מכתב שקיבלתי בשבוע האחרון ממשה פרג, נווט קורנס ב 107, כולל במלחמת יוה"כ, וכיום גזבר מוזיאון חיל האויר.
שלום לכולם
כפי שסיפרתי לחלק מכם, בזמן המפגש בחודש ספטמבר, אני משמש כיום כגזבר של מוזיאון חיל האוויר לצידו של יעקב טרנר.
חיל האוויר מתכוון לגרוט עשרות מטוסי פנטום ולקבל עבורם 40,000 ש"ח למטוס. קראו שוב את המספר – 40,000 ש"ח למטוס פנטום שלחם בכמה מלחמות, שהפיל מטוסי אויב, למטוס שהיה הבית של כולנו, מי יותר זמן ומי פחות. הצעה זו היא בת כחמש שנים, אך עדיין לא מומשה. חיל האוויר רוצה לממש אותה כעת, ובמהירות. עוד בזמנו הצעתי לטרנר לממן בעצמי 40,000 ש"ח ולהציל מטוס אחד מגריטה. מאחר שאני סבור שמדובר במבצע הצלה ראוי לשמו, אני פונה לכל אחד מכם להטות שכם ולהציל כמה שיותר מטוסים. מצ"ב רשימת המטוסים ששמשו בטייסת 107. אני בחרתי להציל את מטוס מספר 208.
מאחר שרשימת התפוצה כוללת רק את אנשי הצוות שלחמו במלחמת יום כיפור, אני מבקש מכם להפיץ אותה ברשימות דיוור נוספות. ידוע לי שישנם מטוסים ששמשו בטייסות אחרות (שאת רשימתם ניתן לקבל מטרנר), ולכן יהיה זה מן הראוי להפיץ אימייל זה בין כל טייסי ונווטי הפנטומים מכל הטייסות.
המוזיאון התחייב לשמר את המטוסים כחלק מהמשימות השוטפות שלו.
יבורך כל מי שיטה כתף. הסכום המדובר מהווה בדיחה של ממש, ואני בטוח שכל אחד מכם יכול לגייס אותו מהונו האישי. אין מניעה שכמה אנשים יתחברו כדי להציל מטוס אחד.
שאלות ניתן להפנות לטרנר או אלי.
מצ"ב פנייתו של טרנר.
בברכה
משה פרג http://www.pereg.com/
המכתב הספציפי הנ"ל אמנם מופנה לוותיקי טייסת 107 (עם מספרי קורנסים מהטייסת) אך בשיחה עם פרג - הכוונה היא לפניה עבור כל מי שיכול לתרום לנושא של הצלת כל הקורנסים הנמצאים כיום במוזיאון.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
יערי,
עצוב לראות את אחד המטוסים האהובים עליי בצורה כזו.
סתם שני רעיונות שעלו לי לראש,
חשבתם לנסות לפתוח פרויקט מימון בקיקסטרטר להצלת מספר מטוסים (כולל כמובן פירוט של מה ייעשה איתם לאחר מכן)?.
הרעיון השני קשור לערך ההיסטורי והוא יותר שאלה. ייתכן ויהיו מוזיאונים בעולם שיהיו מעוניינים בפאנטום ישראלי? האם למוזיאון חיה"א יש קשרים עם מוזיאונים אחרים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
זה מחזיר אותי הרבה שנים אחורה, כאשר היינו זקוקים לפנטומים כאוויר לנשימה, והדוד סם לא רק שלא היה נדיב במיוחד, הוא עוד שם לנו רגליים. היה מבצע אדיר של "תרום בורג לפנטום", כאשר ילדים קטנים רוקנו קופות חיסכון ושלחו את הלירות הבודדות שלהם למשרד הביטחון. לשכירים הורידו מן המשכורת מילוות חובה ומילוות מרצון למיניהם, שחלקם בלבד הוחזרו ברבות הימים.
אחחח, אילו יכולנו להחזיר אחורה את הכסף. תחשבו קצת - 40000 ש"ח הם 400000 שקלים ישנים, או 400000000 לירות. כן, ארבעים מיליון לירות! אינני זוכר כמה עלה פנטום במקור, אבל אני בטוח שבסכום כזה אפשר היה לקנות לפחות חצי טייסת. חלומות........
מאידך - כשאני רואה (וממרר בבכי) את מצב המוצגים במוזיאון חיל האוויר, אני שואל את עצמי - אם אתרום סכום כזה כדי להציל פנטום מכלייה - ואם גורלו יהיה כשאר המוצגים שם, מה עשיתי?
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "אוי, כמה שעצוב לי לקרא את הדברים האלה..."
מזכיר נשכחות... סיפור שקצת קשור לכאן.
בשנת 1969 הייתי בן 8, ואכן כל ההוויה הציבורית היתה לתרום לקרן הפנטומים.
אחותי ואני גייסנו סכום אדיר, 10 לירות או משהו דומה, נדמה לי מאיסוף בקבוקים ריקים.
הורינו טרחו ושלחו את התרומה למשרד הבטחון. להפתעתנו - הגיע מכתב תשובה רשמי!
אז אם לא בורג, יש לי לפחות אום באחד הפנטומים...
נערך לאחרונה ע"י itaimes בתאריך 11-11-2013 בשעה 21:31.
סיבה: תיקון שגיאת כתיב
רק אני חושב שמי ששם 40,000 שקלים להציל גוש מתכת לא שימושי, בזמן שיש אנשים שאין להם כסף לניתוחים ותרופות הוא קצת ... לא שפוי בעליל ?
אתה יכול לפתח את דרך המחשבה שלך אף ליותר מכך. מדוע בכלל להקים את המוזיאון שבו יש רק גושי מתכת לא שימושיים? ולהמשיך כך לגבי מוזיאוניים היסטוריים נוספים הקיימים במדינה, המספרים את תולדותיה (כדוגמת לטרון, מוזיאון האצ"ל, הפלמ"ח ודומיהם). אולי אפילו תחשוב לוותר על מוזיאון השואה. גם שם כל המוצגים כבר אינם שימושיים.
ובכן, רק מלראות את בני כל הגילאים, ובמיוחד בני נוער וחיילים, אשר שומעים שם סיפורי מורשת, פעמים רבות מאלו שהשתתפו בעצמם, תוך כדי שהם רואים את הכלים (ה"לא שימושיים") ולשמוע את תגובותיהם, היית יכול להבין את חשיבות הדבר.
גם תערוכת המטוסים, בימים של טקסי הענקת דרגות וכנפיים, כוללים מטוסי עבר ורבים מהמגיעים מתעכבים לשמוע את הסיפורים ולהצטלם עם הכלים שעשו היסטוריה.
לעומת "סיגמא05", שהביא בפניך את הסיפור הסיני, אני חושב שלכאן יותר מתאים המשפט "עם שלא שומר על עברו - אין לו עתיד".
משהו נוסף ש"סיגמא05" ציין: "עדיף לשמר את הקורנסים הקיימים במוזיאון מאשר להוסיף עוד כמה שבסופו של יום יצטרכו לתחזק". ובכן, המטוסים אינם נשמרים לצורך תחזוקה עתידית במוזיאון. יש עוד מטוסים רבים ששרתו בחיל האויר וטרם נרכשו, כמו גם מטוסי אוייב שנלחמו נגדנו ושראוי להציג גם אותם. לא תוכל להשיג את החסרים אם לא תתן בתמורה משהו כמו מטוס עבר שברשותך. אם הם ייגרטו, ה 40,000 ש"ח לא יגרדו את העלות שתידרש להבאתם והמשמעות הינה לוותר עליהם מראש.
הבעיה הגדולה היא שמדובר במוזיאון שצריך להיות מתוחזק ברמה הלאומית ולא מהכספים שחיל האויר נדרש לספק עבור כך כיוון שלחיל האויר ניתן תקציב לחוץ לשם משימותיו והדבר הראשון שהוא יוותר עליו יהיה תחזוקת המוזיאון.
אפילו לתת חלק מהמטוסים עבור אנדרטאות בארץ (כמו הקורנס בבאר שבע), עדיף על גריטתם. לפעולת הגריטה אין דרך חזרה.
