10-10-2013, 05:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,304
|
|
על סוסים וחיות אחרות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jasmineshaked שמתחילה ב "בשר סוס בטורקיז - רק אני שמעתי על זה השבוע?"
א. אכילת בשר סוס היא מאד מקובלת במדינות מסויימות, ולאחרונה ישנו טרנד של אכילת בשר זה, טרנד שמתפשט לו לאיטו בעולם המערבי.
ב. אם מישהו הצליח למכור בשר סוס כבשר עוף, אז מגיע לו פרס מיוחד! אולי חגורה שחורה (להבדיל מ- CORDON BLEU....), היות ובשר סוס כל כך שונה מעוף שצריך כשרון מיוחד.... אי לכך - אינני מאמין לסעיף זה. לגבי בשר סוס במקום בקר - גם די לא סביר, כי בשר הסוס (ואני מניח שבארץ אף אחד לא משווק בשר סוס צעיר ורך, אלא בהמה זקנה שנשחטה דקה לפני שהתפגרה מעצמה, או אולי דקה אחרי...) הוא בשר קשה יותר, הרבה יותר רזה מבקר, ובעל טעם מתקתק מיוחד משלו. אני מתאר לעצמי שבבישול ממושך, כמו למשל במאכל קדירה, ניתן לטשטש את זהותו.
ג. מה שבאמת מטריד אותי זה שעד כמה שידוע לי אין כל פיקוח ווטרינרי על בשר סוס בארץ, היות והוא לא נועד למאכל אדם. לא הייתי רוצה לחטוף מחלה כלשהי במסעדה שכזו.
ד. מה שעוד מטריד אותי זה שאם הסיפור נכון, מדובר ברמייה והונאה פלילית! היכן צוו הסגירה?
ה. בהתקף קל של נוסטלגיה אני נזכר בסיפורים מתקופת הצנע שבהם שיווקו בשר גמלים כבשר בקר, ולפי עדות הצרכנים דאז - זה לא היה בשר גרוע כלל ועיקר. בעניין אחר - בהונגריה, טרנסילבניה, צ'כיה וסלובקיה מייצרים נקניקים מבשר סוס ומבשר חמורים (זה נחשב לבשר עדין יותר מסוס), הידועים באיכותם הגבוהה.
|