14-06-2013, 20:39
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
ההרמס מול ההרון...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "כתבה בעקבות הניסוי בכטב״מ (״כטב״מ העתיד״) ה״הרמס 900״ שבוצע היום...."
על פניו (על בסיס הנתונים שהוצאו לידיעת הציבור) קשה להבין מה יתרונותיו או חסרונותיו של ההרמס-900 של אלביט מול ההרון המקביל לו בביצועיו מתוצרת התעשייה האוירית. אינני איש אלביט ואף לא איש התעשה"א, אולם מהכרותי הטובה את התנהלות שני ה"ענקים המקומיים" הללו, אני נוטה להניח שהפיתוח המדובר מיועד יותר לצרכי שיווק בעולם העגול, מאשר לשימוש בשוק המוגבל בהיקפו כאן בארץ.
מבחינה כלכלית, גרידא, אני רואה בספק גדול הצדקה מניחה את הדעת לשתי יוזמות יקרות כאלה לשוק המקומי. נשים לב למשל שבקטגוריה הדומה בארה"ב קיים כיום למעשה (בהיבט המבצעי) רק יצרן אחד - General Atomics ותקציבים גדולים של DARPA מושקעים שם לשיפורים ושידרוגים של משפחת ה"פרדטור" שלו.
מבחינה אסטרטגית - שיווקית, אנו עדים שוב ל"מלחמת אחים" (אם יורשה לי לכנות זאת כך בהגזמת השימוש במונח הזה) בין שתי החברות המובילות בנושא בארץ, כאשר כל חברה ניסתה מנסה ותמשיך לנסות לתפוש שווקים בינלאומיים רבים ככל האפשר. בתחרות כזאת אין פסול לכשעצמה, אולם אינני בטוח שכספי הפיתוח של המדינה, שבחלקם באים ממפ"את, אכן מנוצלים כאן באופן נכון ומיטבי לצה"ל ולמדינה.
דעות אחרות !? - בבקשה....
|