אני נתנייתי וראיתי את המשמעות שהיתה לבניית האנדרטה לזכר הלוחמים הרוסיים במלחמת העולם עבור הווטרנים יוצאי רוסיה (פוטין הגיע לחנוכת האנדרטה) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4245345,00.html
האנדרטה הוקמה בסמוך לבית יד לבנים שבעיר. אני חושב שאף אחד לא יצטער אם יציבו שם קורנס, שיסמל את הכלים שבהם נלחמו ונהרגו מקרבינו.
ומשהו אישי בנושא "גוש מתכת לא שימושי" - אין לך מושג כמה שנים אני כועס על עצמי שכך חשבתי על מצלמתי הראשונה כאשר התקלקלה וזרקתי אותה. היום אין לי אפשרות להשיג אותה למרות שהיא מסמלת עבורי המון מעברי.
מחר צפויה להיות כתבה בנושא ב"ידיעות אחרונות", מעניין מה יהיה מגוון הדעות בכתבה (חלק מהדברים שכתבתי כאן אמרתי לכתב שהתקשר אלי).
נערך לאחרונה ע"י yaari בתאריך 10-11-2013 בשעה 17:39.
אני כבר מזמן תמהה לגבי השיקול שמנחה את מקבלי ההחלטות במוזיאול חיה״א.....
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "[QUOTE=Mpiko]רק אני חושב שמי..."
בדדבר איזה מטוסים להכניס לתצופגה ואיזה לא, ברור לי שהמצב המכאני והתחזוקתי משפיע אך השאלה הנשאלת היא איך זה שיש מטוס עם הפלה, שתי הפלות או יותר שמיועד לגריטה ולעומת זאת בתצוגה ניצב דווקא מטוס אחר מאותו הדגם ללא הסטוריה של הפלות כלל ...
או בקצרה, מדוע אין עדיפות למטוסים שהפילו מטוסי אוייב להיות מוצגים במוזיאון?...
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "[QUOTE=Mpiko]רק אני חושב שמי..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yaari
אפילו לתת חלק מהמטוסים עבור אנדרטאות בארץ (כמו הקורנס בבאר שבע),
רק שבניגוד לאנדרטאות רגילות מאבן או מברזל, תחת כיפת השמיים וללא תחזוקה המטוס לא יזדקן בכבוד ובסוף יהפוך למפגע אסטתי ושוב יגיע לגריטה. אני בספק שאותם גופים יסכימו לקחת על עצמן ברצינות את השימור של מטוס כזה, גם אם הוא ניתן כמתנה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
לאורך השנים היו כאן מספר דיונים חוזרים על סוגיית הכמה ומה לשמר. הגענו להסכמה די גורפת שאי אפשר לשמר כל מטוס שיצא משימוש, מה גם שאין היגיון למוזיאון להחזיק "טייסת רפאים" של מטוסים מאותו הסוג. האם ישנה מחשבה, אם אכן יימצא סכום מספיק להצלת המטוסים, מה עושים איתם לאחר מכן? אני כמובן מציע להציע אותם לתצוגה בבסיסי צה"ל (לאו דוקא ח"א) או בערי ישראל כמו הכיכרות שהוקמו בבאר שבע.
בכול שנה יוצאים משירות בצה"ל עשרות אלפי פריטים בעלי ערך היסטורי וסנטימנטלי.
החל מכלי טיס רק"מ ונק"ל שלקחו חלק במלחמות ישראל וכלה בפריטי אפסנייה נושנים ממלחמת העולם השניה.
ואי אפשר לשמור על כולם.
ולכן הפתרון הנכון לדעתי,הוא שימורם של פריטים נבחרים במוזיאונים הקיימים וגם בבסיסי צהל,פחות כ"פריטים עיצוביים" כפי שהם מוצגים כיום ויותר "בפינות מורשת" מושקעות בהן יוצגו וישומרו הפריטים וההיסטריה של החיל,הגדוד ,הטייסת והמקצוע ,מטנק עם סיפור מעניין ועד כלי עבודה של חיילי החימוש,לדעתי זה יתרום לחיילים
שיבינו את ההקשר והחשיבות של מקצועם הצבאי והגדוד בו הם משרתים.
