לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-02-2013, 13:51
  משתמש זכר hzhz hzhz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "אני דווקא חושב אחרת"

ציטוט:
או שנתניהו מקים ממשלה עם העבודה או שהולכים לבחירות, ואז זה יראה ממש רע כלפי בנט.
וגם רע כלפי נתניהו. בעיקרון לבנט יש הרבה יותר מה להפסיד מלפיד אם תווצר קואליציה עם העבודה, ושניהם ילכו לאופוזיציה.

נראה שההערכה שלך למה מתכנן נתניהו היא נכונה. זה ייצור לחץ משמעותי על לפיד ובנט.

ובכל זאת, נראה שבנט-לפיד נוקטים בטקטיקה מוצלחת. אם נתניהו לא יצליח\ירצה להרכיב קואליציה ונלך לבחירות חוזרות, אני מעריך שגם לפיד וגם בנט יתחזקו מכך והליכוד ייפגע.

אני מקווה מאוד שהעבודה לא תצטרף לקואליציה. לדעתי זה יותר גרוע מבחירות חוזרות.
קשה לעכל שהריב של בנט-לפיד (בעיקר לפיד) אל מול החרדים עושה בלאגן בכזה סדר גודל...

נערך לאחרונה ע"י hzhz בתאריך 21-02-2013 בשעה 13:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-02-2013, 16:44
  משתמש זכר Smilop Smilop אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.12
אני חולק עליך. לדעתי אתה טועה בגדול
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "[QUOTE]או שנתניהו מקים ממשלה..."

אם הולכים לבחירות (מה שאני לא מאמין שיקרה) זה אומר שבנט לא יתנתק מלפיד (וההיפך) בגלל השוויון בנטל. המשמעות היא שהוא ילך איתו יד ביד גם אחרי הבחירות. כלומר, המצביעים של הבית היהודי והמצביעים הפוטנציאליים לוקחים סיכון שבו הליכוד יקטן אל מול לפיד ובנט שיגדלו וזה לדעתי, סיכון שרבים מהם מפחדים שיקרה.

לדעתי הבית היהודי יקטן משמעותית. חלק לטובת עוצמה לישראל או כל מפלגת ימין אחרת שתקום בבחירות הללו וחלק גדול לטובת הליכוד.

בצד של לפיד הייתי מניח שהוא יגדל, אבל מצד שני אני יודע שיש הרבה שלא מרוצים כל כך מהמיקוד דווקא בשוויון בנטל ולא בעניינים אחרים - אז אני מהמר שהוא לא ישתנה בהרבה.

בחירות חדשות גם יכולות לעורר מצביעים ישנים. משום שהשוויון בנטל לא היה נושא הבחירות המרכזי. הוא הפך לכזה רק בשלב המו"מ הקואליציוני. אנשים יהיו יותר מודעים לכך עכשיו. אם זה באמת נושא מהותי, אז לפיד יגדל מזה מצד אחד והחרדים יגדלו מהצד השני. אם הציבור חושב שזה לא מהותי, אז לפיד יקטן ומפלגות אחרות יגדלו על חשבונו.

לסיכום, אני חושב שבבחירות חדשות - בנט ירד והליכוד יעלה.
ישן 21-02-2013, 16:44
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
אולי מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק יש ללפי-נט להציע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "בנט: "לא אתפשר, גם אם נלך שוב לבחירות""

מעבר לענין השוויון בנטל (שיידחה ב5 שנים) במה הנ"ל שונים מהליכוד, איזו מחלוקת עקרונית יש ביניהם, ומה בדיוק מונע מהם מלהכנס לקואליציה.

ולענין דגל השוויון: א' כיצד התוכנית של לפיד מיישמת בפועל את השוויון - המתווה משאיר את הביצוע לדרגים הביצועיים (מחזיר אותנו למתווה הפטור של תורתו אומנותו באדרת אחרת).
ב' המטרה המוצהרת לשלב את הציבור החרדי וכו' אני מניח שדרושה הסכמה מינימאלית כדי להגיע לכך ומתווה קנדל יעלון או כל שם אחר הרבה יותר הגיוני.
ג' אני לא מבין מדוע המתווה יהיה ישים יותר בעוד 5 שנים. מה שלא ישים היום גם לא יהיה ישים בעוד 5 שנים. (שלילת התקציבים מידית - ניחא. אני חושב שיחסכו יותר אם יפנו כמה יישובים מבודדים בשומרון).

העיקרון היחיד שאני רואה הוא השפלתו של נתניהו ובעצם בפוליטיקה הישנה והמגעילה במיטבה.
אין ספק היועצים של לפינט הרבה יותר מוצלחים הפעם - הטייקונים ופורום החווה (כבר שכחנו אותם, מסתבר שלא כל כך מהר).
ומופז הוא לא מפספס הזדמנות לפספס.
ישן 22-02-2013, 00:02
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "לא,הוא לא. בנט הבהיר שוב ושוב..."

יתרונות פוליטיים מאוד קצרי טווח.
המהלך שהוא מוביל אם ימצה את עצמו ישבור את כל המוסכמות הפוליטיות שהיו קיימות עד כה, ויותירו את הציונות הדתית לבד בעת מבחן.
ולגופו של ענין הישיבות יקרות לציונות הדתית לא פחות מלחרדים כמו גם שירותי הדת שמירת הצביון הדתי של המדינה ואי הפרדת דת ומדינה.
מובילי דמגוגית השוויון בנט-ל-פיד, הם שהובילו בעבר את ההתנתקות והם גם אלו שיובילו את ההתנתקויות מארץ ישראל ומתורת ישראל. (לפיד מציע נישואים אזרחיים ויחייב את חלוקת העם והקמת ספרי יוחסין אורתודוכסיים).
בנט חבר לאלו שרוצים לקעקע את כל הנ"ל ואני לא רואה כיצד הוא מייצג בכך את בוחריו.

ובאופן ממוקד - הראה לי מכנה משותף אחד בין לפיד לבין הציונות הדתית וערכיה.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 22-02-2013 בשעה 00:07.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:16

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר