23-11-2013, 10:38
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.13
|
|
בבטחתי ולכן אקיים - פנטום 1:50
כאשר תכננתי לבנות פנטום (פ' דגושה) התחלתי לחפש אווירון מתאים, מתכנן הדגם יואב מחפש אקזמפלר עם יחוד כל שהו לפי מה שסיפר לי, אני מחפש דגם של אווירון שעשה משהו מיוחד בד"כ ולכן התחלתי לקרוא על הפנטום, מהר מאוד הגעתי לפנטום 609 והתחלתי ללמוד עליו. מסתבר שזה היה אלוף ההפלות של מערך הפנטום מתוכם 4 מסוקי מי 8 מצריים בקרב אחד. האווירון התחיל את השירות שלו בטייסת האחת, לאחר יום כיפור מספר הזנב הוסב ל 109, בשנת1978 אבד האווירון בהתנגשות עם סקייהוק בזמן טיסת אימון – לצוות שלום. בזמן זה האווירון שירת בטייסת העטלף. מכיוון שלי צבעים ודיוק סמלים זה לא מספר 1 בדגם יש רמאות כל שהי. כאשר האווירון טס בטייסת האחת לא היה לו סימון על הגה הכיוון, לא צינור תדלוק חיצוני וסמל הטייסת היה מופנה כך שהשפיץ אחורה. לא בטוח גם לגבי הסימון עלה כונסים. אני גם לא בטוח מה הייתה התצורה שלו כאשר הוא התרסק, אני יודע שמספר הזנב היה 109 טייסת העטלף. על כל מקרה את ההפלות הוא צבר כ-609 ובטייסת האחת, לכן בחרתי לחזור למקור אבל עם סימון של אחר יום כיפור פשוט לדעתי יותר יפה וכלי טייס לא טס ברוורס כמו הסמל המוקדם של טייסת האחת. זו הדרך שלי לתת קצת כבוד לשירות המפואר של הפנטום בחייל האוויר.
[font='Arial','sans-serif']בקלרק נזכרתי כאשר הרמתי מבט בפורום תפוז, מיואב הבנתי ק"מ 1:33 ואז במשחק הדפסה הוא הפך ל 1:50. זה היה דווקא בעבודה לכן בבית צילמתי את הדגם במדפסת בבית ומכאן השינוי בצבע. ניתן לראות מה הבעיה בבניית דגם מוקטן, יש פרטים שמראש לא כדאי לתכנן, ציור פרטים על הדגם לא תמיד ייתן את התוצאה הטובה.[/font]
[font='Arial','sans-serif']כאן הגעתי לרעיון לבנות דיורמה של אווירון נגרר על ידי טרקטור, לפי השאלה שלי בפורומים הגיעו תמונות ששמשו להערכה, בנוסף בעבודה דיברתי עם איש טייסת נשר הזהב לשעבר שגם זכר כמה פרטים ומכאן השתמשתי בבניית סקרץ' ככה שאין קבצים. כנראה שהדגם של המוט קצת ארוך והגלגלים לא היו בקצה מוט באלכסון, אבל באלתור כמו באלתור מותר גם לשלב עם סוגים שונים של סגנונות מה גם שהדגם מבוסס על תמונות של מוטות קיימים. [/font][font='Arial','sans-serif']מה שנשאר זה למצוא היכן שמרתי את הקבצים של משטחים מפורום דגם (הקישור לא עובד יותר) ולהציב על משטח עץ יפה. [/font][font='Arial','sans-serif']אם למישהו יש את המשטחים שמורים בשלוף אשמח לקבל.[/font]
נערך לאחרונה ע"י דן7 בתאריך 23-11-2013 בשעה 10:51.
|