לגבי מצב המוזיאונים לדעתי הפתרון הוא בהקמת "חוגי חובבים מתנדבים" שיעסקו בשימור הפריטים.
את הטנק בב"ש אני אישית לא אוהב ,למרות שהייתי שותף פעיל בהבאת והצבת הזחל"ם בנווה נוי.
אפשר לשמר גם כמות מטוסים של טייסת שלמה, כל זמן שהמטוסים (או כל כלי אחר, לצורך העניין) ממוקמים ומתוחזקים בהתאם. אם רשות מקומית מעוניינת להעמיד מטוס כאנדרטה/פינת הנצחה/פסל מן הראוי שחיל האויר יאפשר זאת לפני הגריטה, נכון שתהיה עלות של שינוע והתקנה אך הם סכומים לא גדולים במיוחד בהשוואה לרווח. ברור שגם הסכום הזה בתקופתו ומצבנו אינו פשוט לתקצוב, ועדיין הרעיון עצמו נכון ורלוונטי.
לגבי בסיסי חיל האוויר - למיטב ידיעתי יש החלטה עקרונית שאוסרת הצבת מטוסים כאנדרטה בטייסות עצמן, ולכן כל שנשאר זה הצבה בבסיסים.
אם אינני טועה, בסיסים בהם שירתו קורנסים יש ארבעה (תל נוף, חצור, רמת דוד וחצרים), ובשלושת האחרונים יש אנדטאות של קורנסים.
ועוד אמירה קטנה, יצא לי לעסוק בהיבט הטכני שמאחורי הצבת מטוס קורנס לתצוגה - זה לא פשוט בשום היבט, אפילו מטוס שעומד על הקרקע מצריך השקעה בביסוס והקטנת משקל, ואחר כך טיפול קבוע.
ניר הזכיר לי הבוקר שבנוסף לרשימה במכתב של פרג קיימים מטוסים נוספים של הטייסת באותו איזור.
אגב, בדקתי באתר "מרקיע שחקים" את המטוסים שברשימה ויש מטוסים נוספים עם הפלות.
210 - 3 הפלות.
317 - 2 הפלות.
328 - 2 הפלות של מיגים במלחמת וייטנאם (המטוס הגיע כ"קרפדה" במלחמת יוה"כ).
בעת שניר צילם את הפנורמה מסוללת העפר, אני העדפתי לצלם מטוס של טייסת 69 (מס' 127) עם טילי הפינגווין (Maverick) שכמוהם שיגרתי פעם אחת באימונים, לקראת היותם פגי תוקף.
נערך לאחרונה ע"י yaari בתאריך 11-11-2013 בשעה 16:29.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
איך ליבנו נחמץ כיום כאשר אנו שומעים על עשרות מוסקיטו שנגרסו ולא חשבו לשמור אפילו אחד? ומה עם ה-b-17 והקומנדו? כואב הלב לא? אם כך מה יאמרו בעוד 50 שנה? איך גרטו פנטומים ללא התחשבות באלו שהטיסו אותם וללא התחשבות בדורות הבאים שהיו רוצים לראותם !!
אני תומך באיסוף כספים למטרה זו.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,565
רעיון יפה, אבל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
אבל אי אפשר וגם לא צריך לשמר *כל* מטוס, מן הסתם. בכמה מטוסים מדובר וכמה מהם רוצים לשמר?
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
מדובר כאן במטוסי קורנס של טייסת 107 שנשארו בחצרים לאחר סגירת הטייסת ולא הוסבו לקורנס 2000. הם היו מאוחסנים במגרש בבסיס והועברו למוזיאון.כמו כן הגיעו למוזיאון מטוסים שהיו באחסנה בעובדה (כמו גם מטוסי עייט וכפיר) על מנת שישוקמו לתצוגה, אך זה לא נעשה .
ה"חצר האחורית" של המוזיאון שימשה לאורך השנים וגם היום לאחסנה של מטוסים שיצאו משירות בבסיס ומהם הוציאו חלקי חילוף.המוזיאון לא עשה איתם כלום והם תמיד היו בסטטוס מכירה וטרנר תמיד ידע את זה.סיב"ט היה סוגר מכרז ואז הזוכה היה בא עם הבאגר ועם המשאיות, גורט ונוסע עם המתכת.זה קרה לא מעט פעמים, מטוסים היסטוריים הפכו לערימות מתכת ונעלמו מהמוזיאון והמוזיאון לא יכול היה להתערב.המטוסים האלה לא היו ואינם שלו.
