05-04-2014, 21:28
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
הודעות: 5,058
|
|
הטאבון של אורית - גן עדן קולינרי בקצה הצפוני של ישראל
טוב נשברתי, על החוויה של אתמול בערב אני חייב לשתף אתכם.
הלכנו אשתי ואני לצימר במתת, זה די מצחיק ללכת לצימר בגליל כשאתה גר בגליל.
אבל המושב שלנו הוא עיר סואנת לעומת מתת.
הצימר היה כמו כל צימר אבל יותר. יותר גדול, יותר יפה, יותר נעים ועם נוף לא יאומן.
אבל מה שהיה ביום שישי בערב היה פשוט לא חוקי מרוב עונג.
הזמנו אוכל לצימר, התקשרנו לאורית שגרה במתת, היא שאלה מתי נרצה את האוכל הסכמנו על שבע.
לאורית יש בחצר טאבון, שממנו היא מפיקה ארוחות.
בשבע אפס אפס אבל עם התראה מוקדמת בת רבע שעה היא הגיעה חמושה בסלסלה גדולה. (סך הכל זוג צעיר בצימר - צריך להזהיר שלא יהיו פאדיחות)
מקבלים הסבר קצר על האוכל, הנחייה איפה להשאיר אחר כך את הכלים ומתיישבים.
יש אוסף של ירקות טריים חתוכים עם רוטב שמפזרים עליו, אני לא כל כך בטוח לגבי הטעם כי למרות שהיה המון סלט אשתי הייתה פחות שיתופית לגביו.
היו עוד ארבעה סלטים קטנים. כרובית בטחינה עם סילאן - זה לא מתאבן זה גאונות. עגבניות שקלפו אותם, עשו להם משהו בטאבון והפכו אותם למנה נפלאה. חצילים על האש, שאפילו העיראקית במשפחה שכבר שנים אוכלת בכל שבת בבוקר סביח התלהבה מהם. ופלפלים עם שום ושמיר... מעולים.
פותחים סיר קטן ומוצאים אורז לבן, נראה סתם אורז. רק שבתחתית מחכים תפוחי אדמה ואולי עוד כמה דברים. רגיל זה לא.
לשתיה קבלנו קנקנן יפה בתוכו תה קר עם שני עלים גדולים של גרניום לימוני. מחר בלי נדר אני שותל גרניום לימוני בבית - כי זה ממש מוצלח.
ואז המנה העיקרית. שני עופות שנצלו בטאבון על פיתה ענקית שמצופה בבצל סגול ותבלינים שספגו את כל הטעמים. אני כותב והפה מתמלא ברוק.
והקינוח, מאפה של תותי יער עם תות שדה שעליו שמו איזה משהו. הקינוח הזה הוא בעייתי, אתה יכול לעבוד יום רצוף על הזוגיות שלך בצימר, מגיע הקינוח הזה - שיש מלא ממנו ואתה לא זוכר שאתה נשוי, אתה לא זוכר שאשתך בהריון, אתה לא זוכר שאתה סוציאליסט - אתה פשוט לא רוצה לחלוק.
אפשר למצוא אותה בפייסבוק, קוראים לה "הטאבון של אורית" שווה לנסוע עד למתת בשבילה.
_____________________________________
זנגה זנגה, דאר דאר
(מ.קדאפי)
|