30-05-2013, 09:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
רשמים מהכינוס השנתי של האגודה הישראלית למיקרוסקופיה
הכינוס ה-47 של האגודה התקיים אתמול והיום במלון כנען-ספא בצפת. מכיוון שהשהות שלי הוגבלה לשעות הבוקר-אחה"צ מוקדמים אתמול, הרשמים גם הם מוגבלים.
הכנס אורגן בצורה טובה יחסית, לבד מההרשמה שהתחילה מאוחר וכך לא כל כך ידעו כל אחד מהיכן הגיע. לפני תחילתו היו שתי סדנאות שספציפית לי היו פחות רלוונטיות, אך זאת שנכחתי בה הייתה די מעניינת ועסקה במיקרוסקופיית אלקטרונים אנליטית עבור כימאים. החלק שאותי עניין היה ההדרכה כיצד להימנע מצילום ארטיפקטים ווידוא כי האובייקט הוא אכן החומר הנחקר.
ההדרכה השנייה הייתה על יישומים ביולוגיים של מיקרוסקופיית אלקטרונים תלת מימדית, בה לא נכחתי.
במקביל לכל ההרצאות היתה תערוכה של כל ספקי השירות שקשורים למיקרוסקופיה בארץ בצורה זו או אחרת, וכן נציגים של חברות מחו"ל (למשל, נציג של ייצרן המיקרוסקופ שלי ונציגה של החברה שייצרה את המצלמה שמורכבת על המיקרוסקופ).
ההרצאה המרכזית דיברה על דימות של פוטנציאל ממברנלי, תוך שימוש בפלואורופורים בעלי פולריזציה שמשנים אותה עם השתנות הפוטנציאל. המרצה היה לסלי מ. לואו, מאוניברסיטת קונטיקט - פיסיולוג שעוסק במדידת השינויים בפוטנציאל הממברנה בקרדיומיוציטים ובדנדריטים של תאי עצב.
השימוש בפלואורופורים החדשים, שנכנסים אל ממברנת התא עצמה (פלואורופורים אמפיפטיים) והם יציבים יחסית ועוברים פחות הנחתה, מאפשר לעקוב אחרי שינויים בפוטנציאל עקב שחרור של מאגרי סידן, או כתוצאה מ"ירי" של נוירון ושינוי במשק האשלגן בתא. לצערי ולצערם של הנוכחים היו משולבים המון סרטים במצגת והם לא עבדו, מה שבהחלט הוריד את החוויה מהרצאה באמת מעניינת ובאמת מחדשת.
לאחר ההרצאה היו "טעימות" מתערוכת הפוסטרים, ומציגים שונים עלו ודיברו בקצרה על הפוסטר שלהם על מנת לעניין את המשתתפים.
בשלב זה, כאשר כרגיל היה איחור בלו"ז, יצאתי, על מנת שלא לצאת אח"כ באמצע הרצאה.
|