מידי שנה הולך ופוחת התקציב שמעביר חיל האויר למוזיאון. ולראייה, בזמנו היו במצב טיסה עוד הרוורד וסטירמן (האדום),דרור,נשר,סופר מיסטר,כפיר, אורגן ומטאור 13, פוקר, מיג 15 דו מושבי ופייפר, ועוד מטוסים במצב הנעה והסעה. כולם נרקבים היום. מטוסי ההרוורד,סטירמן והספיט שנמצאים במצב טיסה מזדקנים ו"מתקלקלים" לעיתים תכופות וחיל האויר צריך לשלם על אחזקתם היקרה .המוזיאון וטרנר בבעייה קשה.אני מבין מדוע כתב את המכתב.אבל-
אני הייתי תמיד .בעד שימור נכון וצביעה אותנטית של מטוסים במוזיאון ותמיד מוכן לתת יד לכך בהתנדבות אבל מה לעשות-במצב הנוכחי אי אפשר לעשות זאת, כל עוד אין מבנה סגור לשמור עליהם.ואם מישהו, כמו משה פרג לדוגמה, או יערי ישקיעו 40,000 ש"ח מכספם כדי "לפדות" קורנס מגריטה, האם הם לא מביאים בחשבון שהמטוס לא ישופץ ולא ישומר כיאות (אין כ"א מקצועי) וגם אין היכן לשמור אותו ולהציג אותו כמו שצריך? האם אינם מבינים שהשקעתם תרד לטמיון?
ומדוע רק קורנסים? מה עם העייטים הלהטוטים הצוקיות והכפירים שנמצאים בחצר האחורית?
ועוד: אם חשבתם שמוזיאון חיל האויר מנוהל ע"י חיל האויר-טעות בידכם. המוזיאון משוייך ל"אגודת מורשת חיל האויר" שכתובתה במוזיאון וברחוב דרך פ"ת 53 בת"א. מטרתה המוצהרת "לאסוף ולאגד את ידידי ח"א ולארגנם לפעילות מסודרת ומאורגנת לשם השרשת מורשת ח"א". כל ההכנסות של המוזיאון הולכות לעמותה.ואם העמותה (שלפי האינטרנט אין לה אישור ניהול תקין, ואף אחד לא יודע מי בראשה, מי בוועד המנהל מי חבריה וכו') קיבלה ממשהב"ט 40,000 ש"ח על כל מטוס שנגרט שם במשך השנים, יש בה הרבה כסף.
חוץ מזה, כשהייתי איש מילואים במוזיאון, שמעתי שהעמותה מממנת משכורות של אנשי קבע המשרתים במוזיאון ושאין להם תקן מבחינת הבסיס, יתכן שזו רק שמועה.
ולבסוף-אם המוזיאון מבקש מוותיקי ח"א "לפדות" מטוסים בכסף לפני שיגרטו,ואף דואג לכתבה בעיתון, ראוי שיציג להם לביקורת דוחות כספיים של העמותה שידעו מהי, מי חבריה, מי מנהל אותה מה מצבה ולהיכן הולכות ההכנסות.
_____________________________________
מרקיע שחקים האתר למחקר ותיעוד ההיסטוריה של התעופה בארץ. www.sky-high.co.il
נערך לאחרונה ע"י avinoam549 בתאריך 11-11-2013 בשעה 19:31.
1. האם אין אפשרות לצפות מטוסים במעטה פלסטי/אחסנה יבשה ואז להשאירם במדבר במקום שיוקצה לכך, כדוגמת בית הקברות למטוסים שיש באריזונה?
2. האם ייתכן שכמו עם מטוסי עבר אחרים, בסופו של דבר המטוסים יהיו שווים הרבה כסף? תחשבו כמה שווה מוסטנג בימינו ומה היה קורה אם היינו שומרים עליהם כל אותן שנים.
