09-04-2013, 09:40
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
אני הייתי עם אורנג' 12 שנה. עברתי אליהם לפני 13 שנה בגלל מחירים טובים יותר מסלקום (כשהתחברתי לסלקום, דקת שיחה עלתה... 8 אגורות! ולאט לאט, הם העלו את המחיר).
לפני מספר שנים, כנראה בעקבות בניה באיזור מגורי, איכות הקליטה בביתי צנחה פלאים. נעשו מספר שיחות לאורנג' בעניין הזה, פעם בשנה-שנתיים - ובכל פעם הבעייה "הועברה למחלקת הנדסה" (כמה טוב שיש שירות, נכון Narion?), לא לפני שלקחו ממני כתובת מדוייקת, גובה הבית שלי מהאדמה... ו... יוק. הקליטה עדיין ברצפה.
בשנים האחרונות, מקום העבודה שלי שילם על קו הטלפון, ולא בצורה של החזר כספי (הקו היה בבעלות העבודה) - כך שנכפה עלי להיות באורנג' אם אני רוצה שמישהו אחר ישלם לי על הקו.
יותר מזה, ממש לקראת סוף תקופתי עם אורנג', ובזכות מקום העבודה, הזדמן לי לארגן מגבר סלולרי פרטי לחדר + התקנה, שזו בעצם יחידה של אנטנה כיוונית חיצונית לבית, שמכוונת ישירות לאנטנה של ספק הסלולר, ואנטנה פנימית, חלשה מאוד ("pico/femto-cell") - שמשדרת מחדש את מה שמגיע מבחוץ, ולהפך. הדבר הזה שיפר את הקליטה פלאים (מה שאומר שכשהם רוצים - הם יכולים...) - אבל במקביל - המשיכה התופעה שהתחילה כבר שנה קודם לכן. מהירות הגלישה באורנג' נהייתה מחפירה מיום ליום, עד למקומות מסויימים שבהם אי אפשר פשוט לפתוח דף אינטרנט, יש הודעת שגיאה. עכשיו אם הייתי במילואים במקום נידח - ניחא. אני מדבר איתך על מרכז תל אביב.
בד בבד, כבר אינני עובד במקום העבודה ששילם לי על הקו - והקו עבר לבעלותי הפרטית. גיליתי שאני משלם מעל 100 שקלים בעצם בשביל כמעט כלום - ומתחייב לקנות דקות (מבלי לדעת כמה אדבר...) - כדי לא לשלם מחיר שערורייתי במידה ואדבר הרבה בטעות.
ואז הגיע גולן טלקום. ביום הראשון נרשמתי, תוך שלושה ימים בערך קיבלתי סים... ועברתי. כבר לא צריך את המגבר של אורנג', כי על אנטנת סלקום הקליטה סבירה. מהירות הגלישה שלי השתפרה (לפי speedtest של ookla שאורנג' מתגאים בו...) - והמקום שבו ישבתי ולא הצלחתי אפילו לפתוח דף אינטרנט פשוט - גם בו יש אינטרנט.
אז זה למה לא אורנג'. מבחינתי, לפחות.
נ.ב. כיום החשבון שלי נע בין 20 ל 30 שקלים בד"כ. אז כן, החזירות, גם היא סיבה. היום הם פחות חזירים (יחסית, כן?) רק כי אין להם ברירה. אני חושב שצריך לעודד את המתחרים, למען לא יחזור המצב לקדמותו. ו 012, כמו שהבנת, היא לא מתחרה. זה אומר שגם אם גולן היה קצת יותר יקר (והוא לא...) - סביר להניח שהייתי עדיין מעדיף אותו. בגלל כל הסיבות הנ"ל.
|