24-02-2015, 16:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,304
|
|
לא רע, אבל גם לא טוב....
כרעיון בסיסי - זה רעיון טוב, והוא מיושם כל הזמן בכל מיני דרכים. במקרה הנדון יש עם זה מספר בעיות:
1. אפשר להכין "נקניק" של העיסה, בעטיפה של ניילון נצמד, להקפיא למחצה, ואז לחתוך לכדורי פלאפל. זה אמנם חוסך קצת בעבודה, אולם יש סכנה מאד ממשית שכדורי הפלאפל יתפוררו עם הפשרתם.
2. אם תנסי להכניס כדור קפוא ישר לשמן - יקרו מספר דברים - טמפרטורת השמן תרד בצורה חדה, ואז הטיגון יהיה גרוע, והתוצר ספוג שמן עד מאד.
3. אם תנסי להתחכם, ולשמור על יחס גבוה של שמן לכדורים, אזי החלק החיצוני של הכדור יהיה מטוגן מדי בעוד שחלקו הפנימי עוד לא התחיל להיטגן. יחס גבוה כזה גם מדבר על זמן עבודה ארוך עקב הכמות הקטנה יחסית של כדורים שאפשר לטגן בעת ובעונה אחת.
4. הרעיון שלך על שמן חצי עמוק לא יעבוד היטב עם כמויות גדולות של כדורים עקב אבדן חום מהיר, והצורך להפוך כל כדור באופן ידני ולהוציא את המוכנים. הרבה עבודה. שיטה זו יכולה להתאים לפלאפל בנוסח מצרי ("טעמייה") המטוגן בצורת קציצות שטוחות ולא בכדורים.
יש לי רעיון אחר לפותח האשכול, אבל אשמור אותו לעצמי בינתיים, מתוך תקווה שהפורום הזה יתעורר קצת ונראה יותר השתתפות של החברים.
|