14-06-2013, 17:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Torek
שלום אני תלמיד בכיתה י'א ויש לי כמה שאלות שממש מדאיגות אותי.
בגלל שאני מתכנן ללמוד באוניברסיטה לאחר הצבא (או עתודה) אני קצת דואג לגבי הסיכוי קבלה שלי, הייתי שמח אם מישהו היה מסדר לי קצת דברים בראש (מישהו שמבין בבקשה).
הציונים שלי בסה"כ לא רעים, במגמה אני עומד על 85-100 מתמטיקה סיימתי 3 יחידות 91 (אני משלים ל-4) ואנגלית 4 יחידות אני עומד על 90+ (מתלבט אם להמשיך לחמש!).
הבעיה מתחילה בזה שהציונים שלי בתנך\היסטוריה הם לא משהו בכלל ושאני אומר לא משהו אני מתכוון
55-65 אני ממש מפחד שבגלל זה אני לא אתקבל לאוניברסיטה למסלול שאני רוצה.
הרבה אנשים אומרים לי שאני יכול לשפר הכל בעתיד ושיהיה בסדר.. אבל אני לא יודע אם להאמין להם (הרבה מהם לא עברו את זה).
הייתי שמח אם מישהו היה עוזר לי להבין האם אני באמת יכול להשלים לאחר הצבא או לפני את המקצועות האלה? או אם יש לי אותם אז אין סיכוי שאני אצליח להתקבל.
|
זה נכון שאפשר להשלים/לשפר הכל אחרי הצבא, אבל זה עולה זמן וכסף, ולדעתי עדיף לעשות כמו שצריך בפעם הראשונה, מאשר אחרי הצבא.
מקצועות כמו תנ"ל והיסטוריה משפיעים פחות על ההמוצע מאשר מקצועות כמו מתמטיקה ואנגלים ומקצועות מורחבים (פחות נקודות), אבל השאלה האם יש לך סיכוי להתקבל עם הציונים שלך תלויה כמובן במקצועות אליהם אתה שואף להתקבל. אני כבר יכול להגיד לך שבשביל ללמוד רפואה באוניברסיטה העברית, כנראה תצטרך לשפר ציונים, ושבישביל ללמוד פילוסופיה באוניברסיטת חיפה, כנראה שלא. לכל מקצוע יש את תנאי הקבלה שלו בכל אוניברסיטה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Torek
נ.ב- הייתי שמח אם מישהו היה ממליץ לי על האוניברסיטה הכי "נחשבת".
תודה רבה לעוזרים ושבת שלום
|
זה גם תלוי במקצוע. הטכניון הכי נחשב בהנדסות למיניהן, האוניברסיטה העברית הכי נחשבת במדעים, וכך הלאה.