקוליהם המגוחכים - או יותר מדוייק לומר - החובבניים, השטחיים והרדודים - של מצביעי הימין, הם רבים ומגוונים, אנסה למנות אותם, אך אני בטוח שלא אזכור את כולם ואחסיר הרבה מהם, אך מה שמשותף לכל הגורמים האלו - זה חוסר הידע וההבנה בפוליטיקה של אותו רוב ממצביעי הימין, שבוחרים את נתניהו על סמך נתונים שגויים ושטחיים אלו, בכל קדנציה מחדש.
חלק מהגורמים הם : החזות החיצונית של נתניהו - שפת גופו, גוון וטון קולו, אמירותיו, מראהו - שכל אלו משדרים מסר עוצמתי, של מנהיג חזק, אמין, כריזמטי ומשכנע - אך למרבה הצער, חזותו זו הינה אשליה, אחיזת עיניים, היות שהיא לא מגובה במעשים - ויותר מכך, המדיניות והפעולות שלו, מוכיחות את ההיפך.
בכל שנותיו של נתניהו בשלטון, הוא הוכיח, ויש לא מעט דוגמאות לכך, שהוא אינו טוב בקבלת החלטות גורליות, בטח שלא יותר טוב מכל מנהיג פוטנציאלי אחר.
בכל קדנציה הוא מבטיח הבטחות לבוחריו , לציבור הישראלי, בעיקר בנושא הכלכלי, ובכל סיום קדנציה, וגם במהלכה, מתברר שיש פערים עצומים בין הבטחותיו אלו לבין מימושן בפועל- ובכל זאת, לאור זאת, אותם אזרחים, אותן אוכלוסיות מוחלשות, שדווקא הן אלו שצריכות לסלוד ממנו יותר מכל, בוחרות, באי רציונליות מוחלטת, להצביע לו בכל פעם מחדש.
בנוסף, מצביעים לו בגלל הנושא הבטחוני, שעל חוסר הרציונליות שבכך, פירטתי בהודעותיי הקודמות ולכן לא אפרט מחדש - מפאת אורך הדברים.
אתה טוען שזוהי רק דמגוגיה של נתניהו, אני מסכים איתך, אם אינו היה דמגוג לא היינו מקיימים דיון בנושא , לא הייתה שום בעיה, היות שהוא אינו היה עולה לשלטון שוב ושוב - אך כדי שזה יקרה, כדי שהדמגוגיה תצליח לו, מוכרח להיות קהל צרכנים לאותה דמגוגיה שלו, שאינם פיקחים או מבינים מספיק בפוליטיקה, שאינם קוראים נכון את המפה - כמו שאני טוען - ושאינם מבינים את האבסורד והפרודקס שבבחירה בו.
כמו שציינתי בהודעותיי הקודמות, ואתה יכול לחזור אחורה כדי להיווכח, איני טוען שתעמולה אינה משפיעה על מצביעים - אלא אך ורק שזו של V15 אינה השפיעה באופן מספק על הציבור הישראלי - בגלל אותם גורמים שציינתי.
בהינתן התנאים המסויימים - שאיני בקיא ברזיהם, תעמולה משפיעה ועוד איך. לחלוטין כן.
שלטון דמוקרטי אינו חף מטעויות. גם בדמוקרטיה, ישנם "התנגשויות" בין זכויות, דבר שמצריך נתינת העדפה לזכות אחת על פני האחרת.
האם "תעמולה", שפועלת על מוחו, על התת מודע, של הבוחר, ואשר משכנעת ומאלצת אותו לבחור במנהיג דמגוג כזה או אחר בצורה אי רציונלית, האם דבר זה אינו זהה בתוצאותיו לתעמולה של "לא אזרחים"? האם התוצאה שמתקבלת אינה זהה? אומנם פיזית האזרח כן בוחר, הוא בוחר את המנהיג הדמגוג הכשרוני והמשכנע ביותר - בשני הדוגמאות, אך בשניהן אפשר לומר שהתת מודע שלו, שמושפעת מדמגוגיה, היא זו שבוחרת עבורו -כלומר, ההכרה שלו, אינה מתפקדת.
יצא לי לקרוא לא מעט ספרים על "קבלת החלטות" - "כלכלה התנהגותית", גם של פרופסור דן אריאלי וגם של פרופסור דניאל כהנמן, כך שיש לי ידע בסיסי בנושא.
אני שואל ברצינות, איני מבין בכך, ונראה שזה מגרש המשחקים שלך - מדעי המדינה,
האם במשטר דמוקרטי, ל"לא אזרח", אסור לנסות להשפיע באמצעות תעמולה - שאינו מודה בה, על בחירתו של האזרח?
אם התשובה שלילית, כפי שנראה לי, מצטער להגיד שבמקרה חריג זה, לאור כל התרחישים שתיארתי בהודעותיי בפורום בשבוע האחרון - אני תומך בניסיונה של ארה"ב להשפיע ולשנות את השלטון בישראל - מכיוון שכמו שהסברתי, אני חושב שזה לטובתה של מדינת ישראל, להצלתה.
כמו שטענת בעצמך, בדמוקרטיה יש כשלים מובנים.
נערך לאחרונה ע"י 334yaron בתאריך 24-03-2015 בשעה 00:03.
|