29-06-2013, 15:09
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
MAKO: הדובי הזועם של צה"ל - דחפור D9, מבט מבפנים (+מידע על שבש נ"ט חדש)
מעטים האיומים שיכולים להטריד את ה-D9, הדב הענקי של חיל ההנדסה. מפעילי הדחפור הממוגן יודעים לפתוח צירים, להרוס בתים, לטפס על מטענים, ואם מגיע לכיוונם טיל, המפעיל פשוט מרים את כף הפלדה העצומה לכיוון הירי. נכנסנו לדובי הנוהם של לוחמי ההנדסה בגבול רצועת עזה, הזזנו אותו בעצמנו ולמדנו מהמפעילים על שגרה לא פשוטה של חיים בצל רמת איום גבוהה במיוחד
שי לוי | פז"ם | פורסם 11/03/12 16:55
מזג האוויר הסוער של שבוע שעבר, עם הגשם הכבד והבוץ העמוק במרחק נגיעה מהגדר של רצועת עזה, זה בדיוק היה הזמן לקפוץ ולבקר את הלוחמים של חיל ההנדסה שמפעילים את המפלצת הכבדה שנקראת D9, או בשמה הצה"לי: דובי.
דחפורי ה-D9 נמצאים בשרות הצבא מאז שנות ה-60, והם מוגנו אי שם בשנות ה-80 כאשר הכלים החלו למצוא עצמם קרובים לחזית. המיגון זה לא הדבר היחידה שהשתפר עבור הכלים הכבדים ומפעיליהם; בתחילה סבלו מפעילי הדחפורים מדימוי שלילי, אבל מאז שפרצה האינתיפאדה השנייה החל צה"ל להשתמש בהם באופן סדיר, עד שהגיעו למצב כיום שבו למעשה אין כמעט פעילות ללא הדובי, כאשר בחלק ניכר מהמקרים הוא זה שמוביל את הכוח. כיום ה-D9 מנקים צירים ממטענים, הורסים בתים - כולל כאלה שיש בהם מבוקש שמסרב להיכנע - וכמובן בונים לדרג המתמרן מגננים.
"מפעיל הכלי חייב להיות בעל קורדינציה מאוד גבוהה", מסביר לנו סרן משה יעקובוביץ, מפקד הפלוגה. "הכלי כל הזמן עובד קדימה ומתקדם, המפעיל חייב לשמור תמיד על כף על הקרקע ומשטח ישר כשברור מדוע אסור לפספס אף נקודה - אחרי הכול המטרה היא לנקות את הציר ממטענים. צריך גם להבין שאלה כלים מיוחדים ומאוד בולטים, ולכן איום הנ"ט מאוד מסכן את הצוות - מה גם שזו מטרה איכותית. אני הייתי בעופרת יצוקה ואני יכול לספר שהתחלתי ראשון ויצאתי אחרון. הכלים האלה הובילו את הכניסה לעזה כשאנחנו מחשפים, מנקים, מיישרים ודואגים לציר שניתן לעבור עליו. גם העמדות נמצאות באחריות שלנו; כאשר טנק מגיע לעמדה זה אחרי שמישהו דאג שהיא תהיה שם".
מלבד לפעילות הלא פשוטה, פלוגת הצמ"ה מתהדרת במסורת מפנקת; סרן יעקובוביץ מספר על תנאים מעולים ומי שמגיע לפלוגה עלול לטעות ולחשוב שהגיע לצימר: פרגולות בכל מקום, שבילים צבעוניים וכמובן סדר וניקיון. "זה חשוב ומגיע להם. במיוחד מי שמגיע לעזה, כי צריך להבין שמפעיל שמגיע לעזה נלחם שלוש שנים וכל הזמן נותן עבודה".
הכתבה המלאה
התמונות מהכתבה, צולמו ע"י שי לוי
השבש החדש
ציטוט:
לדובי ישנה מערכת נגד טילי נ"ט עליה לא ניתן לפרט מה שכן ניתן לומר זה שהיא נותנת התראה קולית על השיגור. "באחד המקרים שהיו לנו", מספר סמ"ר נוטמן, "המערכת נתנה לנו התראה על שיגור טילים. אתה שומע ברמקול טילים, טילים מה שדי מלחיץ אבל ישר הרמנו את הכף לכיוון האיום וחזרנו לכיוון הבסיס". הבעיה העיקרית של המפעילים זה שבזמן ירי טילים מהירות הנסיעה אינה גבוהה במיוחד, מה שמגביר את זמן הסכנה ומגביל את יכולת ההתחמקות.
|
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 27-08-2014 בשעה 01:07.
|