3. האם הבנתי נכון שמטוסי הקורנס 2000 עדיין נשמרים במצב שיאפשר החזרתם לטיסה? (נכון שאני אופטימי?)
1. אפשרי. יש מטוסים באחסנה בבסיס עובדה, זה לא סוד.
2. קורנסים לא יהיו שווים "הרבה כסף" לפני שייגרטו את רובם המוחלט (אגב, ייצרו בסך הכל קרוב ל-16 אלף מוסטנגים, ומעל 5,000 פנטומים), בכל העולם, ועלות השימור שלהם לאורך השנים עלולה להיות לא משתלמת בעליל (זה כמו קניית קרקע להשקעה, שבמשך שנים אתה משלם עליה מיסים והיטלים, ואז ביום המכירה כדאי שהמחיר יכלול את העלויות האלה..).
3. נאמר זאת כך - עם רצון, זמן וכסף אפשר להטיס גם את המטוסים שנרקבים במוזיאון.
ממה שאני יודע, מהשנים שהעברתי בחיל ומהתחככות במוזיאון:
1. העמותה לא מממנת אף איש קבע. יש סוגי תקנים שניתן "לקנות" במכרז, אבל זה לא העמותה, אלא בסיס חצרים, אם כבר.
2. למיטב ידיעתי, מי שמנהל את המוזיאון זה אנשי חיל האוויר, בכל היבט משמעותי. יש מפקדת מוזיאון שהיא קצינה בקבע (טרנר לא המפקד...), האחזקה מבוצעת על ידי אנשי קבע וחיילי חובה, הייעוץ ההנדסי ניתן מיא"א ותע"א כתרומה.
3. בשביל שמטוסי המוזיאון ישומרו כראוי, צריך להוציא אותו מאחריות חיל האוויר, להעביר אותו לידי עמותה מסודרת עם תקציב חיצוני מובהק, יכולת לקבל תרומות בצורה מוסדרת, וכמובן - יכולת להעסיק מתנדבים (גם היום אפשר אבל זה מורכב).
לאבינועם - תיקון קל לדבריך. הכתבה לא היתה ביוזמת המוזיאון אלא ביוזמת העיתון, שקרא את ה"אשכול" הנוכחי והחליט ששווה כתבה (זו גם הסיבה שפנה לצלם ניר בן יוסף כדי להשתמש בתמונתו). מסתבר שלא חסרים קוראים לפורום.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
"הוא היה מטוס הדגל של חיל האוויר, הוא זוקף לזכותו כמה מהניצחונות הגדולים ביותר של ישראל ורכש לעצמו דורות של אוהדים במשפחת הטייסים של ישראל. כעת, כאשר השמדתו עומדת על הפרק, אנחנו מפנים פנינו לאחור ומביטים אל הניצחונות, המפלות והמורשת שהשאיר אחריו מטוס הפנטום"
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
בתמונה האמצעית על אחד ממקטעי הגוף רואים שכתוב קורנס 2000. זה אומר שגורטים גם את אלה. מעניין אם הפשיטו מהם כל מיני מערכות.
אני עוד יכול להריח את הריח המיוחד בדת''קים, דלק שרוף מעורב עם שמנים ואויר קר במבנה הבטון העצום. והשריקה המתכתית של המנועים בסרק. והעלייה כשפותחים מנוע להסיע החוצה.
בתור ילד לבקר בדת''ק תמיד היתה חוויה מסתורית ומרגשת. תמיד הערכה לאנשים שגרמו למכונות האלו לעלות לשמיים, ולאלה שנהגו בהן.
ועוד דבר- יש בכל גוף כזה כל מיני מתכות יקרות הרבה יותר מסתם פחים ופלדה ואלומיניום. לא עושים עם זה כלום? ככה סתם בא איזה איציק עם מכולה וזורק לאוניה באשדוד שנוסעת לסין?
