קיט TS-011 (שאני בונה) - טנק עם צריח עשוי פלטות ממוסמרות. דגם זה כולל פירוט פנים חלקי (תא נהג ופירוט פנים של הצריח) וגם בסיס לדיורמה קטנה שאפשר להציב עליה את הדגם המוגמר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שמעון לדרמן שמתחילה ב "[יומן בניה] Meng FT-17 Riveted Turret"
הי שמעון אם אתה רוצה לראות דגם אמיתי של הטנק האולטימיטבי כנס לאתר הבא modelfactoryhiro.com יש שם הודעה על טנק גרמני כנס ותראה מזה דגם אמיתי יש שם כ 140 תמונות. אין שם אף חלק מפלסטיק
אשר ובועז,
מתכת אכולה מקורוזיה מקבלת מרקם מחוספס כתוצאה משחיקה של פני השטח.
אני מורח פוטי מסוג mister surfacer 500 על המשטח הרצוי באמצעות מקלונים לאוזניים בתנועות דקירה. הפוטי מתייבש תוך כדי יישום על הדגם ויוצר מראה גבשושי על פני הפלסטיק.
זה דומה לשימוש ב- MS500 או כל פוטי אחר ליצירת אפקט של משטח יצוק בדגם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שמעון לדרמן שמתחילה ב "[יומן בניה] Meng FT-17 Riveted Turret"
התחלת הצביעה.
תחילה בצעתי על הדגם סוג של פרי-שיידינג:
הדגם נצבע כולו עם פריימר שחור ולאחר מכן צבעתי את האזורים העליונים של הדגם עם פריימר לבן. גם שיניתי את ריכוז הצבע הלבן באזורים מסוימים כך שלאחר צביעת גוון הבסיס יתקבלו משחקי גוונים ולא צבע אחיד ומשעמם.
בנוסף, הרכבתי את הזחלים של הדגם. הזחל מגיע חוליות בודדות שעם קצת זהירות מתחברות אחת לשנייה בקלות (MENG בטובם גם דאגו לספק בקיט מספר ניכר של חוליות ספייר למקרה הצורך ..)
מענין אותי צורת החיבור של החולייות אחת לשניה.
יש לך צילומים כאלה?
החוליות מתחברות אחת לשניה בחיבור מהיר ללא צורך בדבק.
אופן החיבור: 2 פינים בחוליה נכנסים לשני קדחים תואמים בחוליה החופפת וכן הלאה. הפינים עדינים ונוטים להישבר בהפעלת לחץ גדול מידי. למזלי מנג צירפו לקיט מספיק חוליות ספייר כדי להרכיב זחלים שלמים.
אני לא צילמתי את תהליך ההרכבה אבל מצאתי תמונות באתר perth military modelling:
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי שמעון לדרמן שמתחילה ב ""טעימה" מהדגם הגמור.
החשיפה..."
נתקלתי בתופעה מוזרה עם חוט התיל שיצרתי.
החוט הוא חוט מתכת בעובי 0.3 מ"מ שרכשתי בחנות יצירה.
להשחרת החוט השתמשתי בתהליך איכול ע"י נוזל השחרה ייעודי של חברת AK.
לאחר שהחוט ישב בחומר ניקיתי אותו במים וסבון ואז צבעתי אותו.
משום מה גם לאחר מכן היה נראה כאילו תהליך האיכול ממשיך לפעול ולאחר מספר שעות התחילו להופיע אזורים ירוקים/צהובים בחוט התיל הצבוע. צבעתי אותו שוב - ושוב התופעה חזרה על עצמה.
לבסוף לא הייתה לי ברירה אלא לפרק את חוט התיל מהדיורמה, לשייף אותו היטב עם מברשת פליז, לחזור על תהליך הצביעה ואז להרכיב אותו חזרה. עד עכשיו הכול נראה בסדר ... מקווה שימשיך כך ..