09-04-2013, 18:35
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.12
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
הנחתי שאסוציטיבית ואינטואיטיבית היו ברורים מספיק.
|
כן, זה היה מאוד ברור. רק שבאותה נשימה אמרת שיתכן ואתה טועה. אני בסה"כ מנסה לחזק את ההנחה השניה שהנחת
ציטוט:
אקדמאי מתחיל כן. אין ויכוח על זה שאם אתה טוב בכך מכירות זה עבודה זמנית מצוינת. אבל אנחנו מדברים על מקצוע וקריירה, ככל שעובר הזמן היתרונות שבמכירות יורדים עד לרמה שבה זה הרבה פחות "טוב" ממקצועות אלטרנטיביים.
שוב, מבוסס על הרגשה ותצפית אישית, לא על מחקר אמפירי.
|
לא, ככל שעובר הזמן, נפתחות לפנייך עוד דלתות במכירות, כמו בכל מקצוע. כאמור, כמעט מאחורי כל מוצר עומד איש מכירות, אפילו הרבה כאלה. מה שאומר שאתה תמיד יכול לעבור לנישה יותר רווחית. לצורך העניין, בתחום בניית האתרים עסקה מינימלית (אתר תדמית לדוגמא) עולה מינימום 3000 ש"ח, והעמלות לאנשי מכירות בתחום נעות בין 20-40%. כמובן שיש אתרים בשווי של 50K ומיליון ש"ח, אבל אני מדבר דווקא על העסקאות הקטנות, שעליהן מבוססת מסת המכירות בתחום.
אני יכול להמשיך לתת לך אינספור דוגמאות. וכמות ההזדמנויות בתחום המכירות היא ככמות הדוגמאות שאני יכול לתת.
ציטוט:
ת'כלס לא.
שוב, על אותו משקל- זה עבודה זמנית/בסיסית מצוינת, אני לא רואה הרבה אפשרויות פיתוח וקריירה בתחום. כמובן יכול להיות שאני טועה.
|
אתה טועה... בטווח הארוך והאמת שגם בטווח הקצר יש לך המון אפשרויות. היום בחברות נדל"ן מגייסים גם סוכני נדל"ן חסרי ניסיון. כמובן שיש עדיפות לבעלי ניסיון, אבל גם לחסרי ניסיון יש סיכוי לא רע. לצורך העניין בנדל"ן נהוג לגבות 4% על עסקה. בהנחה ששכיר יקבל 1-2%, הוא צריך למכור בין 50 ל-100 דירות (בסכום ממוצע של הדירה שהוא שואף לקנות למחייתו). זה לא יעד בשמיים. הוא יכול להגיע ליעד הזה תוך שנים ספורות, להבדיל מבעלי מקצוע אחרים שצריכים לעבוד 10-25 שנים בשביל להרוויח שכר שווה ערך לדירה סטנדרטית.
ציטוט:
אני לא בטוח, אבל הרבה מאוד פעמים אנשי מכירות ברמות כאלה צמחו מתוך התחום. אני לא יכול להעיד על תחום המחשוב והמיכון התעשייתי אבל בתחום האמל"ח- כמעט כל מי שמתעסק בעסקאות בקנ"מ רציני הוא סא"ל לפחות. זה כולל הן את החברות הממשלתיות לשעבר והן את המגזר הפרטי.
|
תחום האמל"ח הוא תחום מאוד מורכב. אופי המכירות שלו פחות אגרסיבי, ואני מניח ששם שמים דגש על ידע מקצועי עמוק. כאמור, יש הרבה תפקידי מכירות באמצע. אני לאו דווקא מדבר על המשרות שנמצאות בקצוות הקשת. ככלל תדע שבמכירות הידע המקצועי שלך הוא לא ערובה לכמות מכירות גדולה. ממבחנים סטטיסטיים אני יכול להגיד לך שאנשי מקצוע מצליחים למכור את המוצר/שירות שלהם הרבה פחות מאנשי מכירות שבכלל לא צמחו מהתחום.
|