באופן אישי, אני חושב שבכל מיני בתי ספר ושכונות בארץ הצבה של מטוס פאנטום עם שלט הסבר היתה יכולה להיות תוספת מעוררת השראה וגורם מעודד להתייחס למורשת, לדורות של עשייה, למורים שיכולים היו להיעזר לכל מיני דברים- דוגמאות בחצי שקל להתנסות חווייתית:
מורה לכימיה ישלח תלמידים לראות מתכות ויישומים תעשייתיים, מורה לפיזיקה יסביר על עילוי ותנע, מורה להיסטוריה יקשר להיסטוריה, מורה לגיאוגרפיה יסביר על כלכלה והשפעת אמריקה על המזה''ת, מורה לערבית יאלתר משהו, מורה לשל''ח יסביר על ערכים, לכל אחד יש דוד שהיה בחיל האויר, או שטסו מעליו פאנטומים בתעלה, או שהיה ממ''סניק, או שהיה עם מוטה בפיקוד, ועוד ועוד ועוד.
וכהשקעה בחינוך נראה לי שזה משתלם יותר משיווק כברזל.
אבל אני והשטויות שלי, עזבו אתכם.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "בתמונה האמצעית על אחד ממקטעי..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רגב06
בתמונה האמצעית על אחד ממקטעי הגוף רואים שכתוב קורנס 2000. זה אומר שגורטים גם את אלה. .
בוודאי שגורטים אותם, את רוב אלו שלא הוסבו גרטו כבר מזמן ... בכל מקרה, מטוסים בקידומת 5/6/7 הם קורנס 2000 גם בלי שנראה את הכיתוב: 5XX הוא קורנס 2000 שהקידומת המקורית שלו הייתה 1 (הלוקים המוקדמים שנקלטו בטייסות 69 ו-201), 6XX הוא קורנס 2000 שהקידומת המקורית שלו הייתה 2, ו-7XX הוא קורנס 2000 "קרפדה" במקורו עם קידומת 3.
_____________________________________
מרקיע שחקים האתר למחקר ותיעוד ההיסטוריה של התעופה בארץ. www.sky-high.co.il
לשמור גרוטאות מתכת שנים ללא תכלית, אין בו תועלת.
ניתן לשמר מספר מוצגים במספר מרכזים בארץ נגישים לאזרחים, כי בכל זאת יש מקום חם בלב למטוס הזה. שמו של המטוס הזה קשור לנצח בדפי ההיסטוריה של מדינת ישראל וככזה ראוי להעמיד מוצגים ראויים משומרים ומכובדים. את כל השאר ניתן למחזר לטובת שימור איכות הסביבה.
גם גורלם של הפאנטומים הגרמנים לא שונה מאשר שלנו. בקישור הזה
אולי את המנועים ניתן למכור, כי ישנה אפשרות להסב אותם לגז למטרות שונות
וגם אז המחיר יהיה זול, יש כל כך הרבה מנועים כאלו שיוצרו...
הדבר שהכי יפריע לי במקרה של גריטת ה E/S (התשעימים). כאן אני אבוא לעצור את הבולדוזר בגופי.
עד שלא יחזירו לי את הלילות שלא ישנתי, לא אתן שיגרטו אותם.
נערך לאחרונה ע"י עופר כהן בתאריך 22-01-2014 בשעה 12:27.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "קריאה להצלת מטוסי קורנס מגריטה"
ןיש את ה-187,שהיה בתצוגה איזשהו פרק זמן בעבר והוחלף בקורנס אחר(לא ברור למה).חבל שלא ציירו עליו את לוע הכריש הענק,שהיה עליו בזמן ניסויי הטיסה של הכנפונים.היה יוצר איזושהי אטרקציה לדעתי,להבדיל מכל האחרים ה"יבשים"
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי saddesoft שמתחילה ב "ניר דבורי פרסם בחדשות 2 תיעוד וידאו בנושא"
קישור נוסף: תם עידן: צפו בהשמדת הפאנטומים
מטוסי הפאנטום האגדיים ששירתו בחיל האוויר קרוב ל-40 שנים וסיימו את שירותם לפני כעשור נגרטים בימים אלה ונמכרים לסוחרי מתכות. אחרי שלקחו חלק במאות מבצעים ואלפי תקיפות המטוסים הוותיקים פינו את המקום למכונות המלחמה המודרניות כמו ה-F-16 ומטוס ה"אדיר"
ניר דבורי | חדשות 2 | פורסם 20/07/17 15:04 http://www.mako.co.il/news-military...66bf5d51004.htm