04-07-2013, 21:39
|
|
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש
|
|
חבר מתאריך: 01.02.09
|
|
אני רוצה להבהיר נקודה שאולי לא היתה מספיק ברורה.
משטרת ישראל פועלת לפי נהלים קשוחים, נהלים אלו נכתבו בדם, חד וחלק.
שוטר שלא יפעל לפי הנהלים הקבועים, ישלם על כך,
אני לא בת יענה ואיני טומן את ראשי בחול, אני יודע שיש שוטרים שלפעמים חורגים מנהלים, אותו שוטר/קצין יצטרך לתת הסברים קשים על המקרה.
משטרת ישראל אינה עוסקת "בטייוחים".
כל אירוע, ובודאי אירוע חריג עובר תיחקור רציני להפקת לקחים ואם יש צורך "מחדדים פינות".
לגבי אמצעי זיהוי לאנשי בילוש. במהלך עיסוקי במערך המודיעין במשטרה אני לא זוכר מקרה אחד שבו אנשי בילוש מקצועיים לא חבשו כובעי בילוש, למעט מקרים שבהם היה "צורך מבצעי" (והרשה לי לא לפרט) שבהם ההנחיה הייתה "חבישת כובעים צמוד מאד ליצירת המגע עם הגורם העברייני".
כולנו (השוטרים/הקצינים) קפופים לנהלים, כולנו מכירים את הנהלים ואני משוכנע שכמות המקרים שבהם נוהל זה לא נשמר, שואפת לאפס (או בכלל לא).
לפי תיאור המקרה (שהובא כאן) אין כל הצדקה לאי חבישת כובעי בילוש.
מתוך הכרת מקרים כאלה (במאות ובאלפים) אני משוכנע שגם במקרה זה הבלשים כן חבשו כובעי בילוש אולם "האזרח התמים" העדיף להתעלם מכך.
אם, למרות הכל, יתברר כי הבלשים לא פעלו לפי הנוהל, יהיה עליהם לתת הסברים מאד משכנעים לכך ואם ההסברים לא יהיו מספיק טובים, הם עלולים להמצא בבעיה.
לגבי "הכרת כל אירוע לפרטיו". אתה יודע כמה אירועים נרשמים בכל תחנה "בינונית" בממוצע ביום?
מאות (ארועי סיור/בילוש - ללא אירועי תנועה).
אפילו מפקד התחנה לא יכול להכיר את כל פרטי האירועים בתחנה שלו (והוא גם לא נדרש, מספיק שידע את עיקר האירוע - למעט אירוע חריג) לשם כך יש "ראשי משרדים" (ראש משרד סיור, קצין מודיעין, קצין חקירות ועוד) שהם יורדים לרזולוצייה כזאת.
נ.ב.
לגבי "יחסי ציבור" אני בהחלט רואה כבוד גדול לעשות יחסי ציבור לארגון גדול שאני מאד מאמין בו.
נערך לאחרונה ע"י שמולביץ אשר בתאריך 04-07-2013 בשעה 21